ETS 2 - Türkiye Trakya "Road to the Black Sea DLC" [Ana Konu]

İstanbul Halkı Temsilcileriyle Bir Konuşma

Dolmabahçe Sarayı’nın bayramlaşma salonunda söylenmiştir:

İstanbul halkını, İstanbul’daki cemiyetleri ve çeşitli kuruluşları yüce heyetinizde selâmlamakla mutluyum. Saygıdeğer vatandaşlarımın bana karşı olan güler yüzü ve sevgilerinin bugünkü parlak gösterisinden, çok duygulandım. İçtenlikle kalbimden teşekkür ederim. İstanbul’dan çıktığım günden bugüne kadar sekiz sene geçti. Ayrılık ve üzüntüyle geçen dakikaların bile ne kadar uzun geldiği düşünülürse, sekiz senelik hasretin ve İstanbul’un saygıdeğer halkı için ruhumun özleminin büyüklüğü kolaylıkla anlaşılır.

İki büyük dünyanın kavuştuğu yerde, Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin gözbebeği İstanbul, bütün vatandaşların kalbinde yeri olan bir şehirdir. Bu şehir, uğursuz olaylarla rahatsız bulunduğu zamanlar, bütün vatandaşların kalplerinde kanayan yaralar açılmıştı. Kalbi yaralı olanlardan biri de bendim. Bugün görüyoruz ki, geçirdiğimiz karanlık gecelerin sonundan kalplerimizi sevinçlerle dolduran nurlu seherler doğdu.

Sekiz yıl önce rahatsız ve ağlayan İstanbul’dan kalbim sızlayarak çıktım, uğurlayanım yoktu. Sekiz sene sonra kalbim rahat olarak, gülen ve daha güzelleşen İstanbul’a geldim. Bütün İstanbulluların ruhuma heyecan veren sıcak ilgileriyle karşılandım. Sekiz yıl, sosyal heyetimizin yeni dahil olduğu devrin tarihi, içine aldığı ihtilâllerle, inkılâplarla ve sonuçlarıyla az dolu değildir. Sekiz yılda milletimizin siyasal, sosyal ve uygar gelişme yolunda gösterdiği kabiliyet ve yararlılık derecesi yüksektir. Bu dereceyi her gün daha fazla yükseltmek için çok dikkatle ve kararlılıkla çalışacağız. Vatanın bayındırlaştırılması, milletin refahı, daha çok gayret ve çalışma istemektedir. Duyguları ve vicdanlarında kabullenmeyi ilim ve fenle arttırarak ve eğiterek sosyal heyetimizin gerçek huzur ve mutluluğuna çalışmak yüce bir görüştür.

Bu görüşü size, saygıdeğer İstanbul halkına, sekiz yıl öncesine kadar içinde yedi evliya kuvvetinde bir madde düşündürülmek istenilen bu sarayın içinde söylüyorum. Yalnız artık bu saray, halifelerin değil, gölge olmayan, gerçek olan milletin sarayıdır. Ve ben burada milletin bir ferdi, bir misafiri olarak bulunmakla mutluyum.

İstanbul’un eşsiz güzellikleri, İstanbul halkının içten gösterileri içinde geçireceğim günlerin bende yeniden unutulmaz anılar bırakacağına, verimli ilhamlar yaratacağına şüphem yoktur. Bunun için çok seviniyorum. Bu sevincimi bütün halka ulaştırmanızı rica eder ve yüce heyetinizi tekrar selâmlarım.

Hâkimiyet-i Milliye: 02.07.1927

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
portrait

16 Beğeni

Bu mekan tamamen aynısı yapılmış video’da 11.00 dan başlıyor,aşırı derecede şaşırdım bi an kendimi orada sandım.Çok gittiğim bir yer ve gözümün önünden geçti bi anda yok böyle bir şey ya.
Video ile karşılaştırın 11.00 ‘’’ gerçek yer;

Mercedes galerisinin yerinde de mercedes mevcut… :slight_smile: :slight_smile: :heart_eyes: Akçaburgaz otobüs durağının yeri bile tıpatıp aynı.

7 Beğeni

hasan yemin ediyorum videolarını keyifle izledim hem gösteriyorsun hem anlatıyorsun sağ ol varol.

2 Beğeni

Maşallah İstanbul’a girdikten beri ağız hiç kapanmamış :smile:

4 Beğeni

devamını renderlımaya başladım yayından önce yüklerim artık bir şekilde :smiley: ya iyi be @sisl :smiling_face_with_three_hearts:

6 Beğeni

budur

10 Beğeni

Bir sorum olacak bu normalde kırmızı sonra ödenince ücret yeşile dönüyor ya bu hata mı yoksa bilerek mi bırakılmış bir şey?

1 Beğeni

para çekmedi ki belki de bitmediği içindir normal

1 Beğeni

Umarım satışları patlatırız.
Aslında konunun buradan çok daha dışarı çıkması gerekiyor.
Bütün forum sitelerinin haber sitelerinin falan bunun haberini yapmaları şart.
İşte o zaman tatmin edici bir rakam gider SCS’ye bu da doğal olarak olumlu sonuçlar doğurur ve Anadolu’nun gelme ihtimali artar ama bilmiyorum adı Euro Truck Simulator olan bir oyun… İkilemdeyim…

5 Beğeni

Heyecandan fark edememişim ya :smiley: Başlangıç diyede olabilir dediğin gibi :thinking:

1 Beğeni

1 yıl bekleyip indirimde alırım diyordum ama, okuduğum beykenti de görünce videoda birde esenyurta giden yolu içim bi hoş oldu.

1 Beğeni

Yerinizde olsam indirim beklemem bir şekilde alırım açıkçası çünkü çıktığı andan itibaren takip eden tahmini olarak 1 haftalık süreç çok önemli. Toplam olarak bakılacağını sanmıyorum ne kadar yüklenilirse o kadar iyi.

2 Beğeni

ne kadar istesem de 40 ₺ veremem maalesef

:confused: Hayırlısı olsun Bakalım İnşallah biyerlerden bir miktar bişey gelir de çıktığı gibi alırsın

2 Beğeni

Ben Mayıs ayından beri 50 Tl hazır bekletiyorum steamde

2 Beğeni

Yani durumunu bilemem ama durumun olduğu halde almıyorsan bir şey diyemem dediğim gibi herkesin alması olumlu olacaktır

3 Beğeni

Onu muhtemelen kodlamaya üşendiler veya ne olduğunu anlayamayıp (google mapsten görüp) yapalım dursun diyip modellediler :smiley:

4 Beğeni

Reklam tarafında fena gitmiyoruz…

https://www.ensonhaber.com/euro-truck-simulator-2ye-turkiye-haritasi-geliyor.html

7 Beğeni

Futbolda Kazakistan bile Avrupa’da oynuyor, adına takılmamak lazım. Ha keza AB ye girse Türkiye sadece Edirne ile girmeyecekti, tüm ülke girecekti veya Gürcistan giriş yolunda AB’ye, adamlar vizesiz gezebiliyor artık AB’de, yani artık Avrupa sınırları genişledi diyebiliriz :slight_smile:

4 Beğeni

5 aralıkta steam çökebilir. bence dikkatli olun yoğunluktan paranız gider

2 Beğeni