Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem

@Ali_Yavuz Valla son Silivri depreminde 6. Kattaydım kapılar çatırdamaya başlayınca binadan çıkamayacağımı sandım. Anne ayağa kalkmış ki gayet doğal bir tepki :slight_smile: olayı büyütmek veya yargılamak değil niyetim. Allah tekrarını yaşatmasın.

8 Beğeni

arkadaşlar merhaba. ben bir oyun bilgisayarı almak istiyorum. masa üstü mü leptop mu karar veremedim. tercihim leptop yönünde ama, benim kafamı karıştırıyorlar. çok ısınır falan filan diye. sizlere sormak isterim. ve önerdiğiniz bir donanım varmıdır. 6-7 yıl yeni çıkan oyunları oynatsa kafi benim için. değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
selamlar.

Sabit bir yerde kullanacaksan masaüstü tercih etmek daha iyi olur. Ben okulda işim düşer vs. diye laptop aldım okul bitti 1 yıldır çalışma masamdan evdeki başka bir masaya taşımadım :smiley: laptoplar elbette çok ısınıyor ama donanımlar buna göre üretildiği için dikkat ettiğin sürece bir sorun yaşamazsın. Saatlerce GTA 5, Pubg gibi yüksek özellik isteyen oyunlar oynamayacaksan laptop birçok simulasyon oyununu rahatça oynamana yetecektir. İşlemci - grafik kartı kombinasyonlarından pek anlamam ama tek önerebileceğim şey en az 16 gb ram olmasına dikkat et. Fikir vermesi açısından benim laptop özelliklerine buradan bakabilirsin. Genelde ATS, ETS2, FS19 ve Cities Skylines gibi simulasyon oyunları oynuyorum ve hepsini yüksek ayarlarda rahat açıyor.

1 Beğeni

Bak oyun oymayacaksan masa üstü al laptoplarda aynı performansı alamazsın o fan sesi varya deli eder seni ayrıca sürekli guncellersin masaüstünü zorunluluğun yoksa masaüstü al eğer öğrenci felansan belki hani laptop olabilir ama sadece oyun için kullanılacak laptop alinmaz

Ben yurtta kaldığım için masaüstü sistemimi sattım laptop aldım mecburi 1660ti i7 9750h var ama fan sesi kafayı yediriyor oyunlarda

Bir zamanlardı onlar :joy: oyun bilgisayarı diyorsan masaüstü olur. Oyun oynamak istiyorsan, ama vakit geçireyim öyle işten sonra yahut dersten sonra diyorsan laptop al. Ama bir süre sonra taşımayacaksan sağa sola laptopun üst seviye bi farkı faydası yok.

9 ay önce sattım bilgisayarı :).Eski değildi.Ancak evet dediğiniz doğru ekstra olarak upgrade etme şansı da olur.

2019 sonrası çıkmış tüm parçalar gayette ısınıyor, Intel’i de Amd’si de aynı :smile: Youtube daki laptop testlerinde 95-97 dereceleri görenler var 9750h vb işlemcilerde. İşlemci teknolojisi gelişirken soğutma anlamında gelişme göremedim, laptopta 4.0ghz’e çıkan işlemciler kullanılırken soğutmanın sesi de haliyle fazla oluyor. Masaüstünde stok soğutucunun yetmeme durumunda sıvı soğutmaya geçebilme şansı var.

Ya stok soğutucu bile yani o derece rahatsız edemez kasanin içinde ama laptopta 80 dereceleri görünce tabi sanırsın yanından uçak kaldırıyorlar o yüzden laptopu oyun oynamak için almak pişmanlıktır ha ben laptop kullaniyom yurtta kaldığından dolayı zorunlu bide unuversite ogrencisi olunca lazım oluyor ama yani oyun oynamak için laptop felan diyince çok garip geliyor alıp oturtacan laptopun karşısına o fan sesiyle biraz bı oynuyacak görecek aslında da

1 Beğeni

:skull:

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu benim için. masa üstü almaya karar verdim. tekrar teşekkür ederim.

1 Beğeni

oyun için alacam valla :slight_smile: ama karar verdim masa üstü alacam teşekkür ederim.

aynen valla masa üstü başka oluyor. helede toplama bilgisayar. ilgi ve alakanız için teşekkür ederim…

2 Beğeni

güncel oyun bilgisayarlarındaki gpu ve cpu masaüstüne yakın. cpu için çok söylenemez gerçi sadece üst modellerde masaüstünün işlemcisi koyuluyor ama gpu’da neredeyse bir fark yok. o neredeyse kısmı da ısınmayı engellemek için daha düşük voltlarda çalıştırıp bi tık daha az performans almaktan geçiyor (max-q serilerini hariç tutuyorum).

mesela benim oyun için kullandığım laptop gtx1660ti ekran kartına sahip. kağıt üstünde mimari olarak masaüstü ile aynı gpu. ancak küçücük bi alanda soğutamayacağın şekilde koyduğun daha düşük değerlerde çalıştırılıyor, ondan masaüstü versiyonu ile aynı performansı vermiyor.

oyuna girince sessiz çalışan laptop diye bir şey yok gençler. macbook pro (fanlı) kullanıyorum, film izlerken vs. o bile kuduruyor ki malzeme kalitesi mimari vb. olarak top seviye cihaz o. ya ısıtacak kadar yormuyosunuzdur, ya da duymuyosunuzdur; belki de soğutmuyodur siz kontrol etmiyosunuz :smiley:

2 Beğeni

https://eksisozluk.com/1-temmuz-2020-sosyal-medya-duzenlemesi--6584762?a=popular&p=1

SimülasyonPark ayakta kalacaktır. :slight_smile:

5 Beğeni

kendi ayaklarına sıkarlar sadece. koltuğa yapışmak istiyorlar. böyle politikalar izlemek onların sonunu getirir. bunu kendileri de biliyorlar sadece etrafa korku saçmaya çalışıyorlar.

7 Beğeni

Kainatın sahibi Allah bile kulunu bazı noktalarda serbest bırakıyor. Bizi bi sal artık reis be.

4 Beğeni

Eğer gerçekleşirse yeni kuşakla aralarındaki makas iyice açılacak, zaten durum bu kadar kötüyken neden böyle bir politika izlediklerini çözebilen var mı?? “3 sene daha burdayız bütün tuşlara basalım” eylemleriyle mi geçireceğiz şu 3 seneyi?

4 Beğeni

yine sanal gündem çalışması.

omsi 2 için kabin gibi kabin

10 Beğeni

@feelgood_inc Bu da hayatlar :joy: dızo genç odası iftiharla sunar.

2020-07-01 20_29_56-dızo genç odası - Google Arama

10 Beğeni