Oyun fiziğiyle pek ilgilenmesem de gerçekçilik için kabin aksesuarlarıyla oynuyorum.Kupa,çerçeve özelleştirmek hele gerçek hayattan uyarlamak hoş oluyor.
Bende birkaç birşey yazayım kendimce…
Ets2 ye oyun olarak baktığımız zaman gazı freni olan bir tırın kullanılması diye tanımlayabiliriz.bence gerçekçilik için Ets2 yi simülasyon olarak algılamamız gerekli. Peki ne yapmamız lazım? Ets2 oynarken kırmızı ışıkta durmaktan mutlu olmamız gerekiyor. Mazotu ucuz satan istasyonlardan veya şehirlerden almamız navigasyona göre değil tabelaları takip ederek hedefimize ulaşırken zorlanmamız lazım. Aracımız hasar aldığında moralimizin bozulması lazım. Özellikle multide kalabalık şehirlere girdiğimizde insanları rahatsız etmeden onlara katlanmamız stres yapmamız lazım. Ve bütün bu olumsuzluklardan totalde mutlu olmamız lazım oyun konsolları direksiyon setleri ayrıca zevk verecektir tabi ancak ilk önemli şey bizim oyunu oynamaktan çok yaşamamız hissetmemiz oyunun gerçekçiliğini artıracaktır. Birde oyunda kendi savemizi kullanmamız ve para miktarı çok diye sürekli en yüksek güçte araçları kullanmak da oyunu sıradanlaştırıyor diye düşünüyorum. Araba rampada bayılacak gaza basacaksın ama gitmeyecek ve yük alınca mümkün olduğu kadar yükü incitmeden teslim etmek gerekli. Yardımcı olmuştur umarım herkese iyi oyunlar iyi forumlar
Aha böyle oynanır
Merhabalar. Birkaç gün önce skin yapımına başladım. Yani daha çok yeniyim. Bugün ETS2 Studio’yu keşfetmeye çalışırken “Game Variable Editor” isimli bir bölüm gördüm. Anladığım kadarıyla bu bölümden istediğiniz ayarları yaparak kendi ekonomi modunuzu oluşturabiliyorsunuz. Aramızda bana bu konuda ekonomi modu yapmaya yardımcı olacak birisi var mı?
Bende yeni başladım skin yapmaya ama dediğiniz bölüm dikkatimi çekmedi. Ayrıca şablonları hangi program yardımıyla editliyorsunuz.
Ve skin yapan arkadaşlara bir sorum olacak. Ben Paint Net adlı programı kullanıyorum. Sağ ve sol tarafı aynı yapmak istiyorum ve yatay çevir özelliğini kullanıyorum. Sağ ve solu aynı yapmanın kısa yolu var mı? Ve tavsiye ettiğiniz şeyler var mı varsa nelerdir? Aydınlatırsanız sevinirim.
@ArqeNade Şablonları ben PS 19 ile editliyorum ama Paint Net kullananlar da oldukça fazla.
Dediğiniz şekilde iki tarafı da yapmanın bir yolu yok, ben de yatay çevir yapıyorum.
Skin yapımıyla ilgili video var mı? Varsa atabilir misiniz? Ama amatör bir video olmasın.
Benim bildiğim olayı detaylı bir şekilde, tane tane ve güzel anlatan bir video yok.
İngilizce aratmayı denedin mi? Türklerdeki videolar taş devrinden kalma
edit: yabancılarda pek kaynak yok. scs forumuna bakmak lazım
edit 2: - YouTube bu videoda biraz daha iyi anlatıyor. başlayacak arkadaşlara ilham olur umarım
Ben sade ve amatör skinleri kendime yeterli gördüğüm için Adobe Ps, Paint ve Photoscape kullanıyorum işimi görüyor. BM Logistics’deki arkadaşlar gibi pro skinler yapacaksan bu programlar pek yeterli olmaz herhalde
Hep amatör videolar var skin için,öbür türlü zaten profesyonel yapanlar grafiker veya mesleği gereği photospu iyi kullanıyor.
Dediğiniz şekilde şablonlar UV Şablon diye geçer.Pek tercih edilmez kombo skin yapanlar kullanır genellikle.O da piyasada çok bulunmuyor diye biliyorum.
SCS nin tüm çekicilerinin ve dorselerinin yüksek çözünürlüklü şablonlarını buradan indirebilirsiniz
Bu arada tercih edilmez derken aracın şablonu olmadan skin yapmak imkansız denebilir, deneme yanılma yöntemiyle yapmanız lazım ki oda basit bir skin için bile saatler alır.
Tercih edilmezden kastım şablonsuz skin değil,uv şablonun çok kullanılmaması
Şablonlar zaten UV_map yoluyla oluşturulur, sizin bahsettiğiniz diğer şablonları merak ettim paylaşma şansınız varmı ?
Yok bu gördüğünüzde UV şablonu, daha doğrusu bunların genel ismi zaten şablon. UV denilen olay aracın parçalarını 3 boyuttan 2 boyuta uzunluk ve genişlik olacak şekilde düz zemine taşımak, bir nevi kenar ve yüzeyleri bitişik olan bir cismi açmak gibi, bantlanıp koli haline getirilmemiş karton gibi düşünün
Senin bu örneklemene hayranım, eline yüreğine ve emeğine sağlık ben yapmıyorum skin falan ama anlatım tarzın hoş reyis.
Teşekkürler
G29 için ayarlarını paylaşabilecek var mı şöyle gerçeğe en yakın ? Videoların çoğuna baktım ama bi istediğim gibi bulamadım hep yumuşak geliyor