SnowRunner | Off-road Simülasyonu [Ana Konu]

Laptop’u aldığımda 1 aylık ücretsiz gamepass kullanımı vermişti o zaman oynayabilmiştim snowrunner’ı. Benim beğenmediğim kısımlar şöyle; Kayaların üzerinde giderken sabun gibi kayıyor araçlar. Sesler sıkıntı ve gazı bırakınca hemen 1. vitese geçiyor. Nerdeyse her işi Fleetstar’la yaptım başka araca gerek kalmıyor. Garaj olmayan yerlerde trailer store’dan dorse alıp yakıt ve tamiri halledip aldığım fiyata satıp bedavaya getiriyordum herşeyi :slight_smile: Alıp sattığım herşey aynı fiyattan olunca bi esprisi kalmıyor işin. Yolu tamir ettiğimiz halde uyarı işaretleri kalkmıyor. Zaman atlatmak bedava olduğu için gece hiç oynamadım, zaten ışıklandırmadan dolayı geceleri önceki oyunlarına göre daha kötü. Bunlara rağmen sabah akşam bunu oynadım Farming’i oynayamadan kullanım sürem doldu. Özetle oyunu gündelik kullanıcıya göre yapmışlar bizlere kötü görünenler onlara ve yapımcıya görünmüyor heralde.

1 Beğeni

Ham simülasyon istiyorsan Spintires oynayacaksın. Ama uzun süre değil. Arada sırada açıp 15-20 dk sürmek yetiyor. Fazlası sıkar çünkü yapılan iş aynı.

sezon 8 kötü değil güzel ancak tarla görevleri yüzünden patlak yoksa görevler güzel yani denebilirsin tabikide

1 Beğeni

Tek o değil ki, yakıt tüketimleri normal bir kamyonun aşağı yukarı 15-20 katı kadar. Hızları da aşağı yukarı yarısı kadar. Yani bir kamyondan 30 kat fazla yakıt yakıyor gibi. E depolar da normal bir kamyonun 4 hatta 6’da biri olunca inanılmaz kısa menzil sunuyor.
Kaba bir hesapla dakikada 7,5 litre yaksa, ortalama 20 mph hızla gitse o da 32,5 km falan yapar.
Kabaca 3 saatte 100 km yol gitse, 7,5 x 180 saatte 1350 litre yakıt tüketimi çıkar. Ortalama bir TIR 30 litre / 100km civarı bir ortalama yapar. Hani üç aşağı beş yukarı olur da hesap düz olsun diye diyorum. Ortalama 70 km hızla gitse 100 km yolu 1 saat 25 dakikada gider. O da saatlik tüketime vurursak 20 litre civarı bir şey yapar.

Yani normal bir kamyonun 67,5 katı kadar yakıt tüketimi oluyor. Bu hesaplamayı asfalt yolda seyir üzerinden hesapladım. Yani off road kullanımı falan değil. Depolar da çeyreği kadar olsa normal bir kamyon 270 kat fazla yol gidebilir oyundakinden.

Tabii oyunda da daha az yakan kamyonlar var ama ortalama 7,5 litre bence makul bir rakamdı.

araçların özelliklerini editleyen mod hangi mod acaba eğerki biliyorsanız ismini veya linki eklermisiniz

@Mehmet_Ali34

Umarım becerebildim. :smiley:

teşekkür ederim deneyeceğim bende

oyunda bir türlü t300 direksiyona tuşlara istediğim ayarı atayamadım bunu beceren var mı? nette de araştırdım bulamadım :roll_eyes:

Beyler bende şöyle bir sorun var, zone geçişleri çok uzun sürüyor.
Oyunu SSD’ye taşıdığım halde 2 dakikadan uzun “loading” süreleri oluyor. Bu durum sizde nasıl?

Mod yukledikce sure artiyor diye dusunuyorum

Bir haritanın ilk yüklenmesi uzun sürüyor genelde. GFN’da da aynı.

Modlar olabilir bak. Sileyim en iyisi. 2-3 tane bırakayım.
Artık modlara da pek ihtiyacım kalmadı zaten.

Hocam öyle bir şey değil, harita değiştireceğim zaman 2 aracı birbirine vinç ile bağlayıp öyle değiştiriyorum 2 kere yükleme görmeyeyim diye. :smiley:

Ondan değildir ya. Oyunun genel eksiği bu.

Modları azaltınca 40 saniyeye düştü hocam.

1 Beğeni

hangi modları kullanıyorsun ki böyle uzun sürüyor acaba

Hocam sadece bir sürü kamyon modu eklemiştim. Hani maksat çeşit olsun.

çeşitlilik diye rastgele eklediğin modlar senin yükleme ekranında kalmana sebep olmuş belliki

Aslında sadece kamyon moduydu, yani satın almadığım sürece etkisi olmasını beklemezdim. Neyse artık şimdi oyun epey rahatladı. Bir kaç vazgeçemeyeceğim kadar kaliteli modu bıraktım sadece.

Modların boyutu etkiliyormuş o zaman. 3 sayfa mod kurulu bende de. :smiley: Sileceğiz artık.