SnowRunner | Off-road Simülasyonu [Ana Konu]

KaradenizRunner awk.

Bir BMC PRO 827 görür müyüz oyunda ? Var mı öyle bir proje ?

Off-road özellikleri yok ve arazi aracı değil. Videoda geçtiği yerde muhtemelen daha önce yol vardı o şekilde geçti. Derenin kenarlarından belli.

Konsol sürümüne 12 GB lık bir güncelleme geldi.

Neki bu acaba boş bi yama olmasa bari

Konsolda mod,coop odun taşıma,grafik ayarlarının oyunu başlattıkça sıfırlanması gibi birçok içerik var.

1 Beğeni

PC sürümüne de 757 MB’lık güncelleme geldi.

Konsola her defasında bu kadar büyük boyutta oluyor zaten içerikten bağımsız.Sıkıştırma sistemiyle ilgili herhalde.Bu arada vites değiştirme hızını da arttırmışlar.

1 Beğeni

Evet güncelleme notlarında yazıyordu. Otomatikte gerçekten işkenceydi yarım saat bekliyorduk. :smiley: Gerçekte öyle demeyin ben saliseler içinde geriden ileriye takabiliyorum.

Önümüzdeki haftanın sonunda Phase 4 başlatılacakmış.

2 Beğeni

Hazır yeni season pass almışken güzel haber.Konsolda özellikle Yukon haritasında biraz optimizasyon sıkıntısı var gibi görünüyor ama yine de idare eder.

Arabaların böyle siyah olmasının nedeni ne olabilir nasıl çözebilirim.

Oyunu adam akıllı oynamaya başlayabildim. Doğrusunu isterseniz hayal kırıklığına uğradım.

Şimdi öncelikle görsel olarak güzel, işleyiş de çok iyi. Upgrade parçalarını aramak, saplanmış bir kamyonu kurtarıp kullanmak falan çok iyi. Hele görevler Spintires ve Mudrunner’ın “Amaçsızlığını” ortadan kaldırmış.

Fakat beni rahatsız eden kısım o fizikler. İnanın fizikleri bana çok kötü geldi. Araba sanki yerden bir kaç santim yukarıda gidiyormuş gibi hissettiriyor. Lastikle yerin teması yok yani ki yer yer bu görsel olarak da gözüküyor. Ayrıca tekerleğin dönüşü ile yer senkronize olmadığı için aracı zapt etmek (Siz direksiyonu çeviriyorsunuz ama araba düz gidiyor) de zorlaşıyor. Hani tamam toprak, asfalt gibi olmaz ama bir taşın üstüne tırmanırken de ya da asfaltta da durum vahim. Mudrunner ve Spintires bu konuda çok daha iyiydi.

Bu konuda böyle düşünen tek ben miyim? Fiziklerden keyif alamadığım için oynayasım gelmiyor. Telefondaki Offroad Outlaws’ın fizikleri çok daha iyi mesela.

Motor sesleri zaten kötüydü ona bir şey demiyorum ama bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?
Resmi telefonla çekiverdim zira Epic Games’ta ekran görüntüsü almayı bilmiyorum. :smiley:

4 Beğeni

Spintires’ı pcde,Mudrunner’ı hem pc hem konsolda,Snowrunner’ı ise sadece konsolda oynadım.Ve söylediklerinizin neredeyse tamamına katılıyorum.Şuan bu alanda lider oyun o ayrı ama zaten doğru düzgün rakibi yok.En başta oyun motorunu değiştireceklerini söylediklerinde çok tırsmıştım birçok insan gibi ve korktuğumuz şey oldu aslında.Var olan motoru hukuki süreçler yüzünden kullanmak istemediler galiba bilemiyorum ama direksiyonla oynamak isteyen arkadaşlar dahil birçok kesim fiziklerin en iyi olduğu oyun budur demez herhalde.Mevcut motora ne kadar grafik güncellemesi yaabilirlerdi,onları hangi konuda ne kadar sınırlıyordu bilemiyoruz tabiki ama alametifarikası fizikleri olan bir oyunun bu özelliğini gözardı edip diğer alanlara yoğunlaşması üzücü.

2 Beğeni

Hukuki nedenleri bilemeyeceğim ama bu konuda tek böyle düşünen ben olmadığımı görmek güzel. Oyunun gaz/kavrama hassasiyeti de mesela çok kötü. Hissiyat sıfır, Spintires’ta bu konu da çok daha iyiydi, çok yumuşak ve kontrollü bir gaz ile çamurda tutunmak mümkündü. Bu oyunda maalesef ne kadar gaza bastığımın pek bir esprisi yok.

İşin üzücü tarafı, iki yapımın da eksikleri çok ve büyük. Spintires ve Mudrunner’da fizikler gerçekten güzelken, oyun hem boş (Sadece odun taşıyoruz başka hiç bir şey yok) hem de çamurlu arazi o kadar fazla ki, oyundaki çoğu araç kullanışsız oluyor, sadece 6x6 Uralları sürekli AWD ve Diff Kilitli kullanmak icap ediyor. Snowrunner ise yapacak çok şey var ama fizikler maalesef kötü. Öyle ki, sadece arabayla cebelleşiyorum.

Direksiyonla oynama konusuna gelince en güzeli Spintires idi. Hem 5 vites kullanabilmek, hem debriyaj desteği muazzamdı.

2 Beğeni

Şimdi üstat haklısın haklısın da, var olanı bozmasalardı bari. Yani çok bir şey beklemiyorum ama fizik üstüne kurulu bir oyunda, lastiğin yere teması gibi önemli bir noktayı atlamamaları gerekirdi. O lastiğin yere basması, yeri ezmesi, kamyonun yükün altında ezilmesi Spintires’da çok daha başarılıydı. O ZIL 130’a odun yükleyip, her tekerleğin düştüğü çukurda devrilecek hissini yaşamak bambaşkaydı.

İlgine teşekkürler hocam. :slight_smile:

Hangi ayarda oynuyorsun bilmiyorum ama lastiğin yere değmediğini ilk kez senden duyuyorum. O kadar görev yaptım harita bitirdim tekerin yere değmediğini görmedim.

1 Beğeni