Windows 11[Ana Konu]

Microsoft perşembe günü Windows 11 i duyurdu

Peki siz Windows 11 hakkında ne düşünüyorsunuz

1 Beğeni

Grafik dalında biraz daha gelişebilirdi. İnsan eşsiz şeyler bekliyor artık. 10’un 10.1’i gibi olmuş 8.1’de olduğu gibi. Tabi genel izlenim güzel her zamanki gibi. Gerçek animasyonları da keşke tanıtım filmindeki gibi olsaymış tabi…

Uzun lafın kısası; her Windows’ta yaptığım gibi biraz ilk geçen kişileri gözlemleyeceğim. Birkaç ay sonra da aralarına yeni Windows’u tanır bir biçimde dahil olacağım. İyi oluyor öyle, 10’a da öyle geçmiştim. :slight_smile:

1 Beğeni

4-5 seneden eski işlemcileri desteklemiyormuş. Şahsen 5 seneden eski sistemi olanlarda kararlı çalışmayacaktır diye düşünüyorum, zaten ne çıkıyorsa yenisi için çıkıyor. Bekleyip göreceğiz.

Destekleyen işlemciler listesi:

2 Beğeni

AMD FX serisinden hiçbir işlemci desteklenmiyormuş.

2 Beğeni

fx i geçtim intel 7700k desteklenmiyor :smiley:

3 Beğeni

bilgisayarınızın windows 11 kaldırıp kaldırmadığını aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz

Şansa yaşıyoruz yeminle… Ucundan yırttık

1 Beğeni

bi ara 7700k işlemcili lenovo laptop alıyodum dedim hazır burs parası varken 8. nesil işlemcili alıyım iyi ki almışım. :smiley:

1 Beğeni

İşlemciden yırtsak bile TPM 2.0 diye bir şey çıktı başımıza.

Bu özellik anakartta bulunması gerekiyormuş bulunmayan anakartta ise ufak parça takılması gerekiyormuş. Bu özellik varsa kapalı oluyormuş BIOS içinden aktif edilmesi gerekiyormuş. Yanlış anlamış olabilirim ben onların yalancısıyım.

2 Beğeni

skylake kullanan agalar seri üzgün

şaka bir yana hiç geçesim yok aralarında hiçbir performans farkı olmayacak, belki de daha kötü bile olacak.

2 Beğeni

bu arada windows arama kısmına tmp.msc yazınca da çıkıyomuş tmp 2.0 olup olmadığı.

2 Beğeni

AMD destekli anakartlarda biosta AMD CPU fTPM olarak geçer. Bu ayar Gigabyte B450M S2H ve benzer anakartlarda peripherals (Türkçe: Çevre birimleri) sekmesinde üst kısımda bulunabilir. Bios tuşu F2. Bu ayarı açtıktan sonra (enabled) çalıştıra tpm.msc yazıp girerseniz çıkan pencerede bellenim sürümü: 2.0 yazmalı. Ryzen 5 2600 ile denenmiştir.

Ufak not: Bellenim, firmware sözcüğünün Türkçesidir. AMD CPU fTPM’deki f’nin açılımı da firmwaredir.

3 Beğeni

Evdeki masaüstüne windows 11 preview kurdum gayet iyi çalışıyor.
Özellikleri şu şekilde;
AMD FX4100 :smiley:
8GB DDR3 RAM
128GB SSD
Radeon hd7850 (2gb 256bit)

Arayüz tam istediğim gibi olmuş açıkçası, risk alıp günlük kullandığım makinede de kuracağım.

i5 9300h
1660ti
16gb ddr4 ram
512gb ssd

Deneyimlerimi paylaşırım

7 Beğeni

Benim 2 arkadaş yükledi birinde şarj %100 olunca ekran gidiyor birinde çok ciddi fps düşüyor, sizde nasıl böyle ya :smiley: kurucak arkadaşlar bu riskleri göz önünde bulundurup kursunlar sıkıntı çıkarsa w10’a çekilir zaten

2 Beğeni

drive’a yedekledim tüm pc’yi ya :smiley:

zaten ince bir format kaşıntısı vardı, en kötü windows 10’a talim.

ama windows 10 ui’ında uyuz olduğum her şeyi değiştirmişler gibi. Benchmarklarda da fena görünmüyor 11

3 Beğeni

Vee başlat ırt zırt açılmadı :smiley: hoş geldinizde takılı kalmaya başladı. Sıfırdan isodan kuruyorum şimdi

1 Beğeni

ne zaman derler ki msfs win11de adam gibi çalışır(yalan aslında) o zaman geçerim

2 Beğeni

Ben Win11’in tam sürümü/resmi olarak çıktığında geçerim.

2 Beğeni

Ben de kanka

Eveet temiz isoda da aynı sorunlar var :smiley:

W10’a döndüm mecbur

2 Beğeni