açılmadı %80’de duruyor profilne baktım hoi4 modları gözüküyor bu oyunun gözükmüyor.
Olduğunu düşündüğüm modları favladım, linkte mevcut.
açıldı pc can çekişince kapadım daha yüksek nüfuslu ahritalarda sıkıntı yoktu modlar mı fps düşürdü anlamadım.
Olabilir, oynamak için pek uygun değil ama haritada gezmesi güzel oluyor. İşi karşı tarafta olan birinin güzergahını izlemek filan
Yeni DLC’ler bugün satışa çıktı.
Ana DLC, balık endüstrisinden yeni toplu ulaşıma birçok yeni özellik ekliyor.
Balık endüstrisi detaylarına buradan,
Troleybüs detaylarına buradan,
Yeni toplu taşıma sistemi detaylarına buradan,
Yeni atık ve su yönetimi detaylarına buradan,
Yeni harita, poliçe ve özel binalar hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
Ücretsiz güncelleme de yayınlandı, onun detaylarına da buradan ulaşabilirsiniz.
Hafif metro olayı iyi olmuş. Tünel çok masraflı olduğu için sadece tramvay kullanıyordum
iyi güzel de tipik paradox yine şaşırtmamış, tramwaylar kış dlc’si ile gelmişti yine en önemli özelliklerden şehirler arası otobüs ve aktarma istasyonları bu dlc ile geliyor.
Cities: Skylines’ın Parklife DLC’si ücretsiz dağıtılıyor.
Paradox forumlarına üye olacaksınız. Steam hesabınızı bağlayacaksınız ardından 36 saate kadar Parklife DLC’si hesabınıza eklenecek.
Aşağıdaki bağlantıda her şey resimli olarak anlatılmış. Steam profiliniz public-herkese açık olmak zorunda.
ya benim anlamadığım bi durum var şehirde kirli sudan herkes takır takır gitmeye başladı ama su pompalarının kirlilikle alakası yok durumu bi çözemedim
su pompan atık suyu tekrardan çekiyor olabilir.
birbirilerine çok uzak aslında hani aralara attımmı diye beya bakıyorum yok 90 bin nufusta sıkıstım
suyun akış yönüne de dikkat ettiniz değil mi?
evet oyunu zaten uzun süredir oynuyorum ama anlaadım sıkıntıyı acaba bug a girmiş olabilirmi
belki modlardan kaynaklanıyordur
Ekipçe @gampue @burakV kafayı yedirtti bizlere ekran görüntüleri gelecek. Kafa yorduran ve gelişmenize olanak sağlayan bir oyun hortlatmakta fayda var
Benim şehir bi kafayı yedi bugün. 145000 nüfusta sabit gidiyordum, büyütmeye de niyetim yoktu. Residental demand artınca bi mahalle kurdum.
Ancak tüm trafik tıkandı bi anda. Tüm şehirde tıkandı ve kurduğum yerin haritanın diğer kısmıyla bi alakası yok. %70 olan traffic flow bi anda %19’a düştü ve nüfus ölmeye başladı.
TM:PE kullanıyorum, tüm kavşaklar akıcı şekilde düzenli ama ai arabalar bi saçma hareketler yapıyor. Trafiği silip tekrar gelmesini bekledim yine tıkandı.
Bi tavsiyeniz var mı? Nufüs hızlı bi şekilde ölmeye başladı
Oyunu ilk aldığım zamanlar 1-2 ay boyunca defalarca baştan başlayarak hevesli hevesli oynadım. Nüfus 130-150 bin olduktan sonra hiçbir şekilde trafiği çözemedim. Ne kadar alternatif yol yapsam da ai araçlar illaki en kısa yoldan gitmek istiyor ve trafik yaratıyor. Çözemeyince oynamayı bıraktım. İnsanlar nasıl milyon nüfuslu şehirler yapıyor anlamıyorum
Oyunun tüm olayı AI ın salaklığını çözüp onlara göre yollar yapmak özellikle şehir giriş çıkışlarında mahalle giriş çıkışlarında bol bol tek yön kullanmak ilaç oluyor 150 bin sabit nufusda oynayıp bi anda yeni bi semt açınca herkes tüm ilgi oraya kayıyor ( gerçektede öyledir aslında yatırımcılar yeni yere kayar ) oyuzden o yer hep sıkışır hep darlanır vs ilgi çok olur en basitinden space elevator ilk açtığınızda milyonlarca turist çekerken oyunda bir kaç yıl sonra 300 bin turiste düşüyor… bu ve bunun gibi mantık dahilinde şeyleri hesaba katarak şehir yapmak daha doğru olur modlarda çok ilerledikce saçmalattıra biliyor aynı zamanda toplu ölüm olaylarındada şehri önceden hazırlayıp insanları bi anda hucum ettirdiğinzde o mahallede atıyorum 20 yaş gençler geliyor topluca 50 bin kişi diyelim 50 sene sonra o 50 kişi 70 yaşına geldiğindede doğal olarak o topluca ölmüş oluyolar ve normalde yeten cenaze servisleri hastanaler vs bi anda yetersiz kalmaya başlıyor ve tıkanıyor bunları düşünerek ilerlemek mahalleleri semtleri bütün değilde ev ev açmak daha iyi oluyor bende yeni başladığımda tüm şehri önceden inşa edip bi anda 300 bin kişiye çıkartıyordum nufusu sonra 250 bin kişi bi anda geberiyodu… bozuldu diyip yeni save açıyodum vs vs
toplu ölümler ciddi sorun, onun için kolay erişimli cenaze alanları yapıyorum mahallelere bağlı ve yollarını tm:pe ile normal trafiğe kapatıyorum. kavşaklardaki yönler ve yaya geçitleri önem arz ediyor bunlar dışında.
bu arada benim sorun 3-4 büyük kavşaktan kaynaklanıyormuş. 3 + 3 şerit yolda tek şeride yığılıp tek şerit ara yola dönmek istiyorlardı. dönüşleri kapattım büyük oranda çözüldü. bir de road maintenance kurunca özellikle ana hatlarda baya fark oluyor.
şuan 165k nüfuslu, %69 civarı traffic flow var