Daha detaylı çevre içeren ikinci yol kısmını da yükledim. Başlangıç yeri ( Marschallbrücke) ve bir yere kadar olan kısım birinci yol ile aynı. Bu sefer son kısım biraz farklı. Kapalı yolun başlangıcının eski Doğu Berlin’den Batı Berlin’e geçiş bölgesine (Berlin Duvarı, Reichstag - Vikipedi ve Brandenburg Kapısı - Vikipedi) çok yakın olması ilginç bir durum.
Sürprizbozan (Spoiler)
Erken erişimde gelecek olan 3 hattın baş durağı olan Hertzallee durağı da video sonunda yer alıyor.
İkinci yoldaki güzergah 100 numaralı hattın tahminen 1/3’lük kısmını içeriyor.
17 Ekim 2021’de yeni hat olan 200’ün yakında geleceğine dair konu açılmış. Birkaç fotoğraf var. Yakında anlayışları SCS gibiyse ayvayı yedik demektir.
Bu sayfada TML’den 3 boyut sanatçısı olan “mk0” (Ki bu kişi yol haritasını güncelleyen kişi sanırım çünkü Trello avatarı da ayn.) aşama 1 %100 bitmeden önce 200 hattı ve Man Lion’s City DD’nin gelmesini bekleyebileceğimizi yazmış.
vallah şimdi dizi izlerken yanda sürerim dedim de çok takılıyor assetler ne var ne yok saçma sapan şekilde yükleniyor resmen oynayamıyorum çıkışta böyle sorn yaşamıyordum 1080p düşürdüm gene aynı ayar düşürsek faydası zaten hiçbir zaman olmadı
Fps dengesiz ondan takılma hissi veriyor olabilir. Bir bakıyorsun 60 fps, birkaç saniye geçiyor 45, sonra tekrar 55 falan. Dün 08.00’de (Biraz karanlıktı sokak lambaları açıktı. Bu da akıcılığı etkiliyor.) Michelangelo caddesinden kalkmıştım, yarım saat falan gittim fps genelde 40’larda geziyordu. Sonra Brandenburg kapısının oradan güneye doğru döndüm fps bir süre 30 civarında gezdi. Sonra biraz daha normale döndü. Bir de özellikle hava karanlıksa (Sabah erken veya akşam fark etmiyor.) akıcılık normale göre çok daha kötü. Yani optimize genel anlamda kötü değil daha çok dengesiz. Henüz alfa sürümünde diye çok takmıyorum da bu konuda pek güvenemiyorum. Ek olarak 1.6 başında motor güncellemesi geldiğinde oynanacak gibi değildi, bu hali süper sayılır o derece Sanırım bu motor güncellemesini halen tam oturtamadılar. Ben 1.4 güncellemesi ile oynamaya başladığımdan öncesini bilmiyorum. 1.4 ile güncel hali arasında optimize konusunda pek fark yok bana göre. Yalnızca takılmalar daha az.
Yalnız yol haritasına bakıyorum da arka plandakiler dahil hepsi gerçekleşirse harika bir simülasyon olur. 1-2-3. aşamalardaki her şey bitse bile iyi olur. Hedef 2071
Optimize maalesef yine söylenenin aksine geriye gitmiş. Bunu UE4 4.27 güncellemesine bağlıyorum çünkü 4.26’ya geçtiklerinde de şu anki gibi takılma sorunları vardı, sonradan düzeltilmişti.
Otobüs fiziklerinde ufak değişim var tabii ki yine çok iyi değil ama eskisine göre daha gerçekçi olduğu kesin.
İçeriden artık takırtı seslerinin yanında başka sesler de geliyor. Yolcu öksürebiliyor, konuşabiliyor, telefon zil sesi duyulabiliyor.
Emin değilim fakat yolcu yoğunluğuna nihayet el atılmış gibi. Hertzallee’den 18.10 kalkışında 3 durakta yolcu yoktu sonrakinde de 5-6 kişi vardı, ilk defa böyle gördüm. Araç trafiği de eskisine göre fazla geldi yine ilk defa ışıkta kuyruk oluştuğunu gördüm :o
Yayıncılara gönderilmiştir. Muhtemelen herkese 7-10 güne 1.9 beta ile gelir. Erken erişimde ücretli DLC olmayacak. Ek olarak 2. ve 3. aşamalar (fazlar) kesin olarak başlayınca her aşamada oyunun fiyatı artırılacak.
Bu oyunu ilk çıktığı gün almıştım yarım saat oynayıp iade ettim. O zamanlar yeni çıktığı için sorunluydu oyun. Biraz daha gelişsin tekrar denerim bu oyunu OMSI2 gelişmişi gibi bu oyun.