Yayının özeti ![]()
Man Rework rafa mı kaldırıldı öyle mi dedi Selçuk abi?
Evet. Öyle dedi.
Actros 5 = eski, ActrosL = Yeni mecburen Actros L önce gelicek. SCS Yenilikçi yol izliyor
Şunu bir de ETS tarafında görseydik. Onu bile göstermediler. Bu kadarını beklemiyordum. ![]()
Asıl güzel haber klasik tırların geleceğini duymak, volvo f16 veya daf 95 gibi araçların geleceğini bilmek çok sevindirdi.
Holland Style Boyama paketi DLC’si de duyurulmuştu
Boş beklentiye girip yayında zevk almayanları görüyorum fakat yapacak bir şey yok. Şunu belirtmek isterim, listenin nerdeyse tamamı tuttu fakat daha önce paylaştığım listede gösterilmeyen;
Rigid, gösterilecek bir şey yoktu. Çıkış tarihi yüksek ihtimal 2027…
Coaches, neden gösterilmedi bilmiyoruz. Tahminim, şuana kadar gösterilenler dışında diğerlerinin hazır olmaması veya tamamının hazır olması ve çıkışının yakın olması.
579, W990, FH Electric, E-Cascadia ve VNR, bu tırlar için son durum ne belirsiz…
Mercedes tırlarının çıkış sırası, MP6>MP5>MP4 Rework + Tuning Pack çünkü her şeyin güncel olması için öncelikle MP6 öne alındığı için MP5 geçici olarak askıya alındı.
Tahminim, İzlanda, İllionis, Güney Dakota, Benelux ve Route 66 2026 yılında çıkacak. British, İrlanda ve UK 2027 yılında çıkacak.
- Man Rework patladı. Yine Man yapmıştır yapacağını. Yeni kasa çıkarken bile sorunlar olmuştu. Şu firma ile bi düzgün iş yapılamıyor.
- Mercedes yine yalan oldu 1 sene daha bekleyeceğiz gibi. Volvoda olduğu gibi önce oyundaki model ardından üst 2 model ile birlikte gelme olayı Mercedes de olmayacak gibi.
- Scania Rework duyurulduğuna sevindim ne varsa Scania da var valla adamlar çok destekçi helal olsun bi dene sorun yaşatmadı valla.
- Renault T 2025 güncellemesi sonunda duyuruldu yıl bitti aw
- Iveco eksik şasiler umrumda değil de yine de duyurdular
- Holland paintjob olayı iyi olmuş
Bu ats de duyurulan paintjob olayı neydi tam olarak anlayamadım orayı?
Ah zavallı üvey evlat ETS2. En ballı taraf ATS oldu.
Beni tek heyecanlandıran iç kokpitte ki kaplamaların daha gerçekçi hale getirecek olmaları ve bir de klasik tırların gelecek olması da çok iyi oldu.
KLASİK SECESE yayını oldu işte ![]()

Bence Ford’un çekicisinin ve Scania’nın eski çekicisinin gelmesine çok sevindim. Mack, Volvo ve International onların zaten scs ile arası iyi illaki getireceklerdi.
Winterland’da gezinirlerken Pavel, Nordic Horizons DLC’nin baya büyük bir DLC olduğunu ve henüz duyurmadıkları DLC’nin de Nordic Horizons kadar büyük bir proje olduğundan bahsediyor.
Dakika 9:40
Ukrayna & Moldova?
İnsanların yayını boş bulmalarının sebebi;
- Rigid projesi hakkında fotoğraf bekliyorlardı gösterilmedi.
- Coaches projesi hakkında fotoğraf bekliyorlardı gösterilmedi.
- Mercedes projesinin hazır olmaması ve önce MP4 sonra MP5 ve MP6 nın gelmesi yerine MP6 > MP5 > MP4 olarak sıranın değişmesi ve 2026 da sadece MP6 nın gelme ihtimali izleyenleri üzdü.
- Man Euro5 Rework projesinin rafa kaldırılması.
- Türkiye harita paketi için çok heyecana kapılıp duyurulmaması. (bu yayında duyurulmayacağı belliydi zaten de insanlar bi beklenti içerisindeydi)
- ATS tarafında Road Trip projesi adı altında Ford’un arabaları gelip üstüne eski kasa Ford CLT-9000 duyurusu üstüne ETS tarafında Ford F-MAX duyurulmaması.
Moldova bence Road to the Black Sea’ye dahil olmalı tek başına DLC olabilecek bir ülke değil. Ayrıca Transdinyester tehilkesi var.
Ukrayna desen research için napacaksın savaş bölgesine mi gideceksin riskli politik açıdan da riskli
Benim açımdan iyi geçti yayın çünkü harita duyurusu beklemiyordum. Ats için burunsuz Ford duyurulunca F-Max gelebilir dedim ama olmadı ![]()
- Renault T güncellemesi çok güzel. Hem kamyonu seviyorum hemde bazı yerleri Volvo olduğu için yabancılık çekmiyorum.
- Scania Streamline Rework’u beklemiyordum. Bu kasa Scania’lar zaten efsane ve yenilenmesi müthiş bir haber. Umarım alçak tamponuda eklerler ve bol bol sürerim. Eski kamyon kimse sürmez diye bakmasınlar seveni olan bolca kullanır eski modelleri.
- Holland Style DLC yine süpriz bir gelişme. İçi dışı ayrı boyanabilen jantlarda eklense güzel olur yoksa boyamaları zaten kendim yapabiliyorum.
- Mercedes-Benz Actros üç senedir gelemedi oyuna bunun üzerine başka yorum yok.
- Mack Pioneer bekliyordum duyuruldu sadece.
- Kabin içi materyallerde ki değişiklik olayı çok iyi olmuş.
- Araçlar gelirken süspansiyon olayını da eklemişler bütün araçlara.
- International HX çok iyi oldu hemde sfa ve sba ön aks seçeneğiyle.
- Scania 112M sen ne alaka kardeş
Scs’nin videosun da ve Saffet Üçüncü’nün programında görmüştüm. Amerikan pazarına özel üretim yapılmış ve ordaki kanunlara göre üretmek kar getirmediği için bir daha üretim yapmamışlar. - Ford CLT 9000 hani klasik tırlar gelmeyecekti? Burunsuz olmuşken Kenworth K100 veya Peterbilt 352 beklerdim ama Roadkings getirecektir bir şekilde o yüzden scs’de bu yola girdi.
- Peterbilt 389’a Tuning Pack’te geliyor. İkili kare far seçeneği konulmuş birde ikili yuvarlak farda olursa müthiş olur.
- Volvo VNL ön camı kavisli olduğu için yağmur sıkıntı çıkarıyormuş bu ön camda. Şuan oyunda yağmur olayını bunun için bozdular heralde ön cama damlalar vurmuyor ve biran önce çözülsün çünkü mevcut araçlar için çalışan durum kötü oldu ve yeni araçları almadık bile.
- Oyuna Thermo King soğutucuları geliyor lisanslı olarak. Yani soğutuculu dorse demek yerine Thermo King deniliyor, ufak ve gerçekçiliği arttıran bir ekleme oldu bu.
- Bobcat cargo paketi çok gerekli değil ama indirimde alınır lisanslı yükleri taşımak için.
ATS oyuncuları için güzel bir yayın ETS 2 oyuncuları için kötü bir yayındı. SCS Software kullanıcıların isteklerini yerine getirmediği sürece çok eleştiri alır. ETS 2 oynayan Türk oyuncu sayısı yüksek ileride bunu göz önünde bulundururlarsa rekor kıracaklarını herkes biliyor olmalı ve SCS de bunun bir an önce farkında olur umarım.