Yeni Microsoft Flight Simulator [Ana Konu]

Melbourne, Avustralya’daki 212 katlı bina.

Sorun OpenStreetMap’teki girilen yanlış veriden kaynaklanıyor. Açık kaynaklı harita sitesine biri bu ev için 2 kat yerine 212 kat girmiş sadece…

3 Beğeni

Oyunu 2.kez silip kurdum ve hala yükleme kısmında takılıyoe yokmu bunun bi çözüm yolu

Arkadaşlar bu oyunda kariyer modu var mı? Dünya üzerinde yolcu veya kargo taşıyarak ücret kazanma ve bununla yeni uçaklar satın alma şeklinde. Yani aslında demek istediğim oyunda belli bir amaç var mı yoksa sadece uçakları bir yerden başka bir yere mi uçuruyoruz. Böyle söyleyince koca oyunu gömmüş gibi oldum ama ne demek istediğimi siz anladınız :slight_smile:

hayır yok, her ne kadar simulasyon mekanikleri (özellikle yolcu uçaklarında) mükemmel olmasa da bu şey bir oyun değil, simulasyon. haliyle oyun mekaniklerine sahip değil, bir logbook’un var, oradan tamamladığın uçuşları takip edebiliyorsun. kafanda bir senaryo uydurup ona uygun hareket edebilirsin, örneğin ben en son nereye uçtuysam, sonraki başlangıç havalimanım orası oluyor.

birkaç gün sonra update çıkacak, bahsettiğin sorun known issues listesinde yer alıyordu, düzeltirler.

Anladım teşekkür ederim, ben o zaman “tek rakibim thy” diyerek ats’ye devam edeyim. :smiley:

Şu an Landing Challenge etkinliği var Fransa Courchevel pistinde. Sonra ne etkinliği gelir bilmem. Aktivitelerde de ayrı olarak Landing Challenges var. Famous bölümünde ünlü havalimanlarına iniş yapıyorsun. Epic bölümünde ünlü ve tehlikeli havalimanlarına iniş yapıyorsun. Strong Wind bölümünde ise sert hava koşullarında çeşitli pistlere iniş yapıyorsun. Bunları tamamladığında profilindeki aktiviteler kısmında ilerleme kaydediliyor ve profilinde sergileyebileceğin çeşitli başarımlar kazanıyorsun.

Bush Trip ekranından uzun menzilli rotalarda navigasyon kullanmadan uçuş yapıyorsun. İstersen navigasyonda belli aralıklarla konumunu görebilirsin. Ancak navigasyonu hiç açmadan tamamlarsan bir başarım alıyorsun. Şimdilik Nevada’daki Yosemite Milli Parkı, Patagonyadaki habitat ve Balkanlardaki ovalardan geçen rotalar var.

Bunun dışında haritada yer alan gerçek zamanlı uçuşlara tıklayarak onlarla aynı uçuş rotasına sahip bir uçuş gerçekleştirebilirsin. Bunu ilk kez yaptığında bir başarım daha alacaksın.

Yani dediklerin olmasa da simulasyonda yapılacak çok şey var.

2 Beğeni
1 Beğeni

Çok açıklayıcı yazmışsınız hocam teşekkür ederim, dedikleriniz ön yargılarımı yıktı diyebilirim göründüğünün aksine dolu dolu bir oyun hiç böyle düşünmemiştim öyleyse bir fırsat verilir diye düşünüyorum, gerçek zamanlı uçuş yapmak bayağı bir ilgimi çekti.

1 Beğeni

Sıfırdan uçuş planı diye okudum aslında İFR kullanmamak daha mantıklı.

evet :smiley: ilerlemeye devam

3 Beğeni

Update’in cikis tarihi 27 Agustos’ta aciklanacak. Update 27 Agustosta cikicak diye bir aciklama gelmedi arada haberiniz olsun. O tarihte development update yayinlicaklar.

“Expect a release date for the patch in our August 27th update.”

1 Beğeni

Bu arada webcamle kamera hareket ettirmeyi basardim. kafanizi takip ediyor ve muthis bir gerceklik hissi yaratiyor. Biraz ayar gerektiriyor, birazda islemci gucu kullaniyor ama guzel. Arada bir kullanirim. Bas donmesi yapiyor bir sure sonra.

Aitrack : GitHub - AIRLegend/aitrack: 6DoF Head tracking software ilk bunu acin. Start tracking deyin yzuunu algilicak.
Opentrack:Releases · opentrack/opentrack · GitHub input: udp over network secin. output: freetrack 2.0. Ahtapot kafanizla beraber hareket edicek. Oyunu acin ve bu programdan mapping diyip X Y Z yaw pitch roll ayarlarini map edin. Ben teker teker hepsini disable idip yaptim yoksa isin icinden cikilmiyor. optionsda ayarlari var.

Şu an bilinen sorunları bu şekilde listelemişler. Garmin’deki nav-loc sıkıntısı büyük. Autopilot da irtifa ve hızları kaçırıyor. Haftaya kadar artar muhtemelen de ıvır zıvır sorunların yanında bahsedilenler daha önemli veee satın alan adam MSFS’yi rahat indiremiyor. :smiley:

1 Beğeni

https://www.simbrief.com. Rota hazırlama sitesi. İsteyen kullanabilir. İsimlerini veriyor sizde giriyorsunuz.

1 Beğeni

Resmi MSFS Discord kanalında Livery Releases yazışma kanalını siliyorlar. :smiley: Markalarla sıkıntı yaşamamaları için Pazartesi silinecekmiş. Malum firmalar resmi olarak bulunmuyor ve resmi kanalda paylaşılması yasalmış gibi görünüyor. :smiley:

1 Beğeni

Öğlenden sonra yayın açıyoruz bilginize… :smiley:

1 Beğeni

:smiley: 1060

2 Beğeni

Yine yayındayız!

Microsoft Flight Simulator’da bu akşam Lukla-Paro Havaalanları arasında uçuyoruz. Önce TBM 930 ile başlayalım. Twitch Twitch YouTube Microsoft Flight Simulator 2020 Canlı yayında uçmaya devam ediyoruz... - YouTube

Dostlar ben sanırım Multiplayer giremiyorum çünkü isimler gözükmüyor ,ayarlarda hepsi live’da sebebi nedir?