ETS 2 Nasıl Daha Gerçekçi Oynanabilir?

Hocam dorse istikrarı en solda olduğu halde bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım, iç kamerayı kullanarak gerek dorse gerek tandem manevralarını çok rahat yapabiliyorum.

Belki biraz el hassasiyeti ile ilgilidir ama dediğim gibi hiç bir sorun yaşamadım, dorse ip gibi peşimden gelirken geri giderken hiç makaslamadım.

Yahu aka bir şey tek başına bir değer ifade etmez.Bir değer ifade etmesi için bir mukayese ihtiyaç var.
Mesela iki sayısı tek başına bir değer ifade etmiyor.İkinin yanına üçü koyarsan daha değersiz;biri koyarsan daha değerli hale gelir.
Herhalde Ets’ye bir gün 1800 derece gelir ve oyuncu 900 dereceye göre bir mukayese imkanına kavuşursa ne demek istediğim anlaşılacaktır.

Ben de göze batacak bir sorun yaşamadığımı söyledim. 1800 derece tabii ki çok daha hassas bir sürüş sunar ama 900 derecede de bir sorun yaşamadım. Geri giderken eğer direksiyonla hiç düzeltme yapmadan paldır küldür geri giderseniz makaslarsınız. Ben niye hiç makaslamıyorum?

Bir sorun yaşamamak belki sesli navigasyonla alakalı olabilir.Zira şimdiye kadar yoktu ve bu bir problem değildir.
Ama direksiyon meselesi ve bununla alakalı problemler Ets’nin neredeyse %90’ı ile alakalı bir problem
Ben de sizin mesela 900 derece ile hiçbir problem yaşamamanızı bir türlü anlayamıyorum.
Bu mesele buralarda ziyadesiyle ile tartışıldığı için yeniden bir polimiğe gitmeyeceğim
Evet dediğiniz gibi olsun "paldır küldür"daldığım için makaslıyorum

Birazdan bir sürüş videosu çekeyim hocam. Derdim polemik yaratmak değil, Gerçek kamyon gibi olmuyor tabii, daha az tur ile dönüş yapabiliyorsunuz ama gerçek kamyon da kullandım, öyle aman aman bir fark hissetmedim. Dediğim gibi hiç makaslamadım, gerek yarı römork gerekse tandem römorkla manevralar yapıyorum, römork altına gir çık manevraları yapıyorum. Hiç sorun olmuyor.
Ben sorunu bile tam olarak anlayamadım şu an.

Daha gerçekçi olsun diye g29 ve stand aldım artık ATS ve ets’yi gerçekmiş gibi oynayacağım bir h.o alırım :slight_smile:

7 Beğeni

Hayırlı olsun hocam. İnan aldığın keyif artacak. :slight_smile:

1 Beğeni

Bakalım yarın Washington çıkacak çıkmadan kurayım ayarları yapayım Washington’a g29 ile girmeyi planlıyorum

3 Beğeni

Hayırlı uğurlu olsun.

1 Beğeni

Konsola “g_traffic 10” yazın. Trafik artacak, yollar dolacak, kuyruklar oluşacak (genellikle çok uzun olmuyor ama) Ve trafiğin içinde ağır ağır gitmek, her an duracak olmanın verdiği keyif harika. Bence bir denemelisiniz.

3 Beğeni

Konsolda ‘‘warp’’ diye bir kod var. Normal hali 1.0 fakat 0.7 gibi değiştirirsek oyun hızı yavaşlıyor. Bunun gerçekçiliğe bir etkisi olup olmadığını bilen var mı acaba?

ets’de fazla iyi olmuyor bu komut daha doğrusu aı araçları basit geliyor bana ets2’deki
fakat atsde bu komut mükemmel şehir içlerindeki caddelerde kavşaklarda gerçekten traffikdeymişsiniz hissi veriyor.

1 Beğeni

Istanbul da yaşayanların çok tercih edeceklerini sanmıyorum :slight_smile:

10 değeride biraz fazla ama, tabii seven olur o kalabalığı o ayrı :smiley: Gerçek hayatta olduğu gibi oyunda da o kadar beklemek, yoğunluk adamı darlatır, bunaltır. Kendimden iyi biliyorum :smiley:

bu gün 17kmlik bir yolu 20 dakikada bitirdim oyunda :slight_smile:

1 Beğeni

Ekran kartıma kıyamam

1:1 ölçek olsa yani gerçek. mesela 1Km yolu gitme 1 dakika falan sürse. Oyunda şuan 1Km yol 2 saniye sürüyor.

Bence bu hali gayet yeterli. 100 ile uçarak gidersen elbette yetersiz gelir, sonuçta NFS değil bu.

Oyunun ölçeği şuan 1:19 ama ileride tıpkı ATS de olduğu gibi ölçek değişikliğine giderler mi bilemiyorum. Bütün harita tamamlandıktan sonra 1:10 a indirebilirler bence çünkü adamların harita adına yapabilecekleri bişey kalmıyor.

Öyle istiyorsan 1:1 ölçekli harita modları var diye biliyorum.