Gölge ve ışık sistemindeki optimizasyon olayını bugün daha iyi bir sistemle değiştireceğim. Colliderlar için de mesafeye göre açıp kapanan bir sistem yazdım malum çok fazla obje kullanılıyor. Uzakta görünse bile CPU tüketimini yükseltmemek adına temas etmediğimiz yerlerin collider bileşenlerinin kapanmasını istiyorum. Bu da açık dünyanın bedeli
Burada hala testler yapıyorum bu sistem sadece statik ve rigidbodysi olmayan objeler için geçerli.
Az önce başka bir asset için başka bir projede FMOD altyapısı oluşturdum orada notlarımı alıyorum. Şu an geçmek mümkün değil. Her şey bitince geçiş yapılacak belki o dönem yardım alırız.
Bahçe toprağı malum önemli bir olay bunun için torbalar ekledim ileride bu torba - çuvallar daha özel şirket isimleri ve stucco, fuel pellet vb. ürünlerle tasarlanacak. Elektrikli generatör taşıyan bir küçük bir römork da ekliyorum.
Son günlerde NPC’ler için model toplayıp ayarlıyorum.
Sağda solda görebileceğiniz tanıdık modeller olacak. Interior mekanlardaki aydınlatma sorunu belki yeni güncelleme ile çözülmüştür hava motorunu tekrar ayarlamam gerekecek gece onunla uğraşacağım.
Yarından itibaren sadece kodlara ve arayüze odaklanmam gerek.
İlhami dayı olacak mı? ![]()
Modeller derken benim aldığım modeller olacak. O modelin rigli hali varsa isterim. Ama pek önemi yok bböyle şeylerin şu an özelleştirmeler çıkardıktan sonra keyifle olur.
fırtınalı şimşekli hava daha güzel olmuş. volumetrik bulutların içinden şimşek çakıyor ve bulutların o kısmı aydınlanıyor falan on numara
interior ortamlarda da aydınlatma için bir çözüm var gibi ama hayırlısı.
+++ çok güzel bir tool yazan Türk arkadaş var. asset yayınlıyor. kullandığımız araç fizik sistemi için de motor sıcaklığından, vites kutusu, debriyaj balatası, frenler vs. çok detaylı güzel bir gerçekçi mekanik hasar sistemi için tool yazıyor. onu da ekleyeceğiz. sıcaklık verileri, aşınma verilerini görebileceğiz. harika olacak. basit olarak şu kadar zaman geçince yıpratmak kolay ama bu gerçekte olduğu giib parçaların birbirine teması ile aşınıyor yani gerçekte olduğu gibi bu sistemi uyguluyor. bakalım çıkarsın ekleyeceğiz. imkan olursa ileride umarım beraber çalışabiliriz. böyle şeylere para harcamak her şeyden çok daha önemli. biz pavel değiliz. milyon dolarlarımız yok ama niyetimiz var.
bugün ssitemi bir araya getiriyorum. güzel bir altyapısı oldu. malum her yerde farklı food cart, food truck, küçük market vb.dükkanlar olacağından her yerde aynı ürünler çıkmaması için sattığı ürünler ayrı oluyor. nerede olduğunu da göreceğiz. üzerine tıklayınca satın alınıyor ama daha arayüz işi var her yerde bu basitlikte olması gerekiyor. gas station marketinden bira alamazsın mesela
ikonlar stylize lowpoly paketinden daha sonra modellerin görüntülerinden oluşacak şimdilik işi kolaylaştırıp güzel gösteriyor.
sizi yıllardır aç gezdirenler utansın. karnınız doyacak. sdfdsfdsfsdfsdfsdfs en sağda odometreyi görmüş olabilirsiniz araçların kendi kmleri tutuluyor ve yine player’ın toplam aldığı mesafe hesaplanıyor hem mph hem kmh vehiclestats’da görünür.
yiyecek-içecek bununla sınırlı değil elimde baya model var inadına 50 tane falan ekleyeceğim.
şçşciler kuduruyor görüyorum
ai ile çay may oluşturdum.
ağlamayın lan şçşciler kuru pilav vereyim
avşar soda çizeceğim
Fiyatlara bakınca araba sürmekten çok Bilal başa gelirse ne olurun simülasyonu olmuş, biz litresi 2.4’den mazot satan şçş’ciyiz.
bunların tüketme animasyonu olacak mı? yoksa envanterden tıklayıp açlık şeysi mi dolacak.
Onların da sırası var.
aylardır oyuna girmeyi bekleyen ama bir türlü inat edip eklemediğim ai araçlar ve npcleri karşılama şeklimiz anlık;
npc2lerin idle versiyonlarını da başlattım.
ya license vb. olaylarda employee mevzusunu eklediğimde bunların onunla spawn olup mesela işlerde %10 gibi geliri yükseltme vb. durumu getirmek istiyorum da bakalım bazen böyle göze büyük gibi gelen şeyler asıl altyapı kurulduğunda şak diye oluyor merak etmeyin. alt tarafı ui’de aldatmaca yapıyorsunuz her şey yalan dolan
+bu arada interior ortamlarda gündüz vakti light intensity mevzum çözüldü. buna araç farları, sokak lambaları da dahil.
bazı shaderlar default’tan farklı olduğu için emissive vb. şeylerl ilgili scriptlerde ona göre shader keyword ayarlıyorum.
Şimdilik yetece kadar NPC modeli ekledim. Daha sonra şantiye, yol inşaatı, liman vb. yerlere uygun lowpoly NPC modelleri ekleyeceğim.(ai yürüme sistemi dışında bu npcler idle animde sağda solda durabiliyor.+ sonra başka amaçlarla farklı animler ekleyip değerlendirileiblir locomotion ve kodlarla özel davranışlar ekleyebilirim zamanı var.)+LOD eklenmesi gerek onun için de bu skinned mesh renderer’a uygun bir tool var ayarlayacağım.
Trafik lambaları da AI sistemine uyarlandı. Sokak lambaları da zaten mevcuttu ama birine lod ekledim diğerinin de rengini siyahtan gri karışımı bir şeye çevirdim.
Vehicle mevzusu için 30-40 script entegrasyon edilecek toollar dahil bir altyapı kurguluyorum. Çünkü dealer, service, garage, playervehicle datalarından tut arayüzüne kadar hepsini kafamdaki plana uygun ve düzenli olması gerek.
Yukarıda bahsettiğim gerçek zamanlı mekanik deformasyonu geliştiren arkadaşla görüştüm. Onun özelleştirme sistemini de bu hafta entegre etmeye başlayacağım umarım 2 haftaya o sistemi de çıkartır benim de vehicle frameworküyle uğraştığım ana denk gelir.
Bir yandan arayüz için uğraşıyorum. Bugün karakter animasyonlarında kod tarafında bozukluk vardı onları değiştiricem.
Şimdilik konuyu kilitleyeceğim. Steam’deki tarihi değiştirdim evet o tarih benim için kritik sonrası yok zaten
o ana kadar planladığım her şey gösterebilecek durumda olmam lazım.
yıldızlar geri geldi
Birkaç yeni modüler npc modeli ekledim. kıyafetleri parça parça değişiyor ve maksimum 5k tris var üstelik lodları da var.
*Arayüzü özelleştiriyorum ve yeni ikonlarımı ekliyorum. araç göstergeleri vs. bitince eklerim.
*yarın karakter kontrolcüsünü tamamen elden geçirip son halini verip diğer mekanikleri uyarlayacağım.
*çevre ile etkileşimde işe yarayacak detaylı bir interaction sistemi kurdum.
*arada can sıkan buglar oluyor çalışan şey çalışmıyor …k
*araç gösterge sisteminde sağ köşede rpm ve ibresini görecek. hızı dijital olarak okuyacaksınız yoksa iki tane gösterge sığmıyor ve arayüzde tüm farklı araçlarda ortak göstermesi gerektiğinden ayrı ayrı müdahale etmek anlamsız. içinde zaten abs-tcs-sinyaller-motor-park freni-vites(dijital)-rpm turbo bilgisi-kısa uzun far ikonları oluyor. hasar sistemi, yakıt durumu da var(alınan kilometre bilgisi de var). fwd, rwd, 4wd ikonlarım da var bu diferansiyel kilidini olayını bazı araçlar manuel yapabilirim ileride şimdilik her şey bitmeli. gerçek zamanlı hasar sistemi için de şimdiden ikonlarım hazır. o da çıkınca bu sağdakine ek olarak ufak bir penceree gösterilecek.(motor sıcaklığı vb. detaylar olacağından orada mokoko) debriyaj balatasını sıyıran pavel görmesin ![]()
sol altta minimap ve altında sağlık-stamina-açlık-yorgunluk-susuzluk var. şimdi susuzluk ve açlık ortak olabilir yoksa 5 tane daire şeklinde ikon bokunu çıkarıyor.
zaten benzer tasarımı oyunlarda görüyorsunuz aynısı olmak zorunda. işin raconu bu ve ayrıca ek şeylerin açılıp kapanan küçük ikonlarla gösterilen bilgi şeyleri de var.
araçta olan kargo bilgisini de ufak kutu ikonları ile araca binince görebilirsiniz. uzatmayayım.
ai araçlarını ayarlıyorum. çoook iş var yav kod tarafında istediğim gibi olması için
Yoğun bir kodlama sürecine girdim o nedenl görsel bir şey paylaşamıyorum. Her şey iyi gidiyor. İstediğim gibi şekilde arayüz mantığı dahil yapıyorum. Kendi oynamak istediğim gibi olmalı ki iyi olsun zuhahahaahhaha pompacı pavel için gas station kuracağım çünkü bizde gas stationların her biri özel ve ayrı fiyatlara sahip. dizel arabaya benzin koyann pavelll
RoadService mantığını da hallettim F7’ye basınca fdsfsd acil yakıt ve servise garaja ışınlanma var.
Araç kameralarını Cinemachine altyapısına taşıyorum. Hem dış orbit hem de içerideki kamera çok daha iyi oluyor. Mobilde de kullanmıştım ancak sistem güncellendi. Aracın xyz eksenlerindeki hareketlerini damping ile daha iyi aktarıyor.
Bunsuz olmaz.
UI vb. şeylere uyarlandı arayüz açılınca karışmıyor.
Minimap entegrasyonu maalesef şu an oldu ama bazı memoryleak sıkıntıları yaşattı mail bkeliyorum. Aslında minimap araştırıp bakarsanız size direkt yok kamera ekle onu yansıt yukarıda görsün şeklinde anlatırlar onlar hikaye böyle büyük projelerde haritanın 2kx2k görsellerini scan edip kullanmanız lazım yoksa düz kamerada gördüğünüz ne var minimap kamerada renderlanır mokoko olursunuz. ![]()
Neyse diğerlerini anlatmayayım.
Bugün toptantıcıda paketlerle sevişecektim o derece
sdfsd oyundan sonra iyice takıntı oldu.
Şu an delivery & cargo framework inşa ediyorum bence bu kadar detaylı olmamalı “basit” dediğimiz oyun için ama hakkımızda hayırlısı eğer olursa müthiş bir iş olacak.
anlık
![]()