Ferdi Tayfur’un şarkılarını severek dinlerdim
22:00’da AMD’nin CES etkinliği var bakalım neler göreceğiz…
Türkiye’de evet dediğin gibi olacak. Vergiler dahil 3 katı.
Bunlar vergisiz fiyat hocam
1 tane kendine alıyorsun, 3 tane … . . … . .
Ben bu saatten sonra nvidia değilde amd alacağım artık. Abi saf güç olarak sıfır kartlar. 1080 Tİ bile zamanına göre taştaşlı bir karttı. kartların gücünü kısıyorlar sonra DLSS getiriyorlar a bak biz yenilik getirdik gibisinden sonra da görüntü piksel piksel japon videolarına dönüyor.
Şu muhabbet çok can sıkıcı bir durum.
nvidianin tek artısı yazılımı(nvidia programı vs.) iyi olması geri kalan hiç bir olayı kalmadı artık.
İyi de olayı o zaten. Kart tek başına güçlü olursa kimse DLSS ve RTX kullanmaz. Bu yazılım özellikleri kartı yormadan maksimum FPS almak için. Öbür türlü hem donanım maliyeti artar hem de kart kısa sürede aşırı yıpranır.
DLSS oyunların kötü optimizasyonlarını ve kartların güç kusurlarını kapatıyor. Yapay kareler oluşturuyor. Oyun stüdyoları bu suni teknolojilere güvenerek kötü optimizasyona sahip oyunlar yapmaya başladı. Oyun yapım süresi kısaltıldığı için geri kalan hikaye, oynanış dinamikleri vs hiçbirine uğraşmıyorlar. Nvidia oyunlar çıkmadan sosyal medya üzerinden DLSS ile yüksek FPS reklamı yapınca her şey tamam sanıyorlar. Son yıllarda çıkan yüksek bütçeli sözde AAA oyunların neredeyse tamamı fiyaskoyla birlikte çıkış yaptı.
Teknoloji güzel ancak tüm oyun sektörü DLSS gibi suni teknolojilere sırtını dayamış durumda.
Ayrıca ray tracing oyun içinde olan ve GPU’ların RT çekirdeklerini kullanan gerçekçiliği arttıran bir teknoloji. RT açınca FPS dibi görüyorsa burada bir sorun var demektir. Kart yeterince güçlü değil ya da oyuna uğraşılmamış.
Kartların gücüne sorun yok ancak bu teknolojilerin üç büyük dezavantajı var. İlki her oyunda olmamaları, ikincisi oyundan oyuna kalite ve performansın çok değişmesi, son olarak da her nesilde sürüm güncelleyip önceki nesillere kısıtlı özellik sunmaları. Ben son iki seçimimde son anda nVidia tercih etmiştim ana bu sefer kesin AMD düşünüyorum. Aynı fiyata fazlasını alma imkanı var.
Founders edition fiyatları açıklandı
5070 - 25.649
5070 ti - 34.959
5080 - 46.679
5080 - 92.849
(Başlayan fiyatlarmış)
Diğer markalar işin içine girince biraz daha pahalı olur.
AMD tarafında işlemci olarak Ryzen 9 9950x3d ve 9900x3d tanıtıldı deli dehşet özellikleri var bakalım fiyatlar ne olacak
Marka değeri ıvır zıvırı devreye girecek bir de. MSI’ınkiler böbrek sattırır bu gidişle.
https://youtube.com/@sparteamofficial?si=__0AQvmu4oF2sBlq
Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Ufak çaplı bir yayın kanalı açtım. Aramızda sizleri de görmek isterim. Desteklerinizi bekliyorum. Abone olursanız beni çok mutlu edersiniz. Yayınlarıma da beklerim. Şimdiden teşekkür ederim.
https://www.youtube.com/@Yoda53/featured
Takibe Takip eskiden bu vardı ya
Arkadaşlar bende desteklerinizi beklerim. @sparteam ve diğer ve ben bu tarz destek ihtiyacı olan arkadaşlarımıza ücretsiz zahmetsiz bir adet ABONE OL tuşuna basmak zor olmamalı. Kitap yazmak gibi birşey , dünyada bir izimiz kalsın misali.