Cities: Skylines [Ana Konu] 🏗

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Şehirde trafik neredeyse %60 ve bazı yollar dediğin gibi biraz sıkışmalar olabiliyor. O nedenle yolları revize etmeye çalışayım. 2.Sorun herhalde o da trafik nedeniyle alakalı o da zamanla belli olacak :smiley:

İlk köprü ve bağlantı yolları tamamlandı.

4 Beğeni

Gerçekçi olmuş, eline sağlık :+1:

Ben türkçe yamayı indirdim fakat atölye kısmından kaldırdım ama hala türkçe ? Nedenini bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

Ayarlardan dili değiştirmeyi denedin mi ? İşe yaramazsa oyunun dosya konumundan C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Cities_Skylines\Files\Locale tr.locale var ise sil.

Teşşekürler ayarladım normalde bu oyunda türkçe dil desteği varmı ? Yokmu normalde?

Yok diye hatırlıyorum, ben de türkce yama modu kullanıyordum.

Oldu dediğin teşşekürler zaten yama tam cevirmiyor. Kalsın normal hali daha iyi.

1 Beğeni

13 Beğeni

Bişey soracağım neden su kirlenir. Ayrı bir yere koymam lazım. Sanayi bölgesinden. Ben ınwald water koyduğum zaman su bi süre sonra kirleniyor. Neden Water tower da koyuyorum.

Ne demek istediğini tam anlamadım ama su kulesini kirlenmiş bi toprağa, denizden su alan şeyi de kirli su olan bir yere koyduğunda şebekeye pis su karışır. Bu da suyu içen insanları öldürür. Her ikisini de kirlenmemiş yerlere koyarsan sıkıntı yaşamazsın.

Birkaç gün önce resmini paylaştığım İzmir şehrimi biraz daha geliştirip 4096x4096 çözünürlüklü haritasını paylaşayım dedim. Mobil verideyseniz açmayın.

Harita

https://i.hizliresim.com/R8leSr.png

Şu mod sayesinde sizler de şehrinizin haritasını çıkarabilirsiniz :slight_smile: : Steam Workshop::CSL Map View

2 Beğeni

Project Konya için son adımı atıp yeni bir maceraya başlama zamanı geldi…

Ne suç oranı var ne kirlilik ne de hastalık B/D oranları tavanda işsizlik %2 sularında nufus 390 bin
Ayda 700 bin turist ziyareti
Sanayi ve commercial zonelarda 0 import ( Bundan ötürü exportumuzda pek iyi değil )
Traffic flow %67 ( Bazen nehir durduk yere taşıyor ve şehrin can damarı olan bir yolu tıkıyor bundan ötürü yer yer %75 e çıkıyor flow )

Falan filan dream city tadında oldu ama nufus olarak 390 kesmedi hedefim aynı standartlarda 800k lık bir şehir kurmak daha sonrada 1m…

11 Beğeni

Efsane duruyor…

o kadar turist nasıl geliyor yav? bende taş çatlasa 3-4k gelir

Space elevator tek başına 200 bin çekiyor zaten Ayrıca policylerden de turizimi açtım böylece daha fazla reklamla daha çok turist çekiliyor yeni şehrim için layout hazırladım adım adım dönüm noktalarını paylaşırım oyunda okadar çok save patlattım ki artık gediklisi oldum oyunun…

policyleri atabilir misin bakayım :smiley:

bir de ekonomi çok dengesizleşti bende. vergi gelirlerim iyi, eğitim harcamam aşırı. yarı paid okulları yapıyorum ama geliri sıfır. stadlar dışında okulların (doğrudan) bir geliri yok, gideri dağ gibi.

tüm unique fabrikaları kurdum, hepsi iyi işliyor. gece gündüz bütçelerini ayarladım, giderleri düşürmek için ulaşımda gece gündüz hatlarını bile ince ince dokudum. ama gün içinde gelir haftalık -100.000’e düşüp +185.000 e çıkıyor; sürekli dalgalanıyor. (keşke detaylı grafikler verse de neyin düşüp çıktığını bilsem :smiley: )

bir diğer gariplik, şehirde trafik sorunu yok. dış bağlantıları iyi, ticari bölgeler oluşturup nakliyeye iyileştirdim. ki şehir içinde de kendi mamüllerimi tüketecek sanayim var. ama mesela madencilik şirketleri malımıza yeterli alıcı bulamıyoruz diyor, fabrikalar da yeterli maden yok diye ağlıyor. orman ürünleri hep kaos zaten. direkt erişebilsinler diye yakın özel otobanları ve yük treni hatları bile var. bu durumu düzeltemiyorum.

Trafikte sorun yoksa büyük ihtimalle buglanmış olabilirsin ya da şehrin import yapıyor import rotalarına bakmalısın öncelikle o rotalarda bi sıkıntı varsa onları halletmelisin policy ss ini yeni savede atarım daha layout kısmında ama olsun şuan su alt yapısını çekiyorum eski savemde çok fazla dlc içeren şey yoktu çünkü çok eski bi save idi bunda bütün dlcleri koydum fabrikadır parktır hepsine girişicem eskiden sanayi sistemi çok kolaydı bakalım industries dlcsinde neler olucak merak ediyorum…

( Şuanda sınırsız para ve bilimum hack sayılcak modları kullanıyorum (25 Tiles unlocked sınırsız soil all achievements vb.) çünkü 0 dan başladığımda minicik bi parçada şehri önceden planlamak çok zor okadar uğraşırsam oyundan soğurum o iş eskidendi… )

5 Beğeni

@Canko ile bugün multiplayer modu üzerinden bi şehir kurduk ama senkronizasyon sıkıntıları yüzünden devam edemedik. Gelişime açık bi mod, ETS2MP’nin ilk halleri geldi aklıma

Normalde kendi IP’niz üzerinden port açarak yapmanız gerekiyor ama biz hamachi üzerinden yaptık

4 Beğeni

Başlangıç ve Bitiş
Raylı sistemler sayesinde sıfır trafik :sunglasses: :ok_hand:

8 Beğeni