Norveç, İsveç, Finlandiya → Eksik kısımlar Nordic Horizons DLC ile tamamlanıyor.
Rusya’da St.Petersburg’dan Moskova’ya Heart of Rusya DLC 'si (ismi değişebilir) ile elbet bir gün gideceğiz.
İstanbul Anadolu, Ankara, İzmir ve daha nice güzel ilimize gitmek yukarıdaki ipuçlarına göre mümkün görünüyor. Türkiye’yi yarım bırakmayacaklar büyük ihtimal ama ne zaman? 3-4 seneden evvel olmazmış gibi görünüyor.
United Kindom Rework (Man Adası, Birleşik Kırallık ülkesi olmasa da Rework’un bir parçası olarak eklenebilir.)
Ireland DLC (İrlanda ve Kuzey İrlanda)
Bunlar olduktan sonra İzlanda veya Türkiye (Anadolu) söz konusu olabilir. Mantıklı olan bu.
Tekirdağ taraflarını Süleyman Emre Unalır kardeşimiz mi yapıyor? O’ndan gayrı kimse yapmıyor mu? Zaten TR Extended, Bursa fotoğrafından sonra sessiz sedasız fesh edildi. Halbuki o harita Promods’a dahil edilebilir. Şimdi derler yok emek, yok saygı, yok efendime söyleyim benim hakkım var vs. vs. cart cart cart cart cart. Emeğe saygı ona lafım yok. Ama emek kültürünün de bir adabı ve bir usülü var. Malum herkes haritayı başlayan yarım bırakıyor. Evet biraz sert ve olumsuz konuştum lakin bunlar olunca gerçekten içim acıyor. Terbiyesizliğim için alınan varsa özür ola. Çünkü doğruları konuştum diye gereksiz uyarı cezası almak istemiyorum. Bu forumda yazdıklarımı araştıranlar görürler benim edepsiz yazmadığımı. Tam tersi edep üslubuyla yazıyorum. Anlayana…
TR haritasını şimdiye kadar bir tek eski YKS bitirmiş onunda yollar fena değildi de şehirler birbirinin aynısıydı. ama oynatıyordu yine de yani bir de daha önceden 1.8.2.5 sürümünde yapılmıştı baştan savma bir maptı falan ama o dönemler için idare ederdi. TRExtended vardı dediğin gibi o da başlarda iyi gidiyordu sonlara doğru yavaşladı ve sessiz sedasız proje kapandı gitti. Yksnin yeni mapını kullananlar var 2024 versiyonu olarak geçen o da başlarda iyiydi oyuncuyusbis döneminde ama şimdilerde baya yavaşladı galiba onunda sonu yakındır diye düşünüyorum. Yolları ayırdılar zaten oyuncuyusbis ekibi ayrı yapıyor yks2024 ayrı yapılıyor ama gördüğüm kadarıyla oyuncuyusbis ekibi daha öndeler ama onlarda baştan savma yapmışlar haritayı(yapılan otogarlar gerçektekinin aynısı ama onda iyiyiz sorun yok :D) Geçen YouTube’dan Gümüşhane, Bayburt, Trabzon videolarını izledim gerçektekiyle gram alakası olmayan bir şey yapmışlar yolları vs. Zamanında önalmap vardı o da iyi gidiyordu sonra onunda fişi çekildi Güney Marmara vardı o da TRExtended ile birleştilerdi yanlış hatırlamıyorsam sonra TRExtended de güney marmara bölgesi gelecekti hop proje rafa kalktı Şahsen gerçekteki ile benzer bulduğum haritalar TRExtended ve YKS2024 haritasıydı ama henüz yks2024 tam anlamıyla bitmiş değil sadece yavaşlamış. Umarım onunda yapılıp bitmesini görürüz de rahat rahat oynarız. TRExtended projesi rafa kaldırılınca TR haritalarında artık doğru düzgün oynamıyorum kimseye bir umudum bir beklentim kalmadı artık. HVT ekibi Son zamanlarda güzel iş başarıyorlar anladığım kadarıyla herkes tarafından beğenildi ama umut ediyorum ki o da TRExtended gibi fişi çekilmese bari bilmiyorum 1:2 çok emek isteyen bir şey. Umarım tam anlamıyla yapılıp bitmesini görürüz de bizde ağzımızın tadıyla Gerçek bir Türkiye haritasını oynarız. Şahsi düşüncem artık Türkiye haritasını doğru düzgün bir tek yaparsa SCS tamamlar diyorum. o da tabi 5-6 yılı bulur gerisi yaş artık kimse girmez bu toplara çok gördük bunu örneğini maalesef
Zamanla hep yabancı haritalara evrildim elemanlar yalan yok iyi yapıyorlar Mesela g29 ile oynuyorum Grand Utopia, RPM mapte otobüs modlarıyla Kamyon modlarıyla falan iyi sarıyor ATS de Reforma Map var bir de onu oynuyorum son zamanlarda tavsiye ederim.
değişiklikler:
- Critical bug fixes versus 2.72
- Greece removed for Greece DLC compatibility
- Germany: Merged SCS Mannheim, Berlin, Leipzig, Dresden
- France: A9×A75 interchange; toll station A36 near Mulhouse
- Luxembourg: Luxembourg city rebuild
- Monaco: Monaco city
- Poland: S16 Borki Wielki - Mragowo addition
- Romania: Buzău; Focșani; DN2/A7; A1 extension near Deva; A4 extension near Constanța; N-E Romania improvements
- Gas station improvements all over the map
Promods haritasını ilk defa ücretli indiriyorum. Açıkcası en son promods kullandığımda TR’den ödeme yapamıyorduk. Açıkcası şu anda promods haritası beni aşırı cezbetmiyor ama ödeyebildiğimi görünce dayanamadım
Middle East’te hâlâ iki kritik konu kaldı 2,73. Yunanistan DLC’si nedeniyle feribot rotaları değişti ve şu anda çözemediğimiz açıklanamayan çökmelere neden oluyor. İkinci olarak, çeviri dosyasında bir şeyler ters gidiyor ve bu da tüm şehirlerin haritada hatalı görünmesine neden oluyor. Artık zamanımız doldu çünkü Noel’e 48 saatten daha kısa bir süre kaldı ve geliştirme ekibimiz aileleriyle vakit geçiriyor, dolayısıyla ME 2.73’ün Noel’den önce hazır olmasını bekleyemeyiz. Bunu yılbaşından önce gerçekleştirmeye çalışabiliriz, ancak 2025’te piyasaya sürülmesi mümkün olabilir. Tatil sezonunda elimizdeki süre içinde her şeyi çalışır durumda tutmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Şimdilik lütfen Noel’in tadını çıkarın (eğer kutluyorsanız) ve mod yayınlanmaya hazır olduğunda sizi bilgilendireceğiz.
Gürcistanda Borjomi nin oralarda bir yol çalışması var bilmiyorum geçtin mi? tünel var tünel yerini yük bırakma yeri yapmışlar devamında otoban var ama gerçekte de orada bir yol yapım çalışması var mı bilmiyorum ama yapılırsa herhalde ya farklı bir şehire gidecek ya da çevreyolu gibi bir şey olur.