O mod güzel ama bazı noktalarda gerçekten sıkıntı çıkartabiliyor. Bianda boşlukta buluyorsun kendini sadece o kısmı kaldırmamız lazım…
@HasanOfke bu haber daha önce çıkmalıydı yaa
Dün konuştuğumuz SCS ye türk oyuncular olarak tek bir mesaj gönderelim düşüncesi vardı. onu gerçekleştirip bunuda eklesek güzel olur
Sen yıllardır bekle. Tut Tr haritası yap, Daha sonra Scs Tr duyursun 5 aralıkta çıkışı duyurulsun daha sonra oyun oynamaktan haberi olmayan bir kişiye key gönder. 2 Lafından birisi kanala abone ol demekle geçen birisi. SCS Ne yapıyorsun sen acaba ? Bu dlc yi gerçekten inceleyecek bir kişi varsa oda Hasandır.
akşamı beklemek zorundayız istanbul videosunu çekip yüklemem lazım zaten hemen bitince açacağım gece yarısından sonraya kadar devam ederiz yani 3. bölümü yarın çekerim
Evet sayın arkadaşlarım güzel hayaller kuruyoruz,birşeyler bekledik-bekliyoruz.Yalnız şöyle de bir durum söz konusu.Yukarıda @HasanOfke 'nin paylaşmış olduğu ve aşağıda da tekrar sizlere sunduğum Trakya’mızın haritasına şöyle bir baktığımız zaman gerçekleri de göz ardı etmememiz gerekir.Selçuk ağabeyin büyük emek ve uğraşları sonucu SCS Trakya’mızı benzer ve detaylı bir şekilde oyuna getiriyor.Tekrar SCS’ye bu konuda teşekkür edelim.Ancak durum şu ki haritaya bakıldığı zaman bazı yerlerin ölçekleme ile alakalı olmadığını da görmek mümkün.En azından yerleşim yerleri olmasa dahi bazı ilçe ve kasabaların yolları yapılarak oralardan geçmemiz haritaya bakınca olağan gözükmekte.Ama durum şu ki zaten bir İspanya-Portekiz bölümü yıllardır beklerken,Balkanlar’ın büyük bir kısmı dururken SCS’nin Romanya ve Bulgaristan ile birlikte bizi oyuna eklemesi,bu kadarda detaylı yapmışken bir de bizim istediğimiz şekilde oyuna aktarması sanıyorum SCS’nin ticari açıdan sıkıntıya girmesine sebep olurdu.Zaten ülkemizin gelmesine ve bu seneki DLC’nin bir çok tamamlanması gereken yer dururken doğuya doğru kaymasına tepkili kitleler söz konusuyken,ülkemizi daha da yol ağıyla donatıp tepki görebilirlerdi.Hatta Romanya ve Bulgaristan içinde bu geçerli.Romanya ve Bulgaristan’da belki bir çok yerden geçilmezken Türkiye’yi düşündüğümüz gibi yapmaları olanaksız gözüküyor.Sonuç itibariyle modlamaya açık bir oyun.Bir çok yerde de modculara kolaylık sağlanmış kavşaklar,yollar hazır bırakılmış durumda.Şahsen bir harita modcusu olsam ve bu işlerden anlasam DLC çıktığı gibi aklımdaki yerleri dökmeye başlardım.Nasip-kısmet el atan olursa büyük destekçisi ve duacısıyız diyelim.
Trakya kısmını bizim için önemini bir kenara koyarsak gelen yol ağı bende hayal kırıklığı yarattı. İtalya’nın yüzölçümüne bakın bir de Romanya-Bulgaristan-Trakya’nın yüzölçümüne bakın İtalya ile 11.500 km
yol ağı gelirken Black Sea ile birlikte bu sayıya ulaşamıyoruz bile.
En son gelen Utah DLC ile de bu hayal kırıklığını yaşamıştık orda da ciddi şekilde yol ağı eksikti tam dağılamamıştı belli bir güzergahta toplanmıştı. Artık DLC’ler tamam içerik olarak daha dolu geliyor ama yol uzunluğu olarak ciddi şekilde tepkilere maruz kalıyor SCS forumlarında da millet memnun ama eksik yollar açısından da tepkisini koyanlar da azımsanmayacak kadar var.
Haritaya baktığımızda Kaloşvar-Yaş kısmının üst kısmı Moldova-Ukrayna DLC’si ile Filibe-Pernik tarafı da Balkanların geri kalan DLC’si ile gelecek tamam da Galati-Braşov-Hunedoara-Reşita aralarına yatay ve dikey ara yollar ile bağlantı yapılabilirdi baya bir çevresinden dolanıp yolu uzatmanız gerekiyor.Yine Bulgaristan’da da böyle ara yollar yapılabilirdi.Ayrıca ölçek diyorlar tamam da yine alana ve yolların kapladığı yere baktığımızda Trakya’nın kuzeyi-Kırklareli ve Tekirdağ’dan aşağı bir yol çekip Gelibolu taraflarına da gidilebilirdi keza İstanbul içindeki yarım bırakılan yollar olsun hiç de öyle ölçek mümkün değil izin vermez diyemeyiz.
Utah DLC’sindeki aynı sorunları da göz önüne alırsak ben acaba SCS Software hiç ekibini büyütmese miydi diye de düşünmüyor değilim.Fransa,İtalya DLC’lerindeki yol ağı bakımından doluluk yok.Ekibe yeni katılanlar ve ayrılanlar ciddi şekilde sorun yaratmaya başladı ben bunun sadece Utah ile sınırlı olduğunu düşünüyordum ama Black Sea’yi de görünce gelecek açısından endişe etmeye başladım.
Yine de ilk defa Türkiye’nin bir kısmı da olsa oyuna eklendik bu açıdan elbette ki SCS Software ekibine teşekkür ediyoruz.