ETS 2 - ProMods Haritası [Ana Konu]

Evet. Yıllardır böyle. Örneğin Yunanistan neredeyse 5 yıldır tamamlanamadı. Onu geçtim, yarısı bile tamamlanmadı.

1 Beğeni

9 Beğeni

Türkiye de Tekirdağ Reworked’da var

1:40 saniyede Tekirdağ Reworked gösteriyor. Listeye eklemeyi unuttular galiba.

Sonraki yayın bi Promods patlatırız o zaman özledim.

2.70 sürümü yayınlandı
https://promods.net/index.php

6 Beğeni

Promods kullanırken oyun ağır çekimde akıyomuş gibi oluyor. Benden başka bu sorunu yaşayan var mı? Promods haritaları aktif olmayan, diğer bütün modların ve sıralamalarının aynı olduğu başka profilde bi sıkıntı yok.

Gürcistan güzel olmuş, Türkgözü kapısını geçip botaş’tan yük alabiliyorsunuz, harita biraz ilerleyip Ilgar dağı geçidinde bitiyor, karayolları binası yapmış tamir yeri var uyuma yeri koymamış, umarım ilerde Ardahan vs eklenir güzel yollar var ülkenin doğusu olsun, yapan arkadaş iyi yapmış sallama harita değil, üşenmedim baktım. :grinning:

1 Beğeni

bende de var aynı durum

Merhaba 81 il Türkiye harita yok promods

1 Beğeni

Promods websitesinden indirme hızı aşırı yavaş. Bir sorun mu var sitede? Sizde de böyle mi?

image

Benim hızım →

sende sorun var, bende hızlı bir şekilde iniyor

Promods Maghreb duyuruldu.

1 Beğeni

Yıllar yıllar önce promods duyurusunda türkiye bayraklarını görünce aha bizi de yapacaklar derken ortası, sağı solu bomboş bir türkiye ile karşı karşıyayız yıllardır promods haritasında :smiley:

2 Beğeni

Türkiye’yi atlayıp Kuzey Afrika’ya da geçmeleri çok saçma. Ama aklımda bir soru oluşuyor. Acaba yakın tarihte SCS Türkiye’yi yapacak diye mi bulaşmıyorlar acaba?

4 Beğeni

ProMods’un Magreb’e geçmesinin çok basit bir nedeni var, ki o da ProMods’un The Great Steppe’de yaptığı gibi MaghrebMap ile birleşmiş olması.

Konu Türkiye DLC’sine gelince ise iki üç seneye yapacak yer kalmayacak adamlar ya oyunu geliştirmeyi bırakıyoruz diyecekler ya da onun yerine bizi neden yapmasınlar :D.

2 Beğeni

Türkiye’yi yapmak isteselerdi çoktan yaparlardı Adamlar direkt bizi es geçip Ortadoğu’yu ve Gürcistan’ı yaptılar. Hatta Asya kıtasına geçtiler :smiley: Kıbrıs’ta bile sadece Rum kesimini yaptılar. Türk kesimini de yaptılar ama girilmez tabelası koymuşlar bir de haritada gözükmüyor :smiley: büyük ihtimalle koydukları yer de Gazimağusa limanı veya kapalı Maraş tarafları.

Bu Promods ekibinde aşırı ırkçılık seziyorum bize karşı bunun başka açıklaması olamaz şahsı görüşüm.

10 Beğeni

1 Beğeni

Benim şahsi görüşüm daha doğrusu kimse Türkiye’yi umursamıyor olurdu. Türkiye’deki lojistik sektörü batıdaki kimsenin umrunda değil, ülkeye herkes uçakla geldiği için yolları da umursayan yok. ETS 2 oynayan hangi yabancı ile konuşsam ne Türkiye’deki sanayi sektörünü ne Türkiye lojistik firmalarını ne de Türkiye yollarını biliyor. Adamlar ne Avrupa ile dönen ticaret hacminden ne de Asya’dan Avrupa’ya geçmenin 1 dakika sürdüğünden bir haber. Halbuki en basitinden Ekol Lotus gibi bir deponun dünyada benzeri yok. Örnekler say say bitmez gerçi.

Dürüst olmak gerekirse ülke hakkında bilgili biri bile endüstrinin en büyük olduğu Marmara bölgesinde (Özellikle körfez bölgesi) 1/19 ölçek yüzünden istediklerini yapamayacak olması, yapacaklarını da çok sıkıştırması gerekmesi bir sıkıntı. Onu geçersek buraları yapmaya çalışsa da optimizasyon ve cut plane/visibility area’ların çok dolu bir bölge olduğundan dolayı kafayı yedirtecek kadar teknik karmaşa yaratacak olmasından dolayı buraları yapmaya çok yanaşmayabilir. Orayı geçmeden başka yeri de yapamıyorsun zaten. Emek veririm desen ve zamanın olsa da Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara vb. gibi şehirlerin tanesi bir kişinin bir yılını en iyi ihtimal çok boşsa en az 6 ayını alır. Buna buraları bağlayan otobanlar dahil değil. Samdu yanlış hatırlamıyorsam Paris’te sadece bir halka yolu, bir otoban, 5 firma bir de Palace du Trocadero için 14 ay harcamıştı. Stefan da mesela da Bükreş şehir merkezini yaklaşık 6 ayda yenilemişti galiba, ki hala çevresindeki halka yolunu da yeniliyor. Paris de bitmiş sayılmaz. Ki bu insanlar kendi ülkelerini yapıyor.

Gürcistan’a gelirsek o da The Great Steppe yani Kazakistan ile ana haritayı birleştirmek için, yoksa Azerbaycan ve Ganja, Zaqatala gibi şehirler de oyuna eklenecek. Bir Türkiye nefreti kadar olmasa da Türkleri sevmeyen birinin Azerbeycan’ı çok seveceğini sanmam. Orta Doğu ve Kıbrıs’ı da Platypus’un yapmış olması lazım ki bana sorarsan oraları saymaya değmez. Platypus 2015’ten falan kalan harita yapım teknikleri ile yapmış oraları, yani Türkiye öyle olsa ona da laf ederdin inan bana. Kuzey Kıbrıs içinse bir Türk olarak haklı olsan da Kosova vb. aksine orayı tek tanıyan ülke biziz, yani elin yabancısı hiç umursamıyor. Türkiye’den nefret etmeseler de dediğim gibi senin benim aksime Türk lojistik sektöründen bir haber veya Türk yollarından hiç geçmemiş olduğu için onun yerine Macaristan yenilemeyi vb. seçiyor doğal olarak.

Yani SCS Türkiye topuna girmedikçe o işler yaş. Ülke çok emek istiyor ama yapmak isteyen yok. Bu kadar emek isteyen bir hobide de insanlar doğal olarak ilgisiz olduğu ve hayatında hiç geçmediği bir yer yerine ilgili olduğu ve daha önce geçtiği yerleri yapmaya öncelik veriyor.

5 Beğeni

emeğine sağlık. tam olarak budur olay. özetle, Promods dahlinde Türkiye nefreti vs çok yok, ama SCS İpsala’dan girmeden, bir nevi Kanada muhabbeti dolayısıyla Promods kanada’yı Scul’un deyimiyle sallamaları gibi Türkiye olayına asla girmeyecekler artık. ki onlar yine Scul’un kendi dediği gibi “2 yıldır Kanada üzerinde çalıştıklarını biliyoruz”… aynısını muhtemelen bizim için de biliyor olabilir kimbilir. SCs’nin önünde İrlanda olayı var ama İngiltere reworke olmadan asla girmezler o işe. bir İzlanda kalıyor Bergen’den aktarmalı şekilde. Ukrayna’yı savaş bitmeden ayrıca satış politikası yüzünden yapmayacaklar. ha ayrıca İpsala’dan Türkiye’ye gizli yollardan girerseniz yeni Türkiye assetlerini görebilirsiniz. Kuzey İskandinavya’dan sonrası yüzde 51 (umuyorum) Türkiye gibi gibi. bakalım SCS bu sonuçta. Promods da SCS’ye göre şekil alacak

3 Beğeni

Tüm bunlardan sonra bu bölgede yapılacak bir çalışmanın getireceği gelirin güvencesi yoktur. Özellikle bizim ülkenin düştüğü acınası durumdan hiç bahsetmeyelim bile. Rusya gibi bir yerde kumar oynayan SCS’den ikinci kumarını oynamasını istiyoruz. Türkiye ile uğraşmak yerine sıfırdan mis gibi yapılmış her detayı ile güzel UK DLC’si ve İrlanda hem deli gibi para kazandırır hem de etkileşim ve başarı getirir. Almanya’nın yenileme çalışmalarındaki ince işçilik bile az kalmış dahasını bile yapabilrler ama bu KAMYON oyunu. ProMods’un bir şeyleri önceden bilmesi gayet normal orada çalıştılar ve bu seviyedeki bir harita için normal.

Türkiye de olsa her şey geçtikten sonra bu oyunda ne için ağlayacağımızı hepimiz biliyorsunuz. :smiley:

2 Beğeni