Yeni Microsoft Flight Simulator [Ana Konu]

Benim memlekete uğramışsın? :smiley: Alanya, aslen Gazipaşa Havalimanıdır orası. Sonradan adı değişti Alanya-Gazipaşa Havalimanı oldu. Benim yaşadığım yer :slight_smile: Gazipaşa ufak bir yer, aslında merak ediyorum yaşadığım bölgedeki havalimanının oyunda nasıl olduğunu. Küçük bir havalimanı ama inanılmaz yolcu çeken bir havalimanı, yolcu uçakları olarak boeing-737 ve Airbus a320 inebiliyor sadece, pistin uzunluğu yaklaşık 3000m, daha da uzun olabilir tam bilmiyorum, yer hizmetleri yetersiz olduğu için ve apron buna uygun olmadığı için, diğer büyük uçaklar gelmiyor, modifikasyona gidilmesi lazım. Ufak bir bilgi geçeyim, Türkiye nin ilk viyadüklü havalimanı burasıdır. :slight_smile: sanırım hala tek. zaten öne çıkan özelliği de bu. ordan meşhur biraz.

2 Beğeni
5 Beğeni

Hmm, eski görüntüleri kullanmışlar oyunda, yani viyadük yapılmadan ve pist uzatılmadan önceki hali var. Tam da merak ediyorum demiştim sen videoyu yükledin :slight_smile: Bu arada normalde her zaman denize doğru bakan yöne kalkış yapılır sen yanlış kalkmışsın :rofl: daha doğrusu simulator seni yanlış yönlendirmiş, dağlar olduğu için o senin kalktığın yöne doğru kalkış yapılmaya izin verilmiyor, bi kaç kere boş boeing-737 lerle denediler ama başarısız oldu, başarısız oldu derken uçak boşken kalkabiliyor ama yolcu hesaplamaları falan düşünüldüğünde sıkıntılı, o yüzden sadece tek yöne kalkış yapılıyor. inerken de keza tek yönden iniliyor, yani uçaklar deniz tarafından gelerek iniş yapıyor.

1 Beğeni

@Emre54 ile ilk multiplayer uçuşumuzu tamamladık.

3 Beğeni
3 Beğeni

Antalya havalimanında T2 terminaline giderken de viyadük var.

1 Beğeni

Evet İzmir Adnan Menderes. Kapıları koyup bırakmışlar hayır bu kadar mı üşendin anlamıyorum fsx? Daha tam bitmeden bir simulator çıkartıyorlar umarım ileride geliştirmeye devam ederler şu sceneryleri.

2 Beğeni

Otomasyon oldugundan oyle. Feedback atin.

2 Beğeni

Dün yayından izledim. Ayrıca körüklerin bağlanmasında da sıkıntı var

1 Beğeni

@Emre54 ile dün akşam Lukla, Nepal’den kalkıp nehri takip edip 80 deniz mili uzaklıktaki yerel havalaanına indik. Giderken de böyle bir yere inip test etmiştik.

3 Beğeni

Pistte araç trafiği var.

5 Beğeni

Sırf bu yüzden İzmir’e uçmayacağım Pegasus gelirse tam İzmirlik ama neyse.

1 Beğeni

MSFS sürümü şu an 1.7.12.0 bundan kapalı betayı test ettiğim için bu geçişte bazı farklar vardı. Tam sürümde öyle olacak. İzlediğiniz her şey geliştirilmiş olabilir. Ve her şeyin tamamlandığını kusursuz olduğunu sanmayın. Sürekli desteklenip geliştiricek bir simülatörden bahsediyoruz. Uçuş modelinde elbette eksikler var. Hem ses hem başka şeyler uçaklarda fazlasıyla inop tuş var. Bu özellikler hem default uçaklarda geliştirilmeli açılmalı hem de zaten PMDG gibi stüdyoların uçaklarında da olacaklar. Ama onlar sıradan bir basma tuşu değil aslında bir simülasyon.

İstanbul’da niye köprüler yok? Diğer ülkelerde de önemli köprüler vs. yok çünkü uydu görüntüleri kimi yerde iyi kimi yerde kötü ve yapay zeka hala öğreniyor ona göre uydu görüntülerini 3D modellere daha iyi dönüştürüyor. Kimse gidip her köprüyü modellemek istemiyor yani o yüzden her şey öğretilecek görüntülerden ona göre uyarlayacak. Ancak yabancılar şimdiden landmark paketlerine başladılar. İstanbul’da niye bazı binalar ve tarihi yerlerin simgesel noktalar şeklinde bir paketi olmasın? Bu mümkün :smiley: Niye boğazın kenarına Kız Kulesi modeli yerleştirmeyelim? Bu mümkün…
Neden bilmem hangi şehirdeki tasarımı yenilemeyelim? Bu mümkün…

3 Beğeni

Belki biliyorsunuzdur Google Earth bazı ülkelerde 3D imkanı sunuyor ve malesef Türkiye’de yok yabancı ülkelerde şehirleşmenin daha fazla benzemesini sağlayan sistem ile bu fsx sistemi benzer olabilir diye düşünüyorum

1 Beğeni

Microsoft Flight Simulator canlı yayını devam ediyor Microsoft Flight Simulator 2020 İlk Canlı Yayın: Çorlu-İstanbul, Ankara, Çanakkale, İzmir Uçuşları - YouTube

2 Beğeni

Hocam terminal değil, pist olarak viyadüklü, onu kastettim ben. :slight_smile:

2 Beğeni

Ha pardon. benim dediğimden taxi yapılıyordu :slight_smile:

2 Beğeni
2 Beğeni

Neyse uçuş bitti havada çeşitli denemelerde bulunduk neyse ki sıkıntısız indik :smiley: Uçuşa devam… Pazartesi günü 2 video ayarlamaya çalışıcam ama akşamına da yayın olmalı :slight_smile:

2 Beğeni

videolar icin ayrıca tesekkur :facepunch:
ancak rudder da sorun yasadıgını gordum sadece oneri :pray: sendeki t300 pedallarını debriyaj left ve gaz right rudder olarak atamayı deneyebilirsin