Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem

dalga geçiyorlar

vsd

Vallahi billahi bu kadar dalga geçilemez bir halk ile. Cuma namazına bile 60 arabalı konvoyla gidenler, envanterde yangın söndürme uçaklarımızın olmadığını söylüyor. 1/6’mız kadar olan Yunanistan’ın dahi 38 tane yangın söndürme uçağı varken, dünyanın kıskandığı ülkeye uçaksız olmak yakıştı mı?.. (!)

11 Beğeni

Screenshot_1 2083037_oe797

6 Beğeni

image

Bazıları sürekli neden diğer ülkeler yardım etmiyor diyor. Hiçbir ülke gelip yardım etmeye mecbur değil. Koskoca ülke neden yardıma muhtaç hale gelmiş bunu sorun önce. Ya da sormayın yukarıdaki açıklama yeterli zaten…

9 Beğeni

ihtiyacımız olan

basiretsiz herifler, ne çevre ülkelerden uçak topluyolar ne filo yapıyolar.

şimdi de thk’nın uçağı yok :dd diye açıklama yapmış. 2008’deki yanılmıyorsam yine dev bi manavgat yangını olmuştu, gazipaşa havaalanı karşısındaki evimizden gün boyu o olmayan uçakları izliyodum.

6 Beğeni

Mevlüt Çavuşoğlu Alanyalı diye biliyorum. “Bir Antalyalı bakan” olarak gitmiş olabilir.

5 Beğeni

çok iyi olmuş o zaman. kendi memleketinde yuhalanması manidar bi hareket

5 Beğeni

memleketim de yanıyormuş, yeter ulan artık yeter.

5 Beğeni

Talimatsız görevlerini yerine getiremiyorlar galiba…

3 Beğeni

Dün günlük 1.5 milyon liraya kiraladığımız Beriew uçaklarından 1 tanesi arıza yapıp Dalaman’a zorunlu iniş yapmış.

3 Beğeni

yüzsüz herifler.

7 Beğeni

sen olsaydın ne yapardın bu durumda acaba çok merak ediyorum. hep muhalefet hep muhalefet. eski yaşınız kaç bilmiyorum 20 yıl önce bu millet bakanların yüzünü görmezdi. şimdi her türlü afette bakanlar cumhurbaşkanı hepsi orda… yazık yazık… orman yanıyor hükümet suçlu deprem oluyor hükümet suçlu… sel oluyor hükümet suçlu…

1 Beğeni

arkadasim muhalefet degil vatandaslik gorevi denir ona, sorguluyor tabiyki, mevzu orman yangini bakan gelse ne olur gelmese ne olur, ucagi yollasa daha makbule gecerdi ama ucak yokmus falan filan, karsi taraftan bize bakmak yerine yanimiza gelirsen farkli seyler gormeye baslarsin. bu arada 20 yil once kimse birsey gormuyordu bunu ozamanin sartlarina saymalisin, cok gereksiz bir aciklama olmus, yanan hayvanlarin yerine hayvan veririz, yanan evinizin yerine ev yapariz deniyor da ucak neden yok bunu ogrenmek istiyoruz. bukonuda varmi bir diyecegin.

11 Beğeni
9 Beğeni

yüzsüz herifler demek vatandaşlık görevimi…

birader milleti çıldırtmayın artık yeter ya. bakan görmek istemiyoruz. seçilmiş adamlar piyasada yok atanmışları boy soy sergiliyorlar. 20 yıl önceki hükümetler kötüyse bu onları bağlar adamlar geçmiş gitmiş. sormazlar mı adama 20 yıldır ne yaptınız bu memlekete diye? çıkıp pişkin pişkin uçağımız yok diyor öteki çıkıyor tekbir getirin yangın söner diyor. artık sıkıldım bu düzen bitecek elbet o zaman herkes hesap verecek. bu olayların hepsinde hükümet dibine kadar suçludur. daha da sinirlendirmeyin insanları.

9 Beğeni

bak konuyu saptiriyorsun, bu kisinin kisisel yorumudur, benim senden duymak istedigim ucaklar ile ilgili bir yorum.

5 Beğeni

Hükümetin başındaki insanlar bu ülkedeki her bir bireyin geleceğinden sorumlu olduğu gibi doğanın da geleceğinden sorumludur. Fakat görünen o ki ne insanını önemseyen birileri var ne de doğasını. Üç beş tane haşere gelip ormanları yakacak, dönüm dönüm araziler kül olacak, hayvanlar katledilecek; bir türlü adam akıllı müdahale edilemeyecek ve pişkin pişkin envanterde uçak yok denilecek ve sen çıkıp eskiden kimse bakanların yüzünü görmezdi şimdi hepsi orada diyeceksin. Çok merak ediyorum siyasilerin orada olması neyi değiştiriyor? Hayır yani telekineziyle falan yangın mı söndürecekler ya da hep beraber el ele verip ateşin ortasında kabile dansı falan mı yapacaklar? Bu neyin kıyaslaması?

10 Beğeni

bak bertan06 kardeşim ben paylaşıma bişey dediğim yok, dünya paylaşım yapılıyor zaten (yüzsüz herifler demesine söylenmiştim)
doğanın geleceğinden sorumlu diyorsun. valla siyasetçiler allah değil kontrol etsin.
orda olması tesellidir kardeş. şerefsizin biri ateşe veriyor heryeri kimse bişey demiyor. hükümet burda ilgileniyor manasında. gerek bunuda anlamış olman lazım.
neyse fazla uzatmayalım… herkes işine gücüne baksın.

Onca şey arasında yüzsüz kelimesine takılmış olamazsın ? Doğanın geleceğinden sorumlu cümlesi önlem ve acil durumda yapılması gereken şeylerin önceden hazır durumda olması elin devletinden birşey kiralamak zorunda olmamamız, şu gözdeki perdeyi bir kaldırın da öyle yorum yapın lütfen artık ya

5 Beğeni

cübbeli ahmetin açıklaması daha elle tutulurdu :confused:

Bu memlekette ilk defa orman yangını çıkmıyor, 18 Yılda ne deprem için önlem alındı ne de diğer afetler için…

Sorun, neredeyse her bakana uçak tahsis eden yönetimin neden 18 Yıldır Yangın söndürme uçağı veya helikopteri satın almamış olmasıdır.
Para yok demeyin şuana kadar ruslara sezonluk ödenen paralarla filo kurulabilirdi.

Ormanı 3-4 kez yakmaya çalışan adamı serbest bırakan hükümet. İstanbul Depremi kapıda halen kentsel dönüşüm ve gerekli önlemler almayan üzerine Kanal İstanbul temeli atmaya çalışan hükümet. Dere yataklarına, kaçak evlere imar izni veren hükümet.

Yaşınızın 20 Yılı görecek kadar büyük olduğunu söylediniz. O zaman ki ekonomi yönetim ve teknoloji aynı mıydı da karşılaştırma yapıyorsunuz. Elmayla armudu karıştırmayın…

Kanal İstanbul gibi maliyeti yüksek projeyi yapacak güçte olan bir ülke neden afetlerde zar zor geçinen halkından bağış talebinde bulunuyor ?

9 Beğeni