Snowy Moon Grafik Eklentisi "Lightning Improvements" [Ana Konu]

Snowy Moon tarafından geliştirilen Lightning Improvements projesinin ana konusudur.

Eklentiyi indirmek için (1.53) :arrow_forward: https://snowymoon.io
Projenin son durumu hakkında :arrow_forward: https://www.patreon.com/c/SnowyMoon_io/posts

4 Beğeni

Anlamadığım için soruyorum da şuan 1.53 için var neden 1.54e uyarlanmamış, modun yeni sürümünde mi 1.54e gelecek acaba

1.55 tam sürüme çıkaracağını tahmin ediyorum, 1.54 es geçilecek böyle bir şey söylediği kalmış aklımda.

1 Beğeni

Hayır otomatik olarak 1.54 e uyarlı kardeşim. 1.53 yazması önemli değil

:point_up: Standart sürümü için bu husus

Snowymoon:

ETS2/ATS için Aydınlatma İyileştirmeleri v2’nin Mevcut Durumu

Henüz yayınlanmadı. Oldukça yakın ama bir tarih vermeyeceğim. Hazır olduğunda yayınlanacak.

Yenilikler:

1.54 - 1.55 oyun sürümleri desteği eklendi.

Güneş şaftları desteği eklendi.

Ağaçlar vb. gibi uzak nesneler için gölgeler olması için SSS (ekran alanı gölgeleri) eklendi.

Renk tonu haritası için birden fazla seçenek eklendi.

Renkler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak için renk ayarlama ayarları, “pozlama, doygunluk, kontrast, canlılık, gölgeler, vurgular, siyahlar, beyazlar” eklendi.

Bazı çökme sorunları düzeltildi.

SSAO algoritması iyileştirildi.

7 Beğeni

gece de çalışsa mükemmel hep bi gri hava ffarklı hava tonları gece gündüz döngüsü olsa mükemmel olur

https://www.patreon.com/posts/important-for-v2-131617318

adamımmm

1 Beğeni

Aydınlatma Geliştirmeleri v2 için Önemli Değişiklikler

Son birkaç gündür aydınlatma geliştirmeleri v2’yi varsayılan render hattıyla uyumlu hale getirmek için aydınlatma algoritması üzerinde çalışıyordum.

Öncelikle mod hakkında biraz bilgi:

Yayınlanmaya hazır olduğunda yayınlayacağım.

Çevre/hava durumu/harita/kamyon vb. modlar dahil olmak üzere diğer modlarla uyumludur.

1.54/1.55 sürümlerinde çalışacaktır.

Ücretsiz olarak yayınlanacak ve daha sonra aylık 1 ABD Doları olacaktır.

Çoklu monitör/VR desteği olacak, ancak SSAO/yağmur yansımalarında performans sorunu yaşanacak. Çoklu monitör/VR’da yüksek çözünürlük nedeniyle, ekran alanı algoritmaları oldukları için bunları render etmek daha zor olacak.

SCS her güncellemede birkaç şeyi değiştiriyor. Bazen sorun olmuyor, ancak aydınlatma geliştirmeleri v2 için oyun motorunda yaptığım tüm değişikliklerle, oyunun yeni sürümleriyle uyumlu tutmak oldukça zor. Ayrıca oyunun yeni sürümlerini geçip oyundaki yeni özellikleri kaçırmanıza izin veremem. Yeni bir render hattı kullanmak, onu yeni oyun sürümleriyle uyumlu tutmak için her zaman sorun teşkil edecektir.

Bu yüzden uyumlu hale getirmek için gerekli değişiklikleri yaptım. Artık varsayılan render hattıyla tamamen uyumlu. Ayrıca yaptığım birkaç değişiklik daha var:

Artık kabinin dışında PBR aydınlatma kullanmak yerine, PBR gibi görünen özel bir aydınlatma algoritması kullanılıyor, ancak PBR aydınlatması gibi detayları kaybetmiyor. Oyun dokuları PBR dokuları olmadığı için (dokular için AO verisi, düzgün normal haritalar ve pürüzlülük bilgisi vb. içermiyor) birçok detayı silikleştiriyordu. Artık bunu yapmıyor.

Yeni özel aydınlatma algoritması ıslak yüzeyleri işleyemediği için ıslak yol, su vb. gibi ıslak yüzeyler için PBR aydınlatma kullanıyor.

Kabin içinde PBR aydınlatma kullanılıyor.

Varsayılan ön cam yağmur damlaları eklendi, bunları istediğiniz gibi modlarla değiştirebilirsiniz.

Yağmur parçacıkları iyileştirildi. Hareket şekillerini veya parçacıkları değiştirmedim, ancak daha gerçekçi görünmeleri için değişiklikler yaptım.

Su birikintilerine yağmur dalgaları eklendi.

Performansı artırmak için yeni bir yağmur yansıma algoritması geliştirildi. Gerçekçi görünümlü ıslak yollar için doğru yağmur yansıma sistemi önemli, ancak aynı zamanda hızlı da olması gerekiyor. Artık render’ı 5 kat daha hızlı. Eskisine göre daha az doğru, ancak fark edilmesi oldukça zor. Performans iyileştirmelerine değer.

Varsayılan işlem hattına uygulandığı için, bazı nesneleri görememe veya yanlış görünme gibi gölgelendirici/materyal sorunları yok.

Ayrıca;

Şu anda araç yansımaları varsayılan sistem tarafından işleniyor, eski sürümlerde yaptığım gibi uygulayabilirim. Gelecekteki uyumluluk sorunlarından kaçınmak için değişiklikleri en aza indirmeye çalışacağım.

Gece aydınlatması (farlar, sokak lambaları vb.) hala varsayılan aydınlatma algoritmasını kullanıyor.

Aydınlatma iyileştirmeleri oyunun daha iyi görünmesine yardımcı oluyor, ancak oyunda hala eski bölgelerde düşük kaliteli öğeler ve çoğunlukla kötü görünen bitki örtüsü/yol dokuları var. Gelecekte eski oyun öğelerini yeni PBR öğeleriyle değiştirmek için ikinci bir mod yapabilirim. Kuzey ülkelerinde eski öğelere sahip ETS2 ve neredeyse her yerde gürültülü görünen parlak dokulara sahip ATS.

Eklenen GBamper verileri, gerçekçi yağmur yansımaları ve zorunlu yeni SSAO sistemi nedeniyle varsayılan oyundan daha zor render edilebiliyor, ancak v1’e kıyasla çok daha hızlı.

Artık neredeyse yayınlanmaya hazır ama ne zaman olacağını bilmiyorum. Ne zaman yayınlayacağımı söyleyemem çünkü birkaç gün öncesine kadar tüm bu değişiklikleri yapmayı düşünmüyordum.

Geleceği tahmin etmekten vazgeçtim, sadece yayınlanmasını bekleyeceğim. En kısa sürede yayınlanmasını en çok isteyen benim ama bozuk veya yeterince iyi olmayan bir şeyi yayınlamak istemiyorum.

Yayınlanmadan önce bağış veya abonelik istemiyorum. Muhtemelen zaten ücretli olacak. Yayınlandıktan sonra da yapabilirsiniz.

Elbette ilk sürümde her zaman olduğu gibi bazı sorunlar olacak, ancak bu çıtayı düşük tutmam gerektiği anlamına gelmiyor.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi günler.

3 Beğeni

Bu da çıkartmadı şunu gitti xd

3 Beğeni

Snowymoon:
Henüz yayınlanmadı.
Bu yayınlanmadan önceki son önizleme yakında yayınlanacak.

7 Beğeni

ProMods 2.75 ile paralel olarak geliştirme sürecinde sanırım, ikisi de ağustos ortası gelmeden yayınlanır bence.

Sene sonu Nordic Horizons’la Snowy Baba iyi gider

Çıkar artık reisss. Öyle böyle beklemiyok :joy:

2 Beğeni

https://www.patreon.com/posts/ets2-ats-v2-test-135460198

beklenen gün GELDİ!
herkes vaziyet alsın
test versiyonu yayında! :grinning: :dizzy:

• Bu mod, ingame hava durumu sistemi ve aydınlatma verileri kullanarak gelişmiş aydınlatma sağlar.

• En doğal renkleri elde etmek için, monitör ayarlarınızdan SRGB renklerini veya en doğal renk ayarı seçin

• Farklı hava durumları ve modları ile yanlış sonuçlardan kaçınmak için V1 aşırı değişikliklerden kaçınıldı. Gelecekte V1’e benzer bir şey elde etmek için özel bir hava sistemi yapabilirim.

• Parçacıkları, sesleri vb. Değiştirdikten sonra dinamik kar eklenecektir. Aksi takdirde tuhaf olacaktır.

• Gelecekte modlar ve oyun güncellemeleri ile uyumsuzluğu önlemek için varsayılan oyun oluşturma sistemi ile işlenen araç yansımaları, su ve gece aydınlatması (sokak lambaları, farlar vb.).

• Şu anda kalite ayarları yok, her şey maksimum veya optimal ayarlarda.

• Mod tarafından zorlanan bazı oyun ayarları var. Bitki örtüsü için en yüksek kaliteli ayar dahil.

• Orta veya yüksek ayna ayarı kullanıyorsanız, aynalara aydınlatma ve TAA uygulanacaktır. Performansı artırmak için daha düşük ayarları kullanabilirsiniz.

• Oyundan speküler veriler kullanılarak oluşturulan su birikintileri rastgele görünüyor. Bazı bölgelerde su birikintileri, Almanya veya çoğu ATS yolunda olduğu gibi düz yüksek kaliteli yollar yoktur. Bazı oyun dokuları tüm yol birikintisini yapar, böylece bu normal harita düzlüğünden kaçınmak için su birikintileri için% 50’ye düşürülür.

• Daha iyi aydınlatma elde etmek için hava modlarını kullanabilirsiniz.

• Oyun ayarlarında çözünürlük ölçeklendirmesi% 100’den yüksekse, daha yüksek performans için% 100 ayarlayın.

Desteklenen:
Tüm modlar, istediğiniz herhangi bir modu kullanabilirsiniz
VR, Multimonitor

Desteklenmeyen:

HDR
Nvidia düz hareket

Desteklenen Oyun Sürümleri

ETS2 1.53, 1.54, 1.55
ATS 1.53, 1.54, 1.55

6 Beğeni

Test versiyonu mu? İleride tam sürümü de mi çıkacakmış?

“Şu anda web sitesinde mevcut değil. Sorunları düzelttikten sonra tam sürüm web sitesinde yayınlanacaktır. Lütfen sahip olduğunuz sorunları bildirin.” ilk satırda yazıyor Swanky

3 Beğeni

Teşekkürler

1 Beğeni

ayrıca paylaşımın altında sorun vs diğer konular hakkında snowy’e anlık dönüşler başlamış. takip edebilirsiniz. çünkü bu getirdiği bambaşka bir olay… Süreç içinde iyileştirecektir hangi sorun olursa olsun.

Burası önemli: :point_down:

• Dynamic snow will be added after changing particles, sounds etc. It would be weird otherwise."
  • Parçacıkları, sesleri vb. Değiştirdikten sonra dinamik kar eklenecektir. Aksi takdirde tuhaf olacaktır.
2 Beğeni

acelemiz yok, kar Nordic’e yetişirse iyi olur ama :snowflake:

1 Beğeni

Yağmur olunca bambaşka bir hal aldı oyun, efsane görünüyor

10 Beğeni

:nazar_amulet::ok_hand: adam yapıyor

1 Beğeni