Gönenç hocam burda bir yol ar sanırım izmit tarafından geçiyor ama haritada yok show in ui map unutulmuş sanırsam
Ellerinize sağlık. Bodrum havası aldık sayende …
Kuzey marmara otoyolu. Orayı özellikle yapmadım, Kurtköy gişelerini kullanmak için. Yanlışlık yok yani
yok onu anladım zaten de şöyle ki hani belli bir kısmını açmışsınızdır belki diye yol açık çünkü ama harbi yolu kaybettim şu aşşasındaki osmangazi birleşim kavşağında osmangaziye çıktım ankara yönünü bulamadım levha yoktu gece karanlıktı sanki böyle daha bitmiş ama açılmamış yollar olurda insan şaşırır aynı onu yaşadım dün
Çünkü gerçek hayatta da bu durumu gemlikten izmir istanbul otoyolunun yeni açılan kısmı olduğu zamanda yaşadım navigasyonda yol yok boş bir arazide gidiyorum böyle
@gonenc_mentese hocam haritaya fps düzenlemesi yaptık demişsiniz fakat öncekinden daha çok FPS düşüşü var 40-60 dan 20-25 e düşüyor, biraz daha fps düzenlemesi yapabilirmisiniz
FPS düşmesi nerede yaşıyorsun? Eski versiyonlardan Muğla, İzmir, Manisa, Köyceğiz ve İstanbul’da FPS düzenlemesi yapıldı.
aynen abi özellikle adana mersin silifke antalya ve afyon taraflarında çok fazla fps düşüşü oluyor
@gonenc_mentese abi hangi birini sayayım Alanya-Gazipaşa-Konya-Seydişehir-Mersin-Antalya bölgesi fenaaaaa
Haritanın yeni yollarına bayıldım açıkcası çok güzel ancak sorunlar gördüm dile getirmek istiyorum;
bu üstteki iki fotoğraf akseki mevkiinden (Giden-Gelmez dağları) elden geçirmişsiniz coğrafyası çok güzel olmuş aşırı benzemiş ancak sıkıntı şu ki eski sürümlerde yollar gerçektekine benziyordu bazen 2 gidiş 1 geliş bazen 1 gidiş 2 geliş değişiyordu yollar aynı gerçekteki gibi ancak şimdi bariyerli büyük otoyol gibi olmuş 2 geliş 2 gidiş yol boyu bunu düzeltebilme imkanınız var ise lütfen yapın reelliğe katkısı olur. Ayrıyeten burası ve özellikle antalya, seydişehir şehir merkezlerinde ve şehre yakın yerlerde tırla 9-10 fpsye kadar düşüş yaşanıyor halbuki herhangi bir fps sıkıntı olmadığında yani normal şartlarda 23 fps civarında oluyor. Haritada bu ve bunun gibi bazı mevkiilerde aşırı fps düşüşü var oynanışı baya etkiliyor. bakın oynanış esansında detaylı ss almamışım ancak burası antalyadan kaşa doğru giden yol ve üstte bahsettiğim değişimli bazen 2 gidiş 1 geliş bazen 1 gidiş 2 geliş olan yol bicimi mevcut.@ArdMehmet Bahsettiğin Akseki yolunun gerçekte komple ayrılmış yol olmadığını biliyorum. Bu sürümde yanlızca yeni bölgelerde değil ayrıca eski versiyonlarda da güncellemeler yaptım. Örneğin: Manisa-Uşak yolu. Aynı şekilde de ilerki sürümlerde burayı da bahsettiğişn gibi yapabilirim. Şimdilik bununla idare edicez artık.
Ayrıca FPS iyileştirmeleriyle ilgili malesef mucize beklememek gerekli. Her FPS iyileştirmesi = birçok şeyden feragat etmek. Oyunun motorunda da çok fazla sıkıntı var. SCS İstanbul’da ciddi FPS sıkıntıları var mesela. Malesef bu 8 senelik oyun artık düşük sistemleri kaldırmıyor. Bunun yanında Muğla, Fethiye, Köyceğiz, Aydın ve İzmir etrafında halen FPS düzeltmeleri yapılabilinir. Bu mümkün. İlerki sürümlerde buraları tekrardan elden geçiricez. Fakat Bu bahsettiğin Akseki yolu özelinde konuşmak gerekirse, malesef buraya pek fazla birşey yapmak mümkün değil. Malesef uzak ve açık alanları yaparak yüksek FPS’li bir harita elde etmek mümkün değil. Ben de bundan feragat etmek istemiyorum açıkcası. Çünkü o zaman o bahsettiğin gerçekçilik kayboluyor.
Ben fps de iyileşmeler gördüm özellikle istanbul ve diğer bahsettiğiniz illeri gezmiştim dünden beri ve bir sıkıntı yaşamadım açıkçası. Organize sanayilerde (ki onu kabetmek mümkün değil elbette) drop oluyor ama kasma yok sadece ufak takılmalar oluyor 5-10 saniyelik o da benim sistemim zaten çok iyi değil ama buna rağmen güzel fps artışları sağlanmış. Bir de şehir içlerinde fps düşmesi normal çünkü bazı köprülü kavşaklar var ve bu kavşaklar hazır prefab değil kendileri yapmışlar bu sebeple o kavşak bölgelerinde drop atma fps düşme doğaldır…scs de mall of istanbulun orda felaket drop girdiği zamanlarda oluyor unutmayın o kavşak da özel yapılmış. Bu sebeple harita yapımcılarının bu konuda yapabileceği çok fazla birşey kalmıyor Yani ya gerçekilikten ya da fps den feragat edeceksiniz biraz…
Roextended 2.5 + Promods 2.51 + Project Turkey 1.3 yükledim. Yunanistan, izlanda, makedonya vs gibi ülkelerde şehir yok. yükleme sırası mı sıkıntılı yoksa harita mı uymuyor
emeğinize elinize sağlık…hemen bi karadeniz turu yapıp yorum atarım…,
bu arada bugunde 1.40 beta çıktı bence buglar hatalar düzeltilen versiyonu 1.40 tam sürümle uyumlu yapılırsa iki türlü uğraşmamış olursunuz.
Bu sıralamayı kullan. Ayrıca Promods ME ve Rodos kullanıyorsan yeni bağlantıları indirmelisin RoEX’den.
@cihan_clb karadeniz tarafı bu sürümde yenilenmedi. Ayrıca 1.40 beta. Tam sürüm çıkmadan ona uyarlanmaz malesef.
Rusmap vs… yok bende.
Aynı sıralamayı yaptım 1.39 universal addon en üstte ama hangisi eksik bilmiyorum
Rusmap yoksa burda Rusmap ile ilgili tüm bağlantı yollarını kaldırarak aynı sıralamada tekrar dene bence. Mesela Rusmap-Roex bağlantısı, Rusmap-promods bağlantısı…
Rusmap bağlantıları yok zaten. Sadece promods, roextended ve project turkey var hangi bağlantıyı indireyim?
Abi haritayı oynadım, sadece Isparta çıkışındaki köprülü kavşakta bariz fps düşüşü yaşadım.Onun harici müthiş olmuş harita,ellerine sağlık
Harita editörüne artık base_map dan girmiyoruz oyun kendisi belgelerdeki ets2 mod klasörüne user_map diye dosya açıyor ve içerisine kaydediyor 1.40 a çektiğinizde ilk kaydı alın sonra basedeki o base_map dosyasını silin çünkü artık oraya kayıt etmiyor mod klasörüne kayıt ediyor direkt ordan zipleyebilirsiniz
@Lazrail61 İşleri-güçleri modculara ekstra iş çıkarmak valla.
@Deniz_Kamiloglu istersen o modların hepsini yükleyip dene. https://roextended.ro/forum/viewtopic.php?f=15&t=1970 Burdan daha detaylı.