Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem

tekrar paylaşalım bir sürü sitede daha haber oldu paylaşıldı resmi playstation dergisi bile paylaştı
yeni bir şey geldiği apaçık ortada :smiley:

Uçacaksın uçacaksın havalara uçacaksııınnnnn

3 Beğeni

Bugün F-16’lar Kendi sınırımızdan 45 KM ötesinden İdlib yakınlarındaki “Maarat Numan” bölgesinde Rejimin L-39 Albatros (Eğitim-Gözlem) uçağı düşürüldü. :tr:

4 Beğeni

düşürdüğümüz mig-29 var mı? hep su-24 görüyorum medyada

1 Beğeni

Mig-29 yok su-24 düşürüldü bu zamana kadar benim takip ettiğim kadarıyla.

@anilonursal düşürülen 2 SU-24 ve bir tane de
L-39 Albatros var.

Ets2dwn değil mi bu görsel?

3 Beğeni

Aslında su34 ler F16 uçağından bir tık daha manevra kabiliyeti yüksek. Gel gelelim rejimin ayyaş pilotları, eski sistem uçakları bir zincir halinde av olmaya sürüklüyor düşürülen su 34 uçağı Konya’daki Hançer Filo dan kalkan uçaklar tarafından düşürüldüğü söyleniyor

2 Beğeni
1 Beğeni

Arkadaşlar yalan haberlere sakın itibar göstermeyin dün internette terörist grup ve sayfalarda şöyle bir fotoğraf yayılmaya başlamış Türk askeri Suriye ordusunun önünde diz çöküyor diye;

Bu da orjinali, Türk askerlerinin Pakistan askerlerine eğitim verirkenki bir görüntüsü…

Sakın itibar etmeyin ve paylaşan görürseniz emniyeti aramaktan çekinmeyin ilgileniyorlar af yok.

8 Beğeni

Anca fotoğrafta *oktan bir oynama yaparak kendilerini sevindirirler. Hiçbir Türk Askeri köpeklerin önünde eğilmez! :tr:

1 Beğeni

Allah şehitlerimize rahmet eylesin ailelerine sabır versin ama bu kadar şunu bunu yaptik havalarına kimse girmesin ateş düştüğü yeri yakıyor… başımızdaki geçen gun ki konuşmasında zorunuza gitmesin daha da şehit vereceğiz gerekirse dedi ya ben o an dedim Allah bu gençlere yardim etsin 34 36 degil 100 üzerinde şehit var… Yok türk onu önünde eğilmez yok biz hepsini bitiriz falan aklı selim insan olalim… yazık bunca şehide yazık bunca yıllık yetiştirdikleri evlatlarını kaybedenlere burdan yada sosyal medyadan yazmak her zaman bizim icin kolay ilk kez şehit verilmedi her seferinde bu tepkiyi verdik ama unuttuk degil mi… tepkiyi vereceğiniz kişiler farkli bu yüzden zaten kaybediyoruz… 3 5 gun sonra rusya ile yine kardeş olacaklar 10 gun sonra amerika tersten vuracak hep boyle ve boyle de gidecek bu cunku biz toplum olarak geriyiz ve piyon olarak bu ülkeyi hep kullanacaklar bizler kendimizi gelistirmedigimiz sürece bu sekilde geldi ve gidecek… Allah her zaman bu milleti korusun fakat ne burdan yazarak ne de elde bayrakla yürüyerek bu isi çözeriz… Bu milleti iki şeyle hep kandırdılar bir din iki asker sevgisiyle… bir ölürüz bin diriliriz dediler gidip birde ailelerine sorun bakalım ne durumdalar… Bu gun uzman olanlarin yüzdeligi üniversite mezunu is bulamayıp bari burdan hayata tutunalım diyen gençlerle dolu… kendi cevrem de de çoğunluk boyle ve hala da yapanlar var hak vermiyor degilim…suan is bulamayanlar ya asker ya da bekci oluyor…ve askerimiz her zaman saflarda duran kesim durmadan şehit haberi durmadan gazi haberi bir şeyler yapmak icin illaki birilerinin ölmesi mi lazim daha kac ana yüreği yanması lazim bu insanların gelişmişliğin bu olmadığını anlaması icin… kimse ahkam kesmesin herkes burda konuşur üç dk sonra da oyunumuza hayatımıza bakariz bu ilk değildi ve bu kafayla son da olmayacak…

Bu karikatür bizi cok guzel anlatıyor
images (1)

12 Beğeni

Sonuna kadar katılıyorum :clap::clap:

1 Beğeni

Son atışlarla savunma sanayi rüştünü sahada ispatlamaya devam ediyor bence bir İHA’yı SİHA’yı geliştirmenin ne demek olduğunu, tüm dünyada oluşan Türkiye profilinin ne derece şaşırtıcı karşılandığını araştırın. Bu tarz konular hiçbir zaman hükümet ya da isim özelinde değerlendirilemez bir dönemler “bunlar oyuncak mağazalarda da satılıyor” diyen de kendi insanımız, destekleyen de. Eğer konu toplum olarak gerilikse asıl gerilik budur.
Oturduğunuz yerden yorum yazma olayına şiddetle katılıyorum o da ayrı bir konu. Kıçını kaşıya kaşıya evinde sefasını sürenlerin işi o. Vicdanı da rahat giden kendi ailesinden değil tabii…

5 Beğeni

bugün amerika, rusya dediğimiz devletler bile bölgeye kendi askerini göndermiyor.

1 Beğeni

Iha lar falan ben bunlara bir sey demedim üretiliyor ve başarılı da 8 tane hocam var suan da f-16 da…
pilotlarımız da iyi şahsen biliyorum batman havalimanında ki insansiz hava araçları savunma bölgesini de gezme fırsatım oldu… Ben bunları hic Ama hic kötülemedim ki şahsına da söylemiyorum zaten anlatmak istediğim şey benim cok farkli ihalar o gün yokmuydu neden en önde biz varız diyorum 5 tane iha siha düşsün bir askerin canından kıymetli degil… gelismilikten bahsetmek sadece askeri envanter degil… gelişmişliğin scalasi insan hayatıyla es değerdir bizim ülke de malesef diplerde… tekrar ediyorum ben bu sayfada kimsenin şahsına bir yazı yazmadim yazmam da kimseyi tanımıyorum cunku genelleme yaparak yazdim…

Rusya gönderdiği bütün uçakları bizim hava sahamızdan bütün gemileri bizim sularımızdan hala geçebiliyor benim kızdığım bu iste baştaki laf söylüyor ise yaptırım uygulayacak he yapmıyorsa da bu ölümleri siyasete alet etmiyecek… Benim bahsim uzuntum 23 yaşında gencecik kardeşlerimin bir kişinin egosu yuzunden hayallerinden hayatlarından olmasıdır…

Ve tepkiyi biz başkalarına vereceğimize öncelik kimin ve Ne icin olduklarini anlayıp buna gore tepkiyi vermek baska bir ülkenin bu kadar askeri ölseydi o ülkenin basında kini alip … yaparlardı…

6 Beğeni

Kişiselleştirilecek bir mesele yok. Benim kardeşim orada şehit oluyorsa zaten akan sular durur suriyesi de yerin dibine batsın rusyası da toplasan giden bir can etmez bu konularda zaten hassasiyetimiz ölçülemez.

Sadece konu şu; eğer dış politika ve siyaset devreye giriyorsa başta ekonomi ve askeri stratejik güç devreye girer gerisi maalesef hikayeden ibaret ve bu minvalde değerlendirilen mukavemet ve güç saydığım bu iki unsurdan ibarettir. Birer vatandaş olarak bilinç ve hassasiyetin böyle durumlarda tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu özelden çıkıp genele bakılırsa zaten hükümetin dış politikataki zayıflığı ortadadır, ekonomi de keza aynı şekilde ama her zaman için optimist düşünmekte fayda görüyorum. Gelişmeye ve ilerlemeye bir noktadan başlamak şart. Belki de o nokta anlatmak istediğimden geçiyordur…

Böyle durumlarda konuyu siyasi erk, parti, kişi vesaire olarak değerlendirip saflara kaçarak; değerlendirmeleri de belirli ideoloji ya da parti sempatizanlıklarıyla yapmak büyük hata olur. Konu eğer vatan ve vatan evladı ise ne hükümetin ne muhalefetin hiçbir önemi kalmaz. Eğer böyle durumlar bu şekilde değerlendirilirse zaten ileriye doğru bir adım dahi atılamaz ki atılamıyor da yıllardır.

1 Beğeni

bu konuda uzun zamandır takip ettiğim bir hesabın yazdıkları;

Bir halt yapamıyor olsaydık hedef olmazdık. Bir halt yapıyoruz ve bedelini ödüyoruz. Bedel ödemeden bu bataklıktan çıkmak mümkün değil.

Bedeli yine vatan evlatları ödüyor. Yine garipler, yetimler ödüyor. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Üzgünüm.

Biz bir süpergüç değiliz. Biz Rusları sadece kaçınılmaz bir savaş durumunda vurabiliriz, caydırıcılık yaratmak için değil. Caydırıcılık yaratmak için vuracağınız rakibinizden dört-beş kat güçlü olmanız gerekir.

Türkiye neden ısrarla Rusları hedef göstersin? Bu noktada hedef odaklı olmak gerekiyor. Rusları hedef göstererek sadece daha fazla üstümüze çekeriz. Üstünlük onlardayken göz göre göre hedef göstermenin anlamı yok. Herkes neyin ne olduğunu zaten biliyor.

Şehitlik mertebesini siyasi emellerine alet edenler bir kenarda şöyle duradursun, şehitlik mertebesinin kültürümüzdeki özel yerini ‘post modernizmine’ alet edenler de diğer kenara geçsin.

Gerçek bir Türk evladı şehitliğin önemini de zorluğunu da bilmelidir.

Vallahi ilk tekerde ezerdim yumurtayı :smile:

onthroad
:stuck_out_tongue:

5 Beğeni