DLC’nin ana konusunda yer verip,DLC çıkmadan konuyu dağıtmak veya bölmek istemediğim ve yazdığım bir senaryo veya fikir beyan ettiği için ayrı konu olarak paylaşmak istedim.
Tekrardan da belirtmek gerekirse aşağıda yazmış olduklarım olası bir senaryo veya şimdiye kadar mod yapmış veya mod yapan arkadaşlara bir fikir veya öneri olarak düşünebilirsiniz.
Malum SCS’nin ETS 2’ye Türkiye’nin Trakya kısmının gelecek olması hepimizde büyük bir heyecan uyandırdı.Özellikle İstanbul’da yaşayan bir Edirneli ve sürekli Trakya’da gezmekten ve bulunmaktan keyif alan bir insan olarak hem yaşadığım yerin hemde memleketimin oyuna gelecek olması bende daha da ayrı bir heyecan uyandırdı ve akabinde daha öncesinde de düşündüklerimi ve kurduğum hayalleri bana tekrar anımsattı.Öncelikle sadece Türkiye’nin Trakya kısmının gelecek olması ülkemizin tamamının olmayacak olmasından dolayı genel olarak Türkiye’deki oyuncu topluluğunda üzüntüyle karşılanmış olsa da,en azından Türkiye’nin bir kısmının da olsa gelecek olması da gelecekte olabilecek oluşumlar ve yapılacaklar adına umut verici.Mod konusunda da iyi bir seviyede olduğumuz Türk oyuncu topluluğu için,ülkenin gerisini oyuna aktarmak veya yapılan oluşumları modernize ederek oyuna uyarlamak artık eskiye göre daha kolay ve oyunun ana haritasınada orjinal olarak bağlanmış olacağından daha yerinde ve düzenli olacağı kanısındayım.Bunun dışında tır kadar otobüse olan hatta kısmen otobüse daha da çok olan eğilimimiz ve otobüsü sürekli ETS 2’de görmek istediğimiz de aşikar bir durumdur.SCS’nin zamanında verdiği umut bir çoğumuzda çoktan kırılmış olsada,hala içinde umudunu yitirmeyenler olduğunu düşünüyorum.Ama oyunun yakın zaman içinde geldiği,gelebileceği noktaları da düşünürsek illa herşeyide SCS’den beklememiz,mod konusuna açık ve sıcak bir oyun içinde kaçınılmaz gözüküyor.ECS belki yakın zamanda gelmeyecek,belki de hiç gelmeyecek ama mod ile gerçeği yansıtır bir şekilde ilk etapta Trakya bölgesi için bir otobüs modu yapılabileceği düşüncesindeyim.Bunun için yapılacaklar sıralandırılıp,planlandırılıp gerçeğe de uygun bir şekilde uyarlanabilir.Mod konusunda bir bilgim ve tecrübem yok ama diğer konularda yapacak veya yapma girişiminde bulunacak arkadaşa veya arkadaşlara elimden gelen desteği vermeye şahsım adına hazır olduğumu söylemek isterim.Şuan için erken olabilir,ancak önceden en azından planlama ve programlama yapılırsa gidişatın daha kolay olacağı kanısındayım.
Planlama konusuna ufaktan adım atacak olursak;
-DLC’de Türkiye’de yer alması muhtemel şehirler İstanbul,Tekirdağ,Edirne ve Kırklareli gözüküyor.İlçeler konusunda hepimizinde bildiği üzere şuan bir bilgi yok.
-Yazdığımız bu 4 şehrinde merkezlerinde otogarları mevcut.İstanbul’da Esenler Otogarı,Alibeyköy Cep Otogarı,Tekirdağ Otogarı,Edirne Otogarı ve Kırklareli Otogarı.
-Peki İstanbul’dan kalkıp DLC içindeki Trakya illerine giden firmalar kimler? İstanbul Seyahat,Pamukkale Turizm,Metro Turizm,Nilüfer Turizm,Kale Seyahat.
*İstanbul Seyahat sefer bilgisi; İstanbul-Çorlu,İstanbul-Çorlu-Muratlı,İstanbul-Tekirdağ,İstanbul-Lüleburgaz-Babaeski-Uzunköprü,İstanbul-Şarköy,(Çanakkale yönüne giden araçlar için Malkara ve Keşan) İstanbul-Çerkezköy-Saray-Vize,İstanbul-Lüleburgaz-Hayrabolu,İstanbul-Çerkezköy-Saray-Demirköy-İğneada.
*Pamukkale Turizm sefer bilgisi; İstanbul-Çorlu ,İstanbul-Tekirdağ,İstanbul-Lüleburgaz-Kırklareli, İstanbul-Kırklareli(Ekspres), (Çanakkale yönüne giden araçlar için Keşan) İstanbul-Çerkezköy-Saray-Vize.
*Metro Turizm sefer bilgisi; İstanbul-Çorlu,İstanbul-Tekirdağ,İstanbul-Lüleburgaz-Babaeski-Uzunköprü,İstanbul-Lüleburgaz-Babaeski,Kırklareli,İstanbul-Kırklareli(Ekspres),İstanbul-Şarköy,(Çanakkale yönüne giden araçlar için Malkara ve Keşan) İstanbul-Çerkezköy-Saray-Vize,İstanbul-Lüleburgaz-Pınarhisar-Demirköy-İğneada,İstanbul-Edirne.
*Kale Seyahat sefer bilgisi; İstanbul-Çerkezköy-Saray-Vize.
*Nilüfer Turizm sefer bilgisi;İstanbul-Edirne.
Aynı zamanda İstanbul kalkışlı yazmış olduğumuz bu seferlerin doğal olarak gittikleri noktadan da İstanbul’a dönüş seferleri mevcuttur.
Bunun dışında sadece Türkiye sınırları için değil,Türkiye’den Avrupa bölgesine çalışan firmalarda olabilir.Bir kaç örnek verecek olursak;Almanya’ya çalışan Yazıcıoğlu Turizm,Bulgaristan’a çalışan İstanbul Seyahat,Metro,Lüks Yonca Turizm,Nişikli Turizm,Romanya’ya çalışan Öz Troy Turizm,Balkanlar’da bir çok bölgeye giden ve DLC ile birlikte ETS 2 haritasında gidebileceği yerler Almanya,Bulgaristan,Romanya olan Alpar Turizm,Romanya’ya çalışan Bosfor Turizm,Almanya’ya çalışan Ulusoy,Bulgaristan’a çalışan Huntur Avar ve bunların dışında Makedonya bölgesine çalışan birkaç firma daha mevcut.Ayrıca bu firmalar İstanbul’da Esenler Otogar dışında,Fatih’te bulunan Emniyet garajından da hareket etmektedir.Ama o kadara da gerek yok. Oyunda Esenler’den hareket etseler kafidir bence.
Bunun yanı sıra kurgulanabilirse belirli bölgelerden turizm taşımacılığı da olabilir.
Hatta abartmış olacağız belki ama @HasanOfke 'de iyi bilir ,Çorlu’dan Edirne’ye veya Tekirdağ’dan Edirne ve Kırklareli’ye de büyük firmalarda dahil olmak üzere Sultan ve Sprinter gibi araçlarla da yolcu taşımacılığı yapılmakta.Belki bu biraz abartı kaçar sözün başında da bahsettiğim gibi ama,işler belirli bir noktaya gelirse yapılamayacakta bir şey değil.
Yapabilecek,yapmayı düşünen veya planlayan arkadaşlara bu ve bunun gibi konularda desteğimi esirgemeyeceğimi tekrardan söylemek isterim.Bence üzerine durulursa çok kaliteli bir iş ortaya çıkabilir kanaatindeyim.