Ne meraklısınız sürekli bi yerlere bişey sokmaya
Koli koltuğun içine girmiş. Olmadı bu.
Kolinin y eksenini birazcık yukarı kaydırsan daha iyi olabilir.
Ağır olduğu için sünger basılıyor ne oldu zorttt
aylık telefon faturası ne kadar olsun
- 75 dolar + 10gb data
- 150 dolar 50gb data
- 99,99 dolar - 25gb data
Perishable ne aga
geri geri gelirken forklift çatalı arka camımı patlattı
eve bi geldim mobilyalar yok abovv dedim şimdi ne yapıcaz.
bir de mobilyacıya domalacağız
domaldıran games sunar…
Kardeşim bana sabah simu town otogarına saat 7 seferine yetiştirecek arabası olan adam lazım
Oyuncuya yatak bile vermeyeceğiz yerde yatıracağız sizi
Uyku tulumu neyinize yetmiyor olm
Çalışın alın yatağınızı adamlara bak
marketten aldığım dondurma
eve geldiğimde yok oldu
sizce ne olmuştur?
- erimiştir
- mideye inmiştir
- pavel yemiştir
*evet yiyecek içecekler bozulma mevzusunu aktarıyoruz. çünkü zaten kargolar için altyapı yazıldı buraya da uyarladım. ev,ofis ortam sıcaklığı ve dışarıda şeyden etkileniyorlar. araçta sıcaklık normal zaten klima da açarsak oradaki ortam sıcaklığı envanterde tutulan yiyeceğin bozulma, kuruma, bayatlama süresine göre işliyor. ui’da bunu anlayabiliyorsunuz.
*diğer oyunlardan da bildiğiniz build mode gibi bir şey üzerinde çalışıyorum. zaten kargo taşıma sistemimiz buna müsait ve kısmen böyle bir şey için yapılmış ama build mode ev ve ofiste satın aldığımız eşyaları(mağazadan alıp getireceğiz) getirip bu alanda B tuşuna basarak kalıcı yerleştirme sağlıyor. b’ye basarsak build mode açılıyor orada duran sandalyeyi tekrar hareket ettirebiliyoruz öteki türlü kilitleniyor. çünkü her zaman aktif olan gerçi yine radyal menüden seçtiğimiz kargo taşıma sistemi ile karışmamalı.
yine bildiğinzi gibi bazı oyunlarda araçlara koca koca mobilya vs. eşyalar tşaınabilsin diye kutulara dönüştürülüyor ya da tam tersi oluyor. evet bu da zaten vardı ama kendi sistemime şimdi ekliyorum.
oyun tasarımında çok masrafa neden olacak olaylar var. evde sıfırdan başlama yerleştirme zamanla eşya alma hissi için build mode gerekiyordu yani office-house-warehouse customization için placeable sistem de artık bunca altyapıdan sonra anlamlı olmuş olacak. burada da kişisel zevkinize göre gerçekçi bir harcama hissi olacak. çok fazla mobilya prefab prop var hepsi zamanla ayarlanır.
mağaza shop ve aslında pc’den markete erişim için kurmuştum.
bu arada bir yandan editör işi ciddi anlamda birikti. onları yapıp arayüze final hali için geçeceğiz. çok fazla yeni ui işi gereken mevzu oluştu. o yüzden bu final hali ile bitirmek gerek.
bazı sistemlerin çok karmaşık ve riskli hale gelmesi korkutuyor.
camların kırılma mevzusunu da şu an erteledim bilemiyorum gövde hasarı der geçeriz gerçekten çok fazla iş yükü oldu ve çok yanlış böyle yapmak.
yeni input sistemine de geçireceğim yerler var. orası da ayrı iş olacak.
makaraya vurmaya devam yoksa kafa kaldırmıyor ![]()
+++ ha bu arada yağmurda camların ve aracın ıslanması için bir shader sistemi vardı onu alıp denemek istiyorum ama masraflı olacak. camlarımız her araçta ayrılmadı. silecek animasyonları da doğru yapılmadı. görsel böyle şeylerle uğraşmak hoşunuza gidebilir gibi gelse de bunlar gerçekten başkaları da yapsa oluyor ama kod tarafında istediğim düzeni kurmazsak bir bok olmaz.
o yüzden alıp test edicem daha ucuz yollu çözümler de var belki çok tüketmeyen basit halini kullanmaya çalışırız.
hdrp olunca bazı şeyler gerçekten zortluyor zaten önümüzdeki yıl pipeline değişecek.
ama yağmur damlaları aracın fiziğine yönüne göre çok güzel çalışıyor araç boyasında damlaları gösteremeyiz çünkü o shadera geçemeyiz ama camlarda muazzam bu tarz görsel efek hissi uyumu için daha sonra daha rahat kafa ile sakince odaklanmak gerekiyor.
kargo shelflerini blazer’a sığdıramayız ki almaya kalksak?
o yüzden kutu halinde büyük bir şey yapar öyle getiririz montajlamış oluruz.
hemen 1. seviyede shelf alacağınızı sanıyorsanız daha çok sürünürsünüz beyler
ets2cilerin olmadığı videolar
bkz.
gariban oyunlar
gariban dertler
hdrp’de deneyeceğim bakalım zortlatır mı ama camları ayırmaktan wiper animlemekten önce tüm bu efektleri hem kamera sistemimiz hem de diğer çözümlere tam uyarlamak gerekir.
ama çok güzel ya
URP ve HDRP demo sahnelerinde test ettim cidden optimize bir çözüm olmuş. Korkmuştum bulaşmamıştım ama keşke alsaymışım.
Ana sahnede durum değişir elbette zaten yine bir şeyler çözeriz.
Yağmurumuz çok gerçekçi olsun; malum oyunda olduğu gibi, böyle çizgi çizgi yağsın üstümüze
Birkaç iş sistemi eklemesi olacaktı ama erteledim. Kıllısını aramaya devam ettiğimiz için sonumuz farklı olabilir.
Rain droplet shader için bazı optimizasyon çözümleri olacak arka camda zaten silecek olmayacağı için droplet problemimiz kalmaz. Çünkü VRAM yükseltiyor. iki tane olunca iyice yükseliyor. Bu sonraki mevzudur. Zaten böyle birkaç mevzu hep bekletiliyor. Sonra da hallederiz ama asıl kodlar sonra problem çıkartıyor.
Beta araç fizik versiyonundan bazı adaptasyonlara başladım. Egzoz gazı efektleri rpm’e bağlı emisyon değerleri ile güncellenecek. Buna sonrasında surface particles ve skidmark particles mantığı da uyarlanacak. Komple betayı kurmak bitmemişken şu an büyük problem geçici olarak hep bunlardan faydalanmak hem de bazı şeyleri çözmek için bu yola başvurmak zorundayım.
Bu eğimli arazilerde aracın kaymaması gerektiği halde ufak ufak jitterlanması problemi de çözülüyordu bunun için de ufak bir uyarlama yapılacak.
Bugünü buna ayırdık bakalım.
Ha öte yandan başka bir orbit kamera çözümüne geçeceğim gibi duruyor zaten mobilde kullanmıştım.
bu sistem gayet hakkını veriyor. en azından bizim mevsimlerimiz var. ahahahahahah
hava soğuk olacak sabah camlar buğulanacak ki oluyor aman allahım yarabbim bize bugünleri gösterdin sdfdsfs