ETS 2 - 1.40 Güncellemesi [Ana Konu] Yeni Işıklandırma

O senin texturedeki ton farkıyla alakalı. İkisi de beyaz ama nasıl beyaz; biri diğerine göre daha koyu beyaz. Buna ek olarak da materyalin yanlış.

5 Beğeni

Aynen yapıldıkları maddelere göre o renkler

Yalnız Renault T modunda böyle bir sıkıntı yaşamıyorum. Birebir uyuşuyor dorse ve çekici renkleri.

F4 tuşuna bastığında bu şekilde menü geliyor karşına. İyi olmuş açıkçası. Sürekli basmak yerine menüden seçebiliriz.

4 Beğeni

Tamam yine aynı şey? Dorsenin beyazlığı diğer beyaz renklere göre patlıyor. Araçtan araca da fark edebilir dorsenin kaplamasının rengini koyulaştır düzelir bunun grafikle zerre ilgisi yok.

ATS için nelerin değiştiği ya da değişeceği ile alakalı olağan şeyleri belirtmiştim. Şu an yazacaklarımı okumadan önce incelemenizi tavsiye ederim.

Olağan dışı şeylerin beklenmemesi gerektiği konusunu geride bıraktığımıza göre şu an benim de yeni yeni inceleme fırsatı bulduğum ve tespit ettiğim şeyleri aktarayım:

  1. Reflection Probe:

image

Önceden çevredeki objelerin görüntülerini doğrudan yansımalarda göremiyorduk fakat şimdi gerçek zamanlı olup bitenleri (ışığı, yanından geçtiğimiz objeleri vs. ) anlık olarak görebiliyoruz. Bu mevzu iç/dış cam, boyanabilir parçalar vs kısacası yansıma olabilecek her şeyde anlık olarak yansıtılıyor. Önceki sürümlerde performansın artırılması adına, bu yansıma probeları grafik işlemcisi tarafından bir probe olarak tek seferde render ediliyor ve biz her seferinde o yansımayı görüyorduk.

Yalnız şimdi de bu anlık yansıma dokusu gibi bir isim verebileceğimiz zımbırtı, çözünürlük olarak mecburen çok düşük tutulmuş ki sürekli olarak render edileceği için performans kayıplarına yol açmasın. Biraz garip ya da ilk görüşte bulanık gibi görünüyor ama ileride çözülecektir.

  1. HDR

Bak HDR konusu offf dedirtti. İyi olmuş ışığa bakıldığında gözümüz alışacağı için ışık kaynağını görmek vesaire güzel mevzular. Işığa yaklaştıkça kaynak objeyi görürüz gerçekte. Aynısı burada da var zaten bir çok şeyi değiştiren şeylerden biri de bu. Aynı mevzu fotoğraf alanında da vardır. Çevreyi ve ışığı daha uygun renklerde görmemizi sağlar.

Yeni bi’şeyler buldukça yazmaya devamke ama şunu söylemekte fayda var bir şeyler geliştiriliyor ya da değişiyor hangisini söylemek isterseniz söyleyebilirsiniz. Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oluyor. Bişeyler oluyor ama herkes anlamıyor öyle diyelim. :stuck_out_tongue_winking_eye:

14 Beğeni

Actros’ta ne yaparsan yap beyaz renk tam olmuyor.
@bertan06 'nın dediği gibi araçtan araca değişiyor.

1 Beğeni

SCS nin gerçekten de eline sağlık.Yeni bir detay gördüm artık cama birşeyler yansıyor.eskiden cam yokmuş gibi gözüküyordu.

reflection scaling nedir ? ve hangi oranda seçmemiz daha sağlıklı olur ?

Yansıma detayı ölçeği sanırım

1 Beğeni

Kabin içi aydınlatma ile ilgili bir ayar
Açıya, saate ve duruma göre kabinin aydınlatmasını ayarlıyor

1 Beğeni

Optimizasyon sorunu yok benim takoz pc’de halen aynı fps sadece ssao yüzünden otobandaki büyük ışıkların altından geçerken fps düşmesi oluyor o da ssao kapatınca düzeliyor ancak benim için önemli değil, ets’de gündüzler bugünkü ats yayınındaki gündüze göre daha iyi olmuş, artık akşam 7’de farları açınca önümüz bembeyaz olmuyor, tek sıkıntısı kadranlar biraz soluk gibi.

Kadranları far ayarları kısmından gösterge çubuğunu yükselt.

Denedim şimdi modlarım tarumar olmuş tabi, ancak çok beğendim bu gelişmeleri.

Performans konusunda bende iyileşmiş, hiç drop olmadı. Işık dengesi iyi geldi gözüme, ışık açısına göre aynanın göz alması da çok iyi.

İnşallah modlar da yakında uyarlanır da oynayabilirim

Güncellemeyi yaptığımda oyun içi saatin 20:11 olduğunu görmüşümdür :smiley:

4 Beğeni

‘‘İkisi de beyaz ama nasıl beyaz; biri diğerine göre daha koyu beyaz.’’ bu cümleyi okuyunca bu aklıma geldi. Videoyu izleyip paylaşayım dedim :slight_smile:

4 Beğeni

Yukarıdaki hellaların kısaları yaktığımda yanmadığını görmek üzdü biraz beni…

modlu araç veya parçaları şuan oyun için değerlendirme dışı bırak… Bu yapılan değiştirilen özelliklerin bazıları senin kullandığın modlar için geçerli olmayabilir. Sen mod olarak kullandığın aracın boya uyumsuzluğunu neden Ets2 geliştiricilerine yıkıyorsun ki.

Akşam sakın araç içi aydınlatmayı açmayın, sokak lambası gibi ışık yayıyor etrafa :smiley:

2 Beğeni

Mercedes, Daf ve Scania’nın araçlarının beyaz rengi bariz bir şekilde kırık beyaz. Oyunun tam anlamıyla beyaz renkleriyle örtüşmüyor. Bunun gerçeklikle bir alakası vardır yoktur onu bilemem ama durum bu. 1.40’dan önce de durum böyleydi. Tek renk seçip beyazı seç, ardından beyazı en açık beyaza getir, beyazın kırık bir beyaz olduğunu göreceksin.

oha kollar vampir kolu gibi bembeyaz olmuş bu nasıl aydınlatma ya :joy: