Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem

forza için beklenen setup bu da :smiley:

2 Beğeni

Bursa Belediyesi de bir mekanına filodan çıkan O302’nin önünü kestirip dekor diye yerleştirmişti…

2 Beğeni

Geçmiş olsun…

9 Beğeni

Umarız sayı yükselmez.
Geçmiş olsun.

Çoğu fabrikanın güvenlik önlemleri halen berbat olan işçiye emekçiye oluyor. Yazık günah başka diyecek hiçbir şey yok…

7 Beğeni

Nükleer Santral açmaya kalkışıyoruz bide.

6 Beğeni

Havai fişek ile nükleer santral ne alaka kanka :joy::joy:

1 Beğeni

Bu kadar ihmaller ile daha büyük işleri başarıyoruz diyor. Ne yazık ki Deprem, Afet, bu tarz Endüstriyel Patlamalar ,Madenlerde Göçükler gibi hadiseleri çok çabuk unutuyor ve ders çıkarmıyoruz. Bugün yaşanan patlamadaki fabrikanın ilk defa patlama haberi değil 2008 den bu güne kadar kazalar gerçekleşmiş. Akkuyu Nükleer Santrali Projesi güzel bir çalışma. Türkiye’nin enerji konusunda yaptığı büyük atılım ancak orada da ihmaller yaşanıyor. Her ne kadar yalanlansa da temelde birden fazla çatlaklar gerçekleşmiş onarıldığını belirtiyorlardı. Yapılan Yapı 5-6 Katlı yapı değil Nükleer Santralden bahsediyoruz. Sonuçlarını da yıllarca yaşadı daha öncesinde … Bu tür hatalara yer verilmemeli.

8 Beğeni

Önlem yetersizliği.

1 Beğeni

Sahibi yıllardır her patlama sonrası isim değiştirmiş.
Dün de patlaması oldu diye moral yemeği verilmiş kendisine.
Böyle bir ülkede yaşıyoruz, neyi tartışıyoruz ki

3 Beğeni

Havai fişek standartlarına çok şaşırdım duyunca. bizim maden işinde dinamit deposu için türkiye’nin en sıkı izinlerini alıyorsun ki barındırma şartları çok çok çok sıkı + denetleniyor. bu çok da zaruri olmayan uyduruk havai fişekler nasıl o kadar fazla ve yakın tutulabiliyor; nasıl üretiliyor gerçekten komedi.

madende patlayıcı deponu fazla tutacaksan yıldız şeklinde tasarlayıp araları kumla dolduruyosun ki biri patlarsa diğerlerini tetiklemesin. depoların barındığı alan yüksek telle çevrilidir, başında silahlı güvenlikler zorunludur ve o telden geçerken hacerül esved taşına el sürer gibi plakaya el sürüp elektrostatik enerjini bırakırsın; yanında yanıcı maddeleri geçtim herhangi bir elektronik eşya bulunamaz. nemden, sıcaktan ve çok soğuktan uzak tutmak zorundasın. hepsini geçtim en büyük depolarda bile sınır yanılmıyorsam 3-5 ton arası. bu şartlardan herhangi birini sağlamayınca patlayıcı iznin iptal oluyor ve birdaha alman mümkün olmuyor; dolayısıyla madencilik faliyetlerin de bitiyor.

adam tarlaya yan yana 5-6 baraka yapmış, içinde patlayıcı üretiyor. depolaması da saç tavanlı binalarda yine dip dibe. komik vallahi.

nükleer konusunda da, ülkenin enerjide dışa bağımlılık konusunda kesinlikle ve kesinlikle yapması gereken şey bu. ama işte ihaleleri sağındaki solundaki adamlara veriyorlar. hoş bu adamlara vermeseler de piyasada ihaleye girecek şirketlerde derman kalmadı zaten. herneyse bu adamlar da pantolonun üstünden illa ki standartlara uygun yapıyor. ama iç tarafta ben de güvenmiyorum. kaldı ki nükleer santralin güvenliği ülke sorunu değil dünya sorunudur ve tüm ülkelerin yapım aşamasında bir aksilik varsa karışabileceğini düşünüyorum (chernobyl gibi bi örnek var yakın tarihte).

ama bizim santralimizden ziyade korkum ermenistanın ığdır sınırdaki santrali (metsamor). taş devri tasarımı; hatta chernobyl’de patlayan reaktörün aynısı (rbmk). adamların onu yönetecek bile gücü yok, ciddi soğutma sorunları vardı diye okuduğumu hatırlıyorum. eğer ona bişey olursa bizi daha kolay vurur.

3 Beğeni

Varan Turizm efsanesi yollara tekrardan çıkıyor !

Türkiye’de Otobüs yolculuklarında ayrı bir ekol olan Varan Turizm 8 Temmuzda Çırağan Sarayın’da basın toplantısı düzenlenecek, 10 Temmuzda Türkiye yollarında hizmete başlayacak…

Filosunda meşhur Çift Dingilli, Çift Katlı Setralar ne yazık ki yok.
Ancak onlar kadar konforlu Tourliner ve Tourismo ile hizmet verecekler. Tourismoları görüldüğü gibi diğerler Tourismolardan farklı “İngiliz Paket” diye adlandırılan “Editon 1” makyajı ile diğer firmalardan farklı olmaya çalışıyor. Sadece farklılık bununla kalmayıp her 2 araçtan 1 er koltuk sırası çıkarıldığı ve bu sayede dap dar olan “Relax” denilen eziyetli Tourismolar konfora kavuşuyor. Koltukları tekrardan Bursa’daki ustalar tarafından dizayn edilmiş. En son Aralık Ayında Pamukkale Jumboyu İzmir’den İstanbul’a kullanmış ve hizmet olarak memnun kalmıştım. Eğer onun gibi bir hizmet olursa Rekabet açısından da bizlere yararı olacaktır. Ulaşım sayfalarından gördüğüm kadarıyla Jumboya karşılık Kamil Koç “EgeHat” denilen yeni hizmete başlamış. Ancak sadece görüntüden ibaret olduğu söyleniyor.

Eski Varan hiçbir zaman olamayacak ama Varan adına yakışır bir hizmet sunacaklarını düşünüyorum. Türkiye yollarına, yolcusuna hayırlı olsun. Bu yaz İnşallah deneyebilme şansı bulurum :slight_smile:

PK-Jumbo, KK-EgeHat için detaylı karşılaştırma için buradan bulabilirsiniz;

Yukarıdaki görsel “Haber Ulaşım” sitesinden alınmıştır.

8 Beğeni

Neden korsan oyun indirmemeliyiz adlı çalışma, pc’de kasma vs yok oyunlarda donma oluyor diye malwarebyte ile tarama yaptım windows dizininde sahte svchost buldu ama silemedi kaspersky indirdim 180 tane buldu exe dosyalarına bulaşıyormuş halen tarıyor bakalım ne olacak, kardeşimin sims oynayası gelmişti mecbur torrent indirdik, sonuç bu oldu.

2 Beğeni

Hocam yanlış öğüt vermek istemem ama bende torrent oyun indirdiğim oldu ama hiç bir şekilde virüse yakalanmadım. Önemli olan indirilen site olduğunu düşünüyorum. Sağlam sitelerden indirirseniz bir sorun yaşamazsınız.

2 Beğeni

benim indirdiğim oyun çok eski o dönemlerin popüler virüsüyümüş şimdi virüs olayı kalmadı bitcoin mining için uğraşıyorlar, bütün exe dosyalarını temizleyip bıraktı silmediği iyi oldu ama 3 saatim gitti.

1 Beğeni

sistem - network çalışan biri olarak söylüyorum özellikle filmlerin %90’ında tracker var (film yapımcısı seni tespit edip dava edebiliyor). dosyaları açarken zibilyon tane registry ekliyor, hangi birini kim kontrol ediyor. bilgisayar enfekte olduğunda virüs gibi ölü role playi yapıp çalışması gerektiği zamanı da bekleyebiliyor. zamanında anti-malware yazılımlarının bulamadığı şekilde enfekte olmuştum, tüm eposta adreslerim çalındı. yani çok çok zorunda kalmadıysanız (ki oyun için ne kadar zorunda kalabilirsin ki :smiley: ) asla torrent ile warez oyunlar indirmeyin.

bu arada torrent öcü değil. aslında spotify bile o mantıkla çalışıyor ve imajları resmi olarak torrent ile dağıtılan yazılımlar, os’ler var. sadece warezcilerin işine geldiği için bu ağı kullanıyorlar.

3 Beğeni

filmlerde nasıl tracker olabiliyor? orijinal disk kırılıp rip edilmiyor mu? rip edildiği zaman da nasıl tracker eklenebilir ki? boyut düşürme montaj vs. yapılıyor sanırım. ayrıca registry olayına daha önce hiç karşılaşmadım. 700gb’lık arşivim var herhangi bir soruna rastlamadım. tracker konusunu bilmiyordum merak ettim açıkçası.

1 Beğeni

itü yurtlarında geçici kapatılan veya kalıcı kapatılan çok eleman var ip’nin takip edilebilmesi mevzundan. direkt yapımcılardan ulakbime talep gidiyor ve yaptırım istiyorlar, trackerlist olayı basit; indiriyor olan bile yeter, zaten mantığında peer to peer alıyorsun hatta indirirken altta kimden aldıklarını bile görüyorsun. ev internetinde avantaj şu public ip almıyorsun, sadece modem public ip alıyor ki o da dinamik yani modemine bir ip geliyor ve modem natlıyor (kullandığın cihazlar private ip alıyor 192.168.x.x gibi); modeme restart attığında kendi ip havuzundan başka bir ip veriyor (uzun lafın kısası bugün senin yasa dışı işinden ip’in takip edilse bile isp kimse artık bilgini vermeyebilir; o saatte kimin kullandığını verme mevzusu). registry mevzu da şu, programlarının kofigürasyonlarını orada tutuyorsun, sistem servislerinin hangi portları dinleyeceği, hangi paketleri göndereceği vb. burada tutuluyor. bunlardan hayati olanlarında küçük manipülasyonlar ciddi sonuçlar getirebiliyor. örnek vereyim; şu tüm verini şifreleyen (ransomware) mevzuları neden windows 7’ye daha kolay geliyor ama windows 10 için o kadar vaka yok? yeni versiyonlarda sana dışarıdan erişmelerini kısıtladılar ve şifrelemesini kısıtladılar (tabi tam yolunu bilmiyorum tahmin ediyorum + adı aklıma gelmeyen bi servis eklendi 2017’de) . bu eklenen servisi kapatacak kadar canın kalıyor pcde.

sonuç olarak ben de kullanıyorum ara ara torrent ile warez içeriği, ama o kadar rahat takılmayın bana kalırsa. oyunlar çok pahalı evet, ama sonuçta lüks tüketim + bundan zarar görürsen oyuna vereceğin paradan çok çok daha fazlası gidiyor.

benim yıllar önce yaşadım dediğim mevzuda maillerimde zibilyon tane bilgim vardı ve direkt savcılığa dilekçe verdim bu nedenle. çok hızlı aksiyon alınıp bana büyük zarar verilebileceğini belirttiğim halde dava 3 yıl sürdü. sonunda da adliyeye gidip gelmekten bıkıp geri çektim.

5 Beğeni

ben torrent mantığı ile netflix gibi çalışan korsan platformu kullanıyorum, o da film-dizi izleme platformlarının suyunun çıkmasından dolayı bir diziye başlıyorsun son sezonu başka platformda ayrı ayrı para vermek bir süre koyuyor ki amazona prime euro ile üye olup kullanıyordum, şimdi açıyorum o programı bütün diziler var, hbo dizilerini izliyorum, izlediğim diziler blutv’de vardı bazılarını duyuru bile yapmadan kaldırdı, bu platformlarda çeviriler zaten rezalet, dava olayı sadece bizim ülke içinde olur o da biraz şans işi, yabancılarda tonla içerik olduğundan korsana bulaşmıyorlar zaten bu korsan platformlarında hep bizim gibi sansür kullanan ve ekonomik sıkıntı çeken ülkelerin kullanıcıları var.

2 Beğeni

üzdü

3 Beğeni

Atak Helikopterinin Kokpitinden GERÇEK OPERASYON GÖRÜNTÜLERİ.:helicopter:

3 Beğeni