Culling sistemini başka bir eklenti ile çözüyorum daha önce başka bir tane daha vardı ama çok karıştırıyordu şu anki çalışırsa gayet güzel.
kei truck’ın player versiyonuna akşam devam edeceğim. 25’inde zaten gta 6 yüzünden ortalık karışır.
Ofisteysen çık artık
Home Moving / Relocation işlerini yeteneğe ve lisansa bağlama zamanı geldi. Mission sisteminde sunacaktım.
biri de demiyor ai araçların kokpitleri dümdüz siyah olmasına rağmen niye 2k çözünürlükte çalışıyor.
hiç yardımcı olmuyorsunuz hiç…
Ortam seslerimiz epey fazla ama ben şimdi yine kudurukluk yapıp saate göre bazı ambiyans seslerinin açılıp kapatılmasını kuracağım. Çünkü sabah-öğlen-akşam-gece ambiyans sesleri çok bulunacağımız ortamlarda iş görebilir.
Town merkezinde gece çok da crowd city seslerine gerek yok. İşte bunları ekleyip farklı gün döngülerinde açılıp kapanmasını sağlayacağız.
Orman, su, nehir, kuşlar, böcekler garip kuşlar, rüzgar, ağaç esneme sesleri bol bol environment sesi aldım ekledim. Böylece her yere onlarca ses ekleniyor. köpek havlaama ve diğer hayvanlar vs. var yani. bunlarla ortam daha iyi hissediliyor. FMOD olmasa da bu sesler mesafeye göre güzel duyuluyor sesleri gayet iyi.
Dün birkaç düzeltme yaptım. Memory optimization için uğraşıyorum.
Ve tabii gün içindeki bazı seslerin mixlenmesi de mümkün birkaç layer birbirine karıştırıp farklı yooğunluklarla sunulabilir. Şimdi burada asıl zurnanın zort dediği yer
1- hava motorunun kendi ambiyans sesleri var ve yağmura göre tetiklenenleri de var.
2-özel ses alanları için dinamik sistem var.
3- benim kendi karıştıracağım ortam sesleri hem araç içi hem araç dışı hem normal dışarıda yürürken hem de ev, ofis, depo içlerinde farklı duyulmalı ve birbiri ile çakışmamalı.
4- saate bağlı olarak açılıp kapanan sistem de bunlarla uyumlu olmalı
Şu an animasyonlu NPC’ler için LOD sistemi kurduk mesafeye göre daha az güncelleyip daha az bone gösteriyor. Sonra da NPC pathleri test amaçlı tekrar ekleyeceğiz. Şu an mevcut npcler benim için yeterli ama diğer aldığım paketlerde daha fazla gerçekte olduğu gibi çeşitlilik var şimdilik projeyi şişirmesin diye eklemiyorum. O zamana kadar normal duran npc’lere farklı animasyonları kolayca tanıyıp çalıştırma sistemini oturtmak gerekiyor.
Her noktada mümkün olabilecek her optimizasyonu uyguluyorum. Ama HDRP olması vb. henüz çıkmadığı için yetmez. Dünya kadar çözüm üretildi. ![]()
Build testleri ve bazı optimizasyon çözümleri sürüyor. Şu an Steam’e yüklüyorum güncel halini yüklememiştim.
Culling için custom çözüm uygulamaya çalıştım ama büüyk alanlarda nedense zortladık ve uzun sürdü bake işlemi haliyle orada bazı mekanlara özel olarak bırakabilirim ama arada spike olmasın diye kontrol edecek çok fazla şeyim var.
AI araçların raycast işlemi için de bir optimizasyon yapıldı. GC falan üretiyordu yok yere düzeldi gibi bakalım.
Tabii şu an test alanında her şey olduğu için bu optimizasyonu iyice batırıyor görmemen gereken şeyleri de tek dar alanda gösterince gereksiz materyal, texture görüyorsun.
Şu an texture streaming tarafında 4gb vermeden tam kalitede gösteremiyor. kalite ayarına göre bu kademeli olarak azalıyor. Tabii dediğim gibi aynı ortamda olduğu için bu artıyor. Öteki türlü uzaktakileri belleğe hemen çekmiyor. Şu an sanırım tam halinin bir bakıma yoğun asset versiyonu tek sahnede öyle diyelim.
Fullscreenmaple de ilgili bazı mantık hataları vardı düzeltmeler ekledim. Ya bu eklentiyi ben baya optimize etttim öyle diyeyim bakın öyle sıkıntılıydı ki anlatırım neden niye nasıl olması gerektiğini
göt kadar yerde oyun çevirmek varken yediğimiz naneye bak anasını satayım.
Sistemi dizersek oyunu fakir oyunu olmaktan çıkarıcaz zengin gibi göstericez ssgi sktif edicez. Antin kuntin ne varsa aktif ederiz. Fakirler düşünsün kapatsın. ![]()
Zenginlerin dostu fakirlerin düşmanı -Sir hasan
Aylaykit ![]()
fakirleri temsilen demoyu indiririm, herkeste sizin gibi pavyon gibi yanar dönerli kasası olan pc yok, hdd’den takur tukur ses geliyor.
Alcohol için sallantı efekti ekledim.
KeiTruck’ın player versiyonunu yaptım ama daha fiziklerini doğru ayarlamadım. Ağır işi bitti tabii…
Kamera sisteminde cinemachine tabanlı ama daha kolay ayarladığım komponentlerin olduğu sistemi kendi sistemimle uyumlu hale getirdim. Orbit, interior, chase kameraları daha iyi ayarlanabilecek.
Bildiğiniz gibi araç içine raycast ile vurup etkileşime girme yok o yüzden rahatız.
Başlangıç yerinde prototype alanını daralttım çünkü arazileri tekrar yerleştiricem.
Şimdi asıl zort yerimiz yeni sistemi kurarken zaman kaybı olacak. Ve her şeyi aktarmak zaman alır bu pc duracak bir süre ama aynı düzeni hızlıca sağlamam lazım. Özellikle tek hesap olunca yeni pc’de girdiğim şeylere unity gibi eski pcde aynı hesapla giremem.
Yeni işlemci ve ram sayesinde daha akıcı bir unity editor deneyimi olacak kısmetse… ben de splinelarla ile show yapabileceğim umarım. yani umarım… her şey ilk etapta iyi görünmez.
Testleri hızlı yapmamı sağlayan ortam olsun da çünkü aynı şeyi tekrarlamak işkence
AĞLAMA CDS AĞLAMA
ONLAR KAPİTALİST
ONLAR EMPERYAL GÜÇ
ONLAR TEKEL
ONLARIN GTA 6SI OLABİLİR.
BİZİM CEDESEMİZ VAR.
![]()
Bugün tekrar build alacağım. Mevcut arazileri kaldırdım düzleştirdim ram testi için gerek.
keitruck fiziklerine bakmaya çalışıyorum. yeni kamera sistemi karıştırdı.
her aracı gerçek otomatik vites mantığına geçirdim. R ile yükselt F ile düşür.
R veya D’de araç çalışıyor normalde bunu engellemeye çalışıyorum. Motoru durdurmak için de aynı mantık lazım.
aynalar çalışmıyor mu diye soru geldi
evet şu an çalışmıyor.
şu an açmadım.
çünkü şu an pc zortluyor.
çünkü pc yok.
şu an yok.
Aşağı da inmiyorsun ![]()