ETS 2 Nasıl Daha Gerçekçi Oynanabilir?

G27 kullanıyorum, geri toplama kısmı %80-85 arası olunca tatmin edici bir sertlikte oynanıyor. Daha yukarısı da aşırı sert ve gereksiz bence. G29 launcher G27 den farklı olduğu için net bir bilgim yok.

1 Beğeni

Evet G29 için ayar bende rica etsem titreşimi açıyorum araç rölantide iken direksiyonun titremesi gerekirken tam tersine oluyor gaza basınca titriyor ayrıca direksiyonu tam ortadayken hiçbir titreşimi almıyorum 3 veya 4 derece çevirdikten sonra titreşim geliyor yol çizgilerini bazen hissetmiyorum bile herkeste mi böyle bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :blush:

1 Beğeni

O rolantideki titrememe şundan kaynaklı bildiğiniz gibi g29da g27 ve 25 te olduğu gibi bir kısımda forcefeedback yok. Yani buda direksiyon düz iken oluyor. Ondan dolayı rolanti titreşimini hissetmek için titreşimi daha da artırman lazım. Ama o zaman da ellerin uyuşuyor :joy:

1 Beğeni

aga b tam t300 rs alıyodum kart limiti yetmediydi kör talih hep başıma vuruyom işte :joy:

Direksiyon merkezlemesi ve direksiyon direnci en sağda geri kalanları tam ortada oynuyorum ben. Ne kadar gerçekçi olduğunu bilmem tamamen tek elle rahat kullanabileceğim şekilde ayarladım :grinning:

2 Beğeni

Bu işler deneme yanılma oluyor biraz. Kendime göre sürüş pozisyonlarını ayarlayarak 50 Fov da oynuyorum. Twitc de yayın yaptım belki ilgi alanı toplar diye o da yok.

Oynadığım kayıtlar silinmeden izlemek isteyenler , kurallara uyularak gidilmiştir izleyebilirler. Onca Ets serüvenümdn sonra bu noktaya kadar gerçekçilik yakalayabildim.

Bir kaç video daha var twitch 15 gün içinde silinmeden izleyebilirsiniz.

Direksiyon ayarı için ise arkadaşım G 920 var. Yay etkinlik vs hepsini iptal ettim. Ayarlardan da doğru söylüyorsam dreksiyon hassasiyeti ve doğrusallığı var. İllkiini - 2-3 arası verdim. Aşağıdakini 7-8 gibi. O zaman direksiyonu çevirince araba hemen yalpalamıyor. Oyunda yola hakimiyet belli zaten.

1 Beğeni

Fov ayarin guzel olmus ibreler falan gozukuyi

Reis koltuk ayarlarini atma sansin varmi

tarif edersen özel msg at göndereyim.

Yaptığım şey ,Fov 50. Koltuk en arkaya çekili. Yükseklikj ve baş eğmeyi ayna ve iç kabine göre orantıladım. Bu şekilde TIR Kabininde oturduğunuzu varsayarak deneyebiilirsiniz.

1 Beğeni

Tesekkurler deneyecegim

Baya zevkimizi aldık diyebilirim. Şu 1.37 sesler çok hoşuma gitti.

Role play kısımında bir ekleme daha yaparsak beyler , uymak isteyen olur mu bilmem ; ağır vasıta şöförlerinin 11 saat sürüş hakkı oluyor gün içinde. 4.5 saat yola gidiyorlar. 45 dakika mecburi mola. Bir 4.5 saat daha gidiyorlar. Sonra 11 veya 12 saat komple yatış. Bu günlük rutinde 750 , 800 km yol yapıyorlar ortalama.

Ets ye bakarsak harita ölçeği 1 /19 şeklinde. 800 Km yolu 10 dakika mola versek 400 km civarlarında , toplam yolu 1.5 saatte tamamlamış oluyorum. Yani bu demek oluyor ki günde 800 km yol yapıyorsun.

Şahsen beni burada araba sürmekte yormuyor değil biraz. Son zamanlarda böyle oynyorum. Hoşuma gitti.

Ayrıca şu meşhur fov muhabbetine gelirsek , pnu 55 yaptım. Bu ayar tam ortası bana göre.

Bu da Twitch Daf yolculuğumuzdan. Bi kafa kemerası olsa olay tamamlancak gibi görünüyor.

1 Beğeni

Ben de 9 saat ve altı çalışıp 9 saat dinleniyorum, asla 9 saatin üstüne çıkmıyorum hız ise 85-90 sabit böyle iyi oluyor.

1 Beğeni

Selam . Sanırım bu yazacağımı kimse yazmamış veya ben görmedim tam okuyamadım . Ben gerçek hayat rolü ile oynuyorum , sanırım bundan 2 yıl önce Promods açılış ekranında şehirler gözüküyor baktım ekranda Polonya/Suwalki resimler çok hoşuma gitti garaj vs. satın aldım başladım öyle rollere , Suwalki kelimesini duyunca kendi memleketimden daha çok seviniyorum , eğer bir gün yolunuz düşerse şehirin girişinde benzinlik var karşısında bina olucak boş arsada , geçerseniz çaya beklerim :slight_smile:

2 Beğeni

Ben kedinlikle kurallara uyarak oynuyorum. Gerçekçiliği dair tüm özellikler açık mesela gerçekçi yakıt tüketimi gibi. Hız açısındam gerçek hattaki gibi neyse odur

2 Beğeni

Ben de mümkün mertebe İstanbul’dan Avrupa’ya çıkıp, aynı şehirden İstanbul’a dönüş şeklinde oynuyorum. Eğer Türkiye’ye yük yoksa, yolumun üstünde kalan bir yere yük bakıyorum. Oradan da İstanbul’a. Ya da daha uzak bir Avrupa kentine gidip oradan Türkiye’ye dönüyorum.

3 Beğeni

Ya mesela Türkiyede çoğu ev bahçesine kadar yapılmış yükle bir mod bir tane ev seç oyna işte , tekirdağ-istanbul mu yapıyorsun yükü verince evine uğra vs… öyle daha zevkli oluyor bir amacın oluyor sonuçta

2 Beğeni

Türkiye haritası biraz ufak kalmış, yetmiyor bana. Bir de mesela Çerkezköy ve Halkalı olsa çok güzel olurdu, trenden TIR’a TIR’dan trene yükleme falan yapılıyor. Bir de Türkiye taraflarında pek “Cruise” edilecek yol yok, ben şöyle 1 saat falan yol gitmek istiyorum. O yüzden İstanbul’dan Avrupa’ya çalışıyorum. Bir de araç alırken kafamda senaryosunu kuruyorum. Mesela çift çeker araba alırken “Falanca il özel idareden çıkmış” gibi bir kurgu yapıyorum. Böylece “Özel üretim” hissiyatı kayboluyor. Mesela Mp4 Actors alacak olsam turuncu alırım İstaç çıkması hesabı.

4 Beğeni

Yeni Türkiye haritaları geliyor biliyorsundur zaten , yapım" aşamasında olan haritalarda var ilerde güzel şeyler olucak gibi duruyor, ama gerçekçiliğini beğendim.

1 Beğeni

Bir kısımda ekleyelim. Bu araçlarda lastikler önemli rol oynuyor. Emin olun kaldırım kenarına dokundurmak bile o lastiği çöpe attırabilir. Oyundaki ölçek kısımına gelirsek kabin içinden 55-60 arası fov oynanırsa , dikiz aynasından lastiklerin geçtiği yer görünebiliyorsa , normal 70-80 fovla kontrol biraz zorlaşabiliyor.

Burada dar yere nasıl girip çıkıyor bir araç dokundurmadan izleyebilirsiniz.

Fov açısından ben 50 oynuyorum yani gayet iyi bir görüş açısıyla hatta ön camdaki aynadan da yer yer istifade ediyorum fakat mesele burada yani ETS veya ATS’de fov değil;direksiyon derecesi.
Oyun tırda veya gerçekte olduğu gibi 1800 derece değil;otomobillerde olduğu gibi 900 derece yani ETS veya ATS’de otomobil direksiyonuyla tır kullanıyorsun.Tabii bu da videoda olduğu gibi oyuncuya dakik kullanım imkanı sunmuyor.
Bu iş biraz şuna benziyor mesela 900 derece dönen direksiyon setindeki kontrole kıyasla 180 veya 240 derece dönebilen direksiyon setiyle oynamak ne ise,1800 dereceye göre 900 derece dönen direksiyonla oynamak aynı şey.
900 derece dönen direksiyon kontrolü 180 veya 240 dereceye göre çok daha iyidir fakat sadece bu açıdan iyi; kasd ettiğiniz o dakik kontrol/kullanım imkanı ancak 1800 derece ile sağlanabilir

3 Beğeni