Site kapanabilir

Depolama problemi nedeniyle belli bir süre park kısmını kapatmak zorunda kalabiliriz.
Şu an çok masraflı çalışıyor. Bu şekilde devam edemez. İlk yüklenen görüntülerin silinmesi de söz konusu ancak görselleri Amazon sunucularına taşımaya çalıştık fakat depolama yetersizliği nedeniyle şu an rebuild alınamıyor. Bundan dolayı bir kısım görüntü silinebilir.

Yeniden sunucu kurulumu da gerekeceği için bir süreliğine kapatılması daha iyi olacak gibi duruyor.
Artık görüntü yerine yazı öncelikli olmalı. Görselleri dışarıdan çekmeniz daha doğru olur.

Bağış kampanyasını bir ara yürütmüştük ama maalesef devamı gelmedi. Site temelde çok tüketmese de 5 yılda biriken görsel mevcut VPS’lerde depolama bakımından tam uymuyor ve site kullanıldıkça container kısımları büyüyor.

Burada herhangi bir plan da olmadığı için ne yapsak boşa olacak.

11 Beğeni

Tekrar bağış olayını başlatsak, herkes imkanı ölçüsünde destek olacaktır diye düşünüyorum. Kurtarma şansımız olur mu?

2 Beğeni

2017’de açılan ilk ETS2 screenshot konusu komple silinirse, yer açılır bence.

15 Beğeni

@Burak34 'a katılıyorum. Ayrıca siteye fotoğraf yüklenmesini Flickr, Imgur gibi siteler aracılığıyla çözülebilir.

4 Beğeni

konunun silinmesini bir şeyi değiştirmiyor içeride kalıyor hepsi o yüzden kapatıp tekrar kurulmak zorunda mevcut diskte yer kalmadı. ek diskte 100gb var ama görsellerin küçük bir kısmı oraya ekli o yüzden komplte tüm görselleri amazona taşımaya çalıştık ondan sonra burası küçük bir sunucuda kalacak ve sadece amazon için görsel depolama masrafı olacaktı şimdi :smiley: ana siteden daha fazla masrafı olan bi yer burası…
hem kendi sunucusu, ek diski, mail server, amazon s3 yedek server… diye gidiyor. :smiley: buna değecek bir yer değil. ama evet eski görüntü konuları silinecek. onları barındıran containerler içerisinde başka konuların da görüntüleri olabilir haliyle 2017-2018-2019 görüntüleri gidebilir. ancak bunu çözen amazon s3 server tutmaktı fakat buradan oraya taşımak için gereknlerde buradaki mevcut sunucunun diski prolblem çıkarıyor. @feelgood_inc işinden dolayı çok uğraşamıyor. discourse öyle şak şak panelden halledilen bir şey değil diye sıkıntı çekiyoruz.

@Mci61 yine olabilir ama bu sürekli ödenen bir masraf zaten çözüm uygulansa masraflar ciddi anlamda düşecekti. reklam geliri olmayan bir yer + ne yapsan bir faydası da olmayacak. ama yine de bağış şu n faydalı olur. can sıkan şey şu an yapılan çözümler masrafları yükseltti ve bu ay dün ödediğim miktardan daha fazla ödemek zorunda kalacağım. yukarıda bahsettiğim şeyler bir araya geldiği için gereksiz yere masraf çıkartıyor. yoksa 15 dolarlık sunucuda barınabilecek hiçbir şey tüketmeyen bi yer burası ama öyle olmadı.

10 Beğeni

Burası da kapanırsa ne yaparız. Bir sürü mazi var. Üyeler olarak ücretsiz kullandığımız bu platform için gerekeni yapmalıyız. Her şeyden önce bağış kampanyası başlatılmalı. Gerekirse teknik destek veririz.

4 Beğeni

Daha önce de yapıldı o kampanya sor bakalım hasan abiye kaç kişi destek oldu

Koskoca SimulasyonTürk Forum’un devamı olan SimulasyonPark için yolun sonu böyle olmamalı. Her şeyden önce kendi adıma sadece 2014’ten bu yana üye olduğum yaşanmışlıklarım var. Cidden çok üzülürüm, severek takip ettiğim bi platform. Elimden gelen desteği yapmaya hazırım…

2 Beğeni

Şu an görseller taşındı aslında ama postlardaki rebake işlemi olmuyor hatalar varmış. Ondan dolayı yemeye devam ediyor. Postlardaki görüntülerin adresi s3 olarak değişse mevcut olanlarda kurtuluruz.

2 Beğeni

:smiley: Bu konu sonrası pat diye gitmesi farklı bir şeyden dolayı oldu.

2 Beğeni

Dediğim gibi site için bağış olayını tekrar başlatabilirsin, elimizden geldiği ölçüde yardımcı oluruz. Arkaplanda sitenin devamlılığı için artık nasıl önlemler alınması gerekiyorsa alınsın, sınırsa sınır koyalım. Sevdiğim bir platform burası kapansın istemem :smiley:

Konuyu gördükten sonra siteye giremeyince dedim ne oluyor, ne çabuk :smiley:

3 Beğeni

Yer açmak ve siteyi kurtarmak için resimlerin disklerden silinmesini göz ardı edebiliriz. Ben şahsen silerdim ve herkes için hem resim hem de videolara sınırlar getirebilir. Fazla ss konusu da olmasın, bağış da gerekirse yaparız…

2 Beğeni

Şu an rebake işlemi tekrar yapılıyor. Umarım olur. Eğer olursa eski görsellerin adresleri burada da komple değişmiş olacak. Silmek de çözüm değil. Mesele burada değiştirmek. Ama binlerce yorumlu konularda bunu yaparken sistem zor

7 Beğeni

2011’den beri bir fiil simulasyontürk forum sonrasında burası olmak üzere forum birlikteliğimizi böyle bitiremeyiz Hasan abii :smiley: sitenin ayakta kalması için ne gerekiyorsa yapacak eski bir tayfa var biz hala buradayız. (siteye yük olmayayım diye 2-3 ayda 1 yorum yapıyorum :smiley: )

4 Beğeni

Bir erkeğin çaresiz kaldığı anlar: “Site kapanabilir” konusuna girmek.

18 Beğeni

Bilgilendirme yapılacak.

5 Beğeni

Dün onca şey yazmıştım ama siteye giremediğim için kaybolmuş. İyisiyle kötüsüyle 3 yıla yakın zamanım burada geçti kapanırsa üzülürüm cidden :confused: hergün girdiğim nadir sitelerden birisiydi burası birşey yazmazam bile sırf millet neler paylaşmış acaba diye merak edip gelip bakınırım etrafa umarım sorun kısa sürede halledilir.

11 Beğeni

Biliyorum forum yerini tutmaz ama hafiften Discord’da toplanmaya başlasak iyi olacak. Geçen bi bakayım dedim açılmadı bura sonra açıldığını görüp 2 kelam yazdım gitmemiş yazdıklarım :smiley: screenshot paylaşmlarını orada devam edebiliriz böylece yük olmaz foruma.

5 Beğeni

Adam marifetmiş gibi bir resim atıyor 84654 x 89651

10 Beğeni

Haddim değil ama eğer biz böyle büyük resimler atacak olursak @EmirAkcaman 'ın dediği gibi flickr gibi sitelerin linkleri üzerinden paylaşalım hem daha az yer kaplar ayrıca zamanında açılan ama 1-2 saat sonra sohbeti biten ve devamlılığı olmayan konuları da kapatılması gerek bence.

2 Beğeni