ETS 2 - 1.40 Güncellemesi [Ana Konu] Yeni Işıklandırma

f4 e ayar var oradan kabin aydınlatması parlaklığını arttırabilirsln.Orjinal halı çok güzel ama illa artırıcam dıyorsan tırın defteki headligth dosyasında ki değerleri arttırabilirsin.Tabi bunu gene mod olarak tanıtman lazım.Bu arada gündüz artıkça gecede artıyo değeri

1 Beğeni

oyuna buğulanma gelse fena olmazmış :slight_smile:

2 Beğeni

İtalya’da gün batımı - gün doğumu sırasında kullanan var mı? İçeriye gidip mop alıp parkeye akan salyalarımı silmem gerektidgffgdfgh İtalya inanılmaz güzel olmuş bu güncelleme ile.

6 Beğeni

Cidden biraz daha az olsa güzel olur :smiley:

Yağmurlu İstanbul

27 Beğeni

6 Beğeni

Ben Korsika’da kullandım ve hemen hemen aynı etki vardı. Akdeniz iklimi ayrı bir güzel görünüyor.

1 Beğeni

Gençler 500 mb küsur güncelleme geldi şimdi, changelog’u nerede bulabilirim?

1 Beğeni

A new ETS2 build 1.40.0.83 is available in public_beta branch on Steam.
tweak default dash backlight (to match new light behavior)
0146150 - France - Bayonne - Incorrect AI path
0146064 - Germany - near Köln - Road without collision
0146452 - Germany - A8 - Spelling error on sign
0144309 - Renault Premium - UK interior decals
0144300 - Renault Premium - UK interior mirrors
0145738 - Volvo FH 2009 - Interior storage door
0144225 - MAN TGX Euro 6 - lightmask incomplete
0144445 - Daf XF Euro 6 - dashboard displays are too bright
0144450 - DAF XF Euro 6 - exterior mirrors are too bright
0132610 - ibe_rock_compact1b_medium - missing collision
0146134 - Volvo FH - Tuning pack mirrors look more blue-ish then base mirrors
0144305 - MG Tuning Pack - Scania 2016 - Mirror
0146484 - AI is trying spawin without ibe dlc ? and its broken.

4 Beğeni

Fps düşüşü yok ancak anlık fps düşüşleri yaşıyorum. Şöyle ki özellikle hava aydınlıkken şehir dışlarında anlık (1 saniye bile değildir) 1-2 fps, şehir içlerinde ise anlık 10 fps’ye kadar kayıp olabiliyor, genellikle 3-5 fps arası oluyor. Gece bu soruna rastlamadım. Normalde bunun harici bir sorun yok, eskiden de (1.39 ve öncesi) yoktu. Ayarlarda smaa, ssao kapalı %300 ölçekleme. Yani öyle zorlayacak bir şey yok, GPU kullanımı %70 civarında. Sistemin (GTX 1660, 16 GB bellek, Ryzen 5 2600) yetmemesi gibi bir durum da yok zaten olsa fps düşüşü anlık değil uzun süreli olurdu. Böyle bir şey yaşayan var mı? Hiç bahsedildiğini görmedim, bu da şaşırttı beni açıkçası. Vsync ile olduğunu düşündüm, oyun içinden açıp Nvidia’dan kapattım fakat o da fayda etmedi, son gelen güncelleme de bir şey değiştirmedi. Vsync ile ilgili olma ihtimali zaten düşüktü çünkü özellikle gündüzleri olmakta dediğim gibi. Görüntüye etki etmese önemsemem de çok anlık olmasına rağmen hissediliyor. Bu arada sürücü güncel değildi, güncellemek de fayda olmadı. Bir de esc’ye basınca bir gecikme oluyor.

ben denediğim kadarı ile eskiye oranla çok mükemmel bir kalite artışı artışı sezinlemekle kalmayıp sabaha kadar oyunu oynamaktan kendimi alıkoyamadım. Fakat köprünün altına düşen ışıkları düzelttikleri gibi, sokak lambalarının aracın her yerine yansıması durumunu da düzeltmeleri gerekiyor. Orjinal renault magnum aracı kullanıyorum

Oyun stabil çalışıyor bende. 3-4 minik frametime spike oluyor ancak minikler ve hissedilmiyorlar. dx9 da iken oyun anlık
donuyordu o düşmelerde.
1080p tüm ayarlar sonda. Vsync ve fps kilidi var.

05-02-2021, 03:11:28 eurotrucks2.exe benchmark completed, 51159 frames rendered in 1705.484s

Average framerate  :   29.9 FPS
                 Minimum framerate  :   11.8 FPS
                 Maximum framerate  :   30.7 FPS
                 1% low framerate   :   29.9 FPS
                 0.1% low framerate :   29.7 FPS

Benim durumum da farklı değil, geceleri sorun yok. fakat sabaha karşı ve ya akşam üzeri şehir içlerinde FPS birden 5-10 fps iniyor saniyelik olarak.

1 Beğeni

SSD’ye taşıdım oyunu ve sorun çok büyük ölçüde düzeldi. Zaten serbest kamerada da eskiden beri hızlıca gezerken takılmalar olabiliyordu, son sürümde iyice artmıştı o da artık çok az. Artık oyun nasıl geliştiyse HDD yetmez olmuş :slight_smile: Nasıl zorlanıyorsa artık, abartmıyorum özellikle Bulgaristan tarafındayken belki dakikada 2-3 kez anlık en az 1 fps düşüp çıkıyordu. Neredeyse çıkışından beri ETS 2 oynarım, 3 bin saati geçmişim, böyle bir şey görmedim, acayip sinir bozucu.

1 Beğeni

Cam buğu yapmış fanı camlara ver

1 Beğeni

Valla Daf’ın dashboard’ı çok gerçekçi duruyordu hatta @Burak34 resimlerinden gördük çok iyidi. Onu değiştirmeleri üzdü…

Güncellemeden sonra girdim göstergeler aynı şekilde idi ama sanki daf’ın interioru çok parlıyormuş gibi geldi bana. Report edecektim vazgeçtim. Belki benim kamera açısından kaynaklı olmuş olabilir

Gök yüzü aşırı parlıyor

3 Beğeni

Betaya gelen güncellemeyi indirirken indirme sekmesinde Open GL ve Vulkan ibaresi çıktı beraber nedir bilemiyorum :slight_smile:

ETSden başka bir oyun oynamayan biri için gayet sinir bozucu :slight_smile:

Umarım bunu düzeltirler. Mercedes MP4 göstergelerinde hiçbir sıkıntı yok, gündüz de belli oluyor. Tamam, gerçekçi olması açısından gündüz ışığında gösterge ışıklarının çok belli olmaması lazım ama şu anda neredeyse gündüz ışığında hiçbir aracın sinyal ve el freni göstergeleri belli olmuyor. Umarım düzeltilir yakın zamanda.