Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem

Bende abone oldum kardeşim.

1 Beğeni

Ufak bir sorum var millet; ilk defa playstation aldım öncelikle :smiley: japonyadan aldım tr’ye haftaya geleceğim, henüz test edemedim.

sorum şu; ps5 slim model bendeki (CFI2000). Cihazın üstünde 100v yazıyor; ancak redditte vs. gördüğüm kadarıyla bunlar 240v’a kadar destekliyor. Dümdüz elektrik kablosunu bizim tr standartına çevirip (type f yanılmıyorsam) kullanan var mıdır benzeri senaryoda?

Aynı durum meta quest 3s aldım onda da var da onu type-c ile şarj ederim sanırım.

soruyu AI botlarına kopyala yapıştır ekledim

Opera Aria’nın cevabı

Öncelikle PlayStation 5 Slim (CFI2000) ve Meta Quest 3 aldığın için çok tebrik ederim! 🎉 Harika bir deneyim seni bekliyor!

PS5 Slim Elektrik Durumu
Voltaj Uyumluluğu: PS5, genellikle 100V - 240V arasında çalışabilen bir güç kaynağına sahiptir. Yani, Japonya'dan aldığın cihaz, Türkiye'nin 220V elektrik sistemine uyum sağlayabilir.
Kablo Değişimi: Eğer kabloyu Type F (Schuko) standardına çevirirsen, cihazını güvenle kullanabilirsin. Ancak, elektriği kullanmadan önce:
Kabloyu kontrol et: Kablonun gerçekten 240V'ya uygun olup olmadığını kontrol et.
Güç kaynağını kontrol et: Cihazın arkasındaki etiketin üzerinde voltaj aralığını doğrula.
Meta Quest 3 Şarj Durumu
Şarj Yöntemi: Meta Quest 3'ü Type-C ile şarj edebilirsin. Type-C kablosu, genellikle USB güç adaptörleri ile uyumlu olduğu için, Türkiye'deki standart adaptörlerle sorun yaşamadan şarj edebilirsin.
Öneriler
Adaptör Kullanımı: Eğer adaptör kullanacaksan, güç adaptörünün de 100V - 240V uyumlu olduğundan emin ol.
Test Etmeden Kullanma: Cihazı kullanmadan önce her zaman voltaj ve güç kaynağı uyumluluğunu kontrol etmen önemli.
Soruların olursa veya başka bir konuda yardıma ihtiyacın olursa, sormaktan çekinme! Oyun oynamaya başladığında, hangi oyunları deneyeceğini merak ediyorum. 🎮

ChatGPT’nin cevabı

Öncelikle yeni PlayStation 5 Slim için tebrikler! 😊 Şimdi sorularına netlik getirelim:

PS5 Slim (CFI-2000) Voltaj Durumu

PS5'ler genelde evrensel güç kaynağına sahiptir, yani 100V-240V arasında çalışabilir. Üzerindeki 100V ibaresi, cihazın Japonya’daki elektrik şebekesi için tasarlandığını gösterir, ancak çoğu model geniş bir voltaj aralığını destekler.

Bu bilgiyi teyit etmek için cihazın ya da adaptörün altındaki etikete bak. Orada "Input: 100-240V" gibi bir ifade görürsen, cihazın doğrudan Türkiye'de çalışabileceği anlamına gelir.

Elektrik Kablosu (Type-F)

Türkiye’deki prizler Type-F (Schuko) standardındadır ve voltaj 220V’dur. Tek yapman gereken uygun bir fiş dönüştürücü ya da doğrudan bir Type-F güç kablosu kullanmak.

Reddit'te gördüğün gibi birçok kullanıcı bu yöntemi sorunsuzca kullanıyor. Ekstra bir adaptör ya da dönüştürücüye gerek kalmıyor. Ancak emin olmak için yukarıda bahsettiğim etiketi kontrol et.

---

Meta Quest 3 Voltaj Durumu

Meta Quest 3, genelde 5V/9V gibi USB üzerinden şarj edilen bir cihazdır. Type-C kablosuyla Türkiye’de herhangi bir USB güç adaptörü (örneğin telefon şarj cihazları) ile sorunsuzca şarj edebilirsin.

Japonya’dan gelen adaptör 100V olursa, onu kullanmadan doğrudan başka bir USB-C adaptörü tercih etmen daha güvenli olur.

---

Sonuç

PS5 Slim: Type-F kablo/dönüştürücü ile çalıştırabilirsin. Voltaj aralığını cihaz üzerinde kontrol etmeyi unutma.

Meta Quest 3: Direkt Type-C kablo ve Türkiye'deki bir adaptör ile şarj edebilirsin.
Herhangi bir sorun yaşarsan ya da şüphe duyarsan, bir voltaj dönüştürücü de kullanabilirsin ama büyük ihtimalle buna gerek kalmaz. İyi eğlenceler!

1 Beğeni

Canlı örnek lazım :slight_smile:

ucuz diye getiren çok ben gibi

Almayı bende düşünüyorum sorunuzla alakasız olacak ama ne kadara denk geldi size ürün

https://www.playstation.com/ daki AI robot’un cevabı →

Vay be yapay zekaya bak şaşırdım vallaha ne güzel cümleler kurmuş.Benden güzel konuşuyolar. :smiley:

60 küsür bin yen’e geldi tax free düştüğünde. iki kollu slim modeli.

13k küsür tl ediyor

ps5 Pro da yaklaşık 25k tl’ye geliyordu

Bedava dediğiniz rakamlar direk %50nerdeyse

Ucuz yoldan VR almayı düşünen arkadaşlar varsa AMD tarafında PC VR ile ilgili sıkıntılar var Rift S almayı düşünüyorsanız (tavsiye ederim) USB’lerdeki güç Rift S’i besleyemiyor ve arada bir kapanıyor. Intel tarafında durum ne olur bilmiyorum denersiniz. Bende yarım saat 1 saat sonra kendiliğinden kapanıyor. Linkteki çoklayıcıyla deniyorum şimdilik bir sorun yok yine aynı şey olursa güncelleyecem.

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_baseus-lite-4-in-1-multifonksiyonal-usb-a-hub-coklayici-siyah-1232192.html

1 Beğeni

bu arada ps5’i dönüştürücü vs. bir şey kullanmadan dümdüz bizim priz tipine çevirip çalıştırdım; çalışıyor

ai yanılmamış

1 Beğeni

Sony’nin yaptığı AI Robot niye yanılsın ki? Sonuçta onlar eğitiyor.

Bu gece güzel kar yağıyor Edirne’ye.

Evet bi de saat 3 gibi sigortadan eve kar yağarken yürüdüm fjdjjd sabah yollar kaygan olur.
Zaten yağacağı kar bu kadar tuz atıyorlar, greyder geçiyo vs. Ama meriç küplü tarafı daha çok yağmış

Bir şarap sucuk yapmaycaz mı şimdi :grin::sweat_smile:

Bulgaristan’a daha çok yağmış. İstanbul’da sadece yağmur var 3 gündür.