SnowRunner - Screenshots (Hikayeli)

Çok mod indirdim de oyunun atmosferine aykırı araçları pek kullanmıyorum. Amerikan bölümlerinde Avrupa araç gitmez sanki.

modlar hile gibi bir şey man modunu indirdim her yerden gidiyor.

Biraz OP olsa da artık böylesi daha keyifli. Tam istediğim gibi böyle rahatça sürebiliyorum.


1 Beğeni

Hocam ben de şimdi OP modları denemeye başladım. Ben oyunu “Mücadele” için oynamıyorum çünkü mücadele kısmını bana hitap etmeyecek şekilde yapmışlar. Öyle keyif alamadım. Şimdi OP araçla gayet yavaş bir tempoda, gerçekçi bir şekilde oynayarak gayet keyif alıyorum.

Zaten şunu gördüm, oyunun fizik motoru gereği diferansiyeli kilitlemeden doğru düzgün ilerlemek mümkün değil. En ufak engebede patinaj yapıyor. Diferansiyeli de kilitleyince hemen ısınıyor. O yüzden modlu olsun olmasın mümkün mertebe sabit kilitli diferansiyelli araçları tercih ediyorum artık. Böylece diferansiyel ısınmadan yol yapabilmek mümkün oluyor.

Kesinlikle oyunun orijinal araçları en az bu kadar kabiliyetli olmalıymış. Asfaltta ve toprakta o kadar rahat ve doğal hareket ediyorlar ki, Vanilla araçların yüzüne bakmam daha sanırım. Diferansiyel kilidi Always On olmayan araçla işim olmaz artık. :smiley:


3 Beğeni

Bu programla istediğin araçları daha kullanışlı hale getirebilirsin.
Bazı kamyonların lastik boyutunu büyüttüm. Daha yakışıklı oldular.
P16 motor gücünü de artırdım şimdi ufak taş tekere dokundu diye kitlenip kalmıyo üstünden atlayabiliyo :smiley:


4 Beğeni

Hocam lastik boyutuyla ilgili şikayetim yok da tüm kamyonlara Always On Diff Lock koyma fikri mantıklı geldi. Zaten artık mücadele için değil keyif için oynayacağım.
Amaç salına salına gezip görev yapmak. O yüzden bunu indireceğim teşekkürler.

Hocam çok çok iyi oldu bu. Hatta oyuna sıfırdan başlama isteği bile uyandırdı. Tüm araçları istediğim şekilde düzenleyip hard mode açabilirim yani.

Evet bu durumda Michigan’a sıfırdan başlamam gerekir ama en azından keyifle oynarım. :smiley: Ya da tüm araçlarımı satıp görüntüsü hoşuma giden araçlara kabiliyet kazandırıp (Transtar v.b) kullanabilirim. Çok iyi oldu bu!

video icin tiklayiniz

2 Beğeni

Spintires’taki efsanevi ZIL-130. Sesinden eser kalmamış. :slight_smile:

inidirmesi ve kurulumu nasıl yapılıyor bunun

Hocam sana tekrar teşekkür etmek istiyorum. Kendi çapımda oyunun çoğu sorununu giderdim. Yani aslında sorun değil de dengeleme için yapılan şeyler ama kendime göre ayarladım her şeyi.

Artık kamyonların direksiyonları daha ağır dönüyor. Bu da hem daha ağır kanlı oynamaya teşvik ediyor hem de kamyonların bir nebze daha ağır hissettirmesini sağlıyor.

Lastikleri çamura saplanmayacak ama asfaltta gider gibi gitmeyecek bir dengede ayarladım. Hala bir mücadele var ama saçma sapan saplanmalar bitti. Ayrıca tüm lastiklerin asfalt kabiliyetini artırdım böylece abuk subuk kaymalar falan bitti. Abartı derece çamur lastiği hariç her lastik asfaltta iyi kötü tutunur neticede.

Tüm araçlara “Always on” diferansiyel kilidi ekledim. Böylece diferansiyel kilidinin saçma mekaniğinden kurtuldum. Artık asfaltta ya da düz toprakta patinaj çekme olayı bitti. Gerçekte de millet 6x2 hatta 8x2 arabalarla toprak yollara giriyor cayır cayır da çalışıyor. Oyunda 6x4 araba asfaltta patinajsız gidemiyor. Bunu da çözdüm.

Yakıt depolarını artırıp yakıt sarfiyatını düşürdüm. Artık ikide bir yakıt bitmesi sorunu yaşamıyorum. Böylece yakıtı daha az dert ederek hareket edebiliyorum.

Bir de bazı araçların gücünü birazcık artırdım. Gerçek dışı derecede güçsüz kalıyorlardı. Şimdi oyun çok daha keyifli hale geldi. 6x6 olmayan arabalar dahi iş yapmaya başladı. Hatta Transtar bile bir kullanım alanı edindi.

@Demir_Pence

Hocam şu linkten exe olanını indirin. Normal kurulumunu yaptıktan sonra sizden oyunun klasörünü göstermenizi istiyor (Tam şimdi detayını hatırlamıyorum da orada soruyor) ondan sonra programı açıp istediğiniz aracı seçip istediğiniz gibi edit yapıyorsunuz. Harika bir olay.

1 Beğeni

teşekkürler

kamyonlar daha ağır dönüyor derken? saniye başına dönüş derecesini mi düşürdün? sürüşte iyileştirme yapıyorsa zaten tekrar kurmak istiyordum denerim. süspansiyonda bir şey yapmıyor demi? modlarda ayarlamalar yapılıyordu.

Aynen direksiyonun dönüş hızını yavaşlattım. Böylece tekerlek zart diye en sona dönüp o sürüklenerek dönme olayı olmuyor. Ayrıca manevraları daha ağır kanlı yapıyorum. Yakıt tüketimini azaltıp depoları büyüttüğüm için sürekli L’de gidebiliyorum bu sayede süspansiyon daha düzgün çalışıyor.
Aslında süspansiyon ayarı yapmak mümkün ama hiç kurcalamadım. Lastiklerin hem asfaltta hem bozuk zeminde tutunmasını falan artırdım ama öyle OP olmadı. Sadece Spintires gibi gidebilmeye başladım her yerde saplanma olayı, asfaltta dahi patinaj çekme olayı bitti.
O kadar güzel oldu ki sıfırdan yeni oyun açacaktım sonra Michigan görevlerini tekrar yapmak istemedim. Zaten Michigan dışında biten bölüm yok, Michigan’da hala yapılacak işler var. Devam dedim.

1 Beğeni

yaptığın ayarları bence liste halinde paylaşmalısın :smiley:

1 Beğeni

Aslında verilecek bir ayar yok ya, hepsini göz kararı artırdım.

Direksiyon dönüş ve toplama hızı 0.01 eğer çok hantal gelirse 0.012 gibi değerler denenebilir.

Tekerleklerde On Road tekerlekleri asfalt 3.0 civarları, substance yazan bozuk arazi 3.0-3.5 arası (Mesela 0.8 ise 2.8 yapıyorum 1.2 ise 3.2 yapıyorum)
Diğer tekerleklerinde asfalt gene 3.0 civarları, substance 4,5-6,5 civarları ayarladım. Lastiğine göre kafama göre verdim bunları. Yani mud tires olanlarda 5,7-6,5 civarlarını zorladım, off road olanlarda 4,5-5 aralığında kaldım. Bu şekilde olunca her yere saplanmıyor ama asfaltta gider gibi de gitmiyor. Tam kararında oldu bence. Body Friction’a dokunmadım.
Süspansiyonla ilgili sadece diferansiyel kilidini always yaptım. Çünkü oyundaki diferansiyel mantığı biraz sıkıntılı. Asfaltta patinaj çekmemek için bu ayar gerekli. Ayrıca sürekli kilitli diferansiyelin gerçekteki handikapları oyunda mevcut değil (Dönüş çapını genişletmek, aracı kasmak v.b).
Motorlarda sadece yakıt tüketimini motoruna göre 4,5 ile 7,5 arasında ayarladım. Daha böyle Transtar gibi, GMC 9500 gibi araçlarda olan motorlarda tüketimi 4,5-6 arasında tutarken daha güçlü araçlarda 7,5 hatta 8,5 yazdıklarım oldu. Bu sayede de hem araçların dengesini bozmamış oldum (P16 Transtar kadar yaksaydı bu hoş olmazdı) hem de yakıtı parayla alacak bir oyun kurarsam da güçlü araba ile güçsüz araba arasında bir fark olur. Motor torklarında ise hepsine değil ama bazılarına %20 kadar bir ilave yaptım. Derry Longhorn gibi handikaplı araçlara biraz fazla tork verdim. Bir de aradan 1-2 motorun torkunu epey artırdım ama her kamyonda torku düşük motorlar da mevcut.
Son olarak başka bir şeye dokunmadan yakıt depolarına 300’er litre ekledim. 240 ise 540, 280 ise 580 gibi.
Şu anda tam istediğim gibi oldu sayılır. Yerden hasar alma olayını çözmüştüm ama oyuna güncelleme gelince o da eski haline döndü. Artık yavaş sürdüğüm için yerden hasar almıyorum.

4 Beğeni

Sezon 8 de gelen traktörler dönüş hızları çok yavaştı bunu değiştirip biraz artırmak gerçekten sinir krizlerini önledi sağolasın

Yardımı dokunduysa ne mutlu…
Programı uzun süredir kullanıyorum. Eski sürümlerinde her araca ayrı ayar yapmak gerekiyodu, şuanki sürümde ayar yaptığın parçayı değiştiriyor ve o parçayı kullanan her araçta geçerli oluyor.
Ben de ilk olarak lastiklerin asfalt tutuş değerlerini yükseltmiştim. Artık kamyonlar asfaltta buz pateni yapmıyorlar.
Tabi önemli olan ayarları dengeli yapmak. Siz dikkat etmişsiniz ama programı kullanacaklara tavsiyemdir; oyuna kızıp ayarları uçurmayın :smiley: Oyunun tüm zevki kaçar.
Bir de ayarları import/export ile kaydetmeyi unutmayın. Oyuna güncelleme gelirse tüm ayarlarınız sıfırlanır.

Epey rahatlattı hocam ya. Oyundan keyif almaya şimdi başladım. Biraz kolaylaştı ama gereksiz zorluğa da gerek yok. Çamurda gidebilecekken gitmeyen kamyon hissiyat olarak sinirlerimi yırtıyordu. Şimdi zorlansa da ilerlemesi memnun ediyor. Tekrardan teşekkürler. Export işini halledeyim iyi hatırlattınız.

Tek kamyonla, tek operasyonda 3 task birden yapıyorum. :smiley:

Yakıt römorku görev, Kodiak görev, bir de 3 yerde pompa bulmam lazım o görev. :smiley: