American Truck Simulator - 1.40 Güncellemesi [Ana Konu]

American Truck Simulator‘ın 5. yıldönümünde SCS Software, 1.40 güncellemesi ile yeni görsel aydınlatma sistemini getiriyor. Mevcut çekiciler için şasi güncellemesi, Western Star 49X için Sleeper kabin ve Set-Back şasi gibi öne çıkan özelliklerin yanı sıra ATS için şimdiye kadar ki en büyük görsel güncelleme yapılıyor.

Tam sürüm yayınlandı.

Şu ana kadar söylenen ve resmi olan güncelleme listesi:

  • Mevcut çekiciler için 4x2, 8x4 ve 8x6 şasi tipleri
  • Western Star 49X Sleeper ve Set-Back şasi
  • FMOD sürüm güncellemesi
  • Aydınlatma güncellemesi
  • Ek motor optimizasyon ve hızlandırma
  • New Mexico ve Oregon için yeni seyir noktaları(Viewpoints)
  • Genel iyileştirme

ATS’nin 1.40 yeni ışıklandırma güncellemesi ile New Mexico ve Oregon için eklenen Seyir Noktaları tanıtıldı

3 Beğeni

Hercules bazı şeyi atladın yeni yollar da gelir bazı eklemeler olur oregon gibi Utah dlc sine yeni yollar gelir geri kalan dlc ye Colorado gibi birkaç ek alabilir bence

Utah rota 56 1.38 de geldi
Belki Utah rota 95 ,rota 24 ,rota 12 gelir bazı yollar gelebilir

(yazarı tarafından geri alınan gönderi, bildirilmediği takdirde 24 saat içinde otomatik olarak silinecek.)

Resimleri sadece ben mi göremiyorum ? Yoksa yüklemede bi hata mı oldu ?

Ben de göremiyorum.

1 Beğeni

dostum attığın resimler gözükmüyor

1 Beğeni
6 Beğeni

Özellikleri tanıtmaya başladıklarına göre birşeyler yaklaşıyor diyemi düşünelim acaba.

1 Beğeni

blogda paylaşılmadan önce weiboda paylaşılmıştı oradan paylaştığım için olabilir kusura bakmayın

1 Beğeni

Bu video bence mükemmel ötesi olmuş… | ATS 1.40 Işıklandırma Videosu.
https://www.instagram.com/p/CJ34qHyh4MU/

1 Beğeni

ATS de daha bi ayrı güzel gözüküyor mükemmel olacak şu ayın sonu ne zaman gelecek :slight_smile:

3 Beğeni

Oyun resmen GTA 5 olmuş

Muhtemelen iyileştirmeye çalıştıkları ışık ve renk konularını artık daha iyi seçmemizi/ayırt etmemizi sağlayan görüntüler görüyoruz. Çevreye (özellikle ağaçlar ve gövdeleri, zemin, gökyüzü vs.) bakıldığında ışığın doğrusal yayılımına göre önceki grafiğe nazaran daha kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum. Bunu da şöyle izah edeyim;

  1. Local Illumination

Nesneler özelliklerine göre (yansıma, renk gibi) yalnızca doğrudan ışık kaynağı ve bu kaynağın yoğunluğuna göre koyu ya da açık görünür; çarpan ışığın çevreyle hiçbir ilişiği gözlemlenemez.

Örnek;

  1. Global Illumination

Nesneler özelliklerine göre (yansıma, renk gibi) doğrusal ışığı daha gerçekçi absorbe edecektir. Doğrusal ışık sadece bir yöne değil her yöne çarpacaktır ve çevredeki her şey materyal özelliklerine göre (renk, yansıma vs.) ışık kaynağından kazandığı ışığı ve gölgeyi daha doğru renklerde etrafına transfer edecektir.

Örnek;

Zamanla SCS ışığı gölgeyi ve renkleri iyileştirerek G.I aşamasına kadar gelecektir diye düşünüyorum. Soldaki görüntüden sağdaki görüntüye doğru bir geçiş var kısacası;

image


Post processing ışık renk olaylarının hangi aşamaya geleceğini aşağıdaki resme bakarak tahmin edebiliriz. Tabii bunu zamanla göreceğiz fakat ATS’de dikkatli bakıldığında yavaş yavaş bir şeylerin değiştiğini görüyorum.

image

Post processing ile beraber PBR özelliği de kendini daha iyi gösterecektir. Diğer türlü hiçbir işe yaramayacağı aşikar.

Böyle şeylerin dezavantajı da render süresinin uzaması, görüntünün ekrana ve gözümüze daha geç gelmesi; yani totalde de FPS kayıplarına neden olabilir. Ancak bunlar dert olmaktan çıkıyor artık ihtiyaçlar buna göre belirleniyor. Neden 64 bitlik kartlarla full ayarlarda 60 fps alamıyorsunuz? Çünkü bunun yetersiz olduğunu biliyorsunuz ve gidip 64 bitle oyun oynamıyorsunuz eskide kaldığını biliyorsunuz.

“Abi gta 5 kaldırır mı” lafını size sektör söyletmiyor yani. Değişen ve gelişen oyun teknolojileri söyletiyor. Siz ne kadar gerçekçi bir görüntü isterseniz o kadar elinizi cebinize atmalısınız. Ne kadar ekmek o kadar köfte kısacası…

Umarız gelişmeler daha iyi olur.


Bu arada benim ETS2ATS grafikleri konusunda tavrımı bilenler biliyor sövdüğüm söylenemez fakat gördüğümüzü aktarmak en azından sektörle alakalı tecrübelerim ve bilgim doğrultusunda görevimdir. İhya edebileceğimiz, Kaf Dağına çıkartacağımız seviyede elbet de değil ancak aşamaları abartmaya lüzum yok diye düşünüyorum. Her şey tahminimce en geç 1 sene içinde netlik kazanacaktır.

22 Beğeni

Zaten şu ana kadar gösterilen resimler Selçuk Bey’inde söylediği gibi teknik detay bilenlerin anlayabileceği şeyler olduğu söylemişti ama ilk ile son resimler arasında bir fark olduğunu söyleyebilirim. Pavel’in dediği gibi her güncelleme de iyileştirme çalışmaları olacak.

ATS’nin 1.40 yeni ışıklandırma güncellemesi ile New Mexico ve Oregon için eklenen Seyir Noktaları tanıtıldı https://www.simulasyonturk.com/atsnin-1-40-yeni-isiklandirma-guncellemesi-ile-new-mexico-ve-oregon-icin-eklenen-seyir-noktalari-tanitildi/

10 Beğeni

Paylaşılan 2 numaralı resimde gelecek yeni aydınlatmayla ilgili fazla detaylar gözüme çarpıyor

Paylaşılan 3 ve 6 numaralı resimlerde manzaralar daha güzel görünüyor


Paylaşılan 5 ve 7 numaralı resimlerde tırların rengi daha tatlı durduğu açıkça ortada


1 Beğeni

Müsaitsen ilk fotoğraftaki gözüne çarpan FAZLA detayları anlatabilir misin çok merak ettim.

7 Beğeni

Etrafındaki ne kadar koyu veya açık olduğuna göre senin neyi gördüğün nasıl gördüğün değişiyor, dinamik bir aydınlatma şuan gördüğün yer mesela kontrast artması gibi veya çevrendeki koyuluğa veya parlaklığa göre göz seviyesinin ayarlanması gibi bu tip şeyler. Şuan da da zaten pek FAZLA bir şey yok zaten öylesine yazdım, her şeyin başı daha aşırı bir beklentin olmasın, yukarıda da Bertan’ın bahsettiği gibi gölgenin ve renklerin duruma göre değişmesi :slight_smile:

Hahaha, :grin::+1::+1:

5 Beğeni

Haci gökyüzüne bakarsan birde renk paletlerine bak çevreyi gerçekçi yapıyor