Country Drive Simulator [Ana Konu]

https://www.simulasyonturk.com/country-drive-simulator-steamde-listelendi/

birkaç şey yazdım başında ama şu aşamada boş lafa gerek yok.
yarın denizdeyim. sonra birkaç tool alıcam sokak lambaları için fake volumetric cone yapan bir şey ekleyeceğim. haritaya da bol bol street light ekleyip performansı testi yapıyordum. diğer eklemelerle birlikte tekrar build alacağım yeni ssler paylaşırız.

demo sayfasını ağustos başıdna hazırlarım. steam next fest ekim 20de mi ne demo sayfası şu yüzden önemli bir sayfa daha ekleniyor ve çıkışını yakına çekerseniz daha çok görüntüleniyor. tanıtıma katkısı oluyor. tabii demo için ayrı build profili, ayrı kopya sahneler, sınırlı araç, sınırlı oynanabilir alan gibi mevzular gerekiyor bu da ekstra yük ama zaten planlananlar olduktan sonra o da kolay.
biraz daha oynanabilir çevre otursun zaten baya bi kişiye direkt alpha dev versiyona erişen oyun keyi vereceğim.

bu basit ama yine de profesyonel toolların kullanıldığı bir oyun

5 Beğeni

İstek listeme almayı unutmuşsum. Şimdi aldım. Bu arada Hasan abi Çöp kamyonu felan mi eklenecek ileride ? Gelecek özelliklerde çöp toplama gördüm çünkü.

1 Beğeni

Oyunu duyurunca gördüğünüz gibi battık

3 Beğeni

Yüzmeye mi gittin bu sıcakta? :smiley:

evet dün büyükevren sahiline gittik. yol çekilmiyor o kadar şeyden sonra çok yorgun şekilde araba sürmek zorunda kalıyorum.

1 Beğeni

Bu sıcaklarda evde bile zor oluyor. En iyisi Sonbahar gibi çıkmak galiba.

yukarıdaki sade halidir

ancak fake volumetric efekti ile böyle olabiliyor. dozunu ayarlıyorsunuz da günün sonunda optimize olması gerek.

daha kolay nehir, göl, deniz road path ıvır zıvır eklemek için de başka bir tool aldım ama hepsinin anasının gözü gibi performans istiyor. ızdıraptan başka bir şey değil.

2 Beğeni

kardeşim bunun daha pencelerin yanması vs. var işkence daha hafif kalır

1 Beğeni

dünyanın ilk 3i oyunu
grafik - idare eder
ses - idare eder
kod - idare eder

:joy:

2 Beğeni

“İyi” de olabilir xD

evet. şu an mekanik var zaten çöp torbalarını elinle toplayıp ya çöp kutusuna atıp tamamen yok ediyorsun ya da aynı mekaniği bir aşama daha ilerletmek için aracın arkasında yükleyip örnek; garbage collect depot’a götürüp verebilirsin. bunun detaylarının yazılması diğer mekanikler tamamlandıkça olacak. çöp toplamadan ziyade amerika’daki hustling mevzusunu uygulamak istiyorum. tabii ortamın da buna uygun olabilmesi çok zaman alacak. binlerce model binlerce materyal tek sahne çok zor. o nedenle daha küçük alanda stabiliteyi yakalamak gerek. yoksa dünya kadar modelim asset paketim var hepsini kullanamıyorum.

Neler olup bittiğini yazamayacak kadar meşguldüm. Sonra yazarım. Blender çukuruna düşünce böyle oluyor.

4 Beğeni

MSFS modellerini aktarmakla meşguldüm. Variantları ile birlikte düzenlemeler ve iyileştirmelerle 100’den fazla model aktardım. Uçak hangarları fabrika vs. olarak dahil olmak üzere generic amaçla da kullanılabiliyor. Materyallerini ve renklerini değiştirebiliyorum. Düz duvar veya farklı kaplamarlal corrugate olabiliyor. Baya model çizilmişti. Custom model gibisi yok. Bunları nasıl yerleştireceğim bilmiyorum çok fazla yer kaplayacaklar. İçine eklenecek su boruları propları, klimalar, rooftop öğeleri(baca, air vent gibi), kameralar, bollard vb. dubalar, koniler, çeşitli masalar, çöp kutuları, konteynerler işte ne gelirse hepsi var.

oyun içi şirket isimlendirme ve onlarla ilgili logo, tabela vb. kurumsal kimlik çalışmaları sonra olacak. Tabii bu eklediğim modeller tamamen gerçek tasarımlar. :smiley: Hatta kaplama renklerine kadar çünkü MSFS’te öyle yapıyorduk.

6 Beğeni

Diğer modellerin görüntülerini artık oyunda görürsünüz oradaki atmosfer ile başka oluyor bu test prefab sahnesi normal default skybox kullanıyor.

Bazı modellerde @HetriX emeği var. Geri kalan taa Adana, Bovec’ten beri ise onlarca özel modelde @Emre54 emeği var. :smiley: Müthiş işler yapmışlardı.

aşağıdakiler ofis ve depo alanı için başlattığım test sahnesinden

daha fazla asset var ama işte çok büyütüyor meseleyi :confused: oyuncunun ana garajı ve ofisini ben sıfırdan modular tasarlayacağım ve bazı hazır modular assetler alacağım. aşama aşama özelleştirilecek. örnek olarak ne yapılacağına dair notlar almak için bir sahnede hazırlıyorum.

5 Beğeni

:smiley: maastricht b apron cargo terminal
d aprondakini ben çizmiştim onu da aktaracağım. bunu emre çizmişti optimize ettim materyallerini düzenledim. aynen aktardım. süper yapmıştı o zaman hala görkemli duruyor. diğer proplarla kendi yerine geldiğinde efsane duracak.
tabelaları silmeden aktardım çünkü onları tekrar tasarlayıp oyun içi firmalar için uyduracağım isimlere göre sallayacağız.

5 Beğeni

rip cargo office
ben geçen sene havalimanını yaparken yıkılmıştı. anı olarak eklentide duruyor.
hetrix’e kitlemiştim bunu ahahah aynısını çizdi. çok sinir bozucu bir durum kiridir, çizgisidir msfs’te hep aynı olmak zorundaydı. materyal cehennemi oluyordu. şimdi rahatım. ama detaylar da 5-6 materyal ile gelebiliyor.

5 Beğeni

dhl maastricht :slight_smile: buınu da hetrix’e kitlemiştim. hem orijinal kaplamaları hem de benim kaplamalarla iki variant yaptım. tabii yine beyaz yerine full sarı, siyah, mavi vb. farklı dokularla değiştirebiliyorum.

daha fazla paylaşıp pavelcileri korkutmayalım.

6 Beğeni

bu binayı @vanillamango mimar çizmişti. sonra kayboldu. alo 155 polis?

çok değişik şekilli bir bina sinir bozucu

6 Beğeni

birader biraz hareket etsene odun musun?

ucuza modeli kaptım araçta görünecek şimdilik etrafa da siyahi olan versiyonu koyarım. diğer npcler yolda

11 Beğeni

şimdi modeli ekledim animasyonlara uyumlu zaten temel bir altyapıyı kullanıyor.
elleri ve ayakları ayarlıcam atayım dedim.
her araçta konum farklı olduğundan ayarlamak uzun sürecek ama sanki büyük kaldı bu araca :smiley:
yeni gelin gibi tutuyo

acıktım

7 Beğeni