Road to Anatolia Map Türkiye Haritası 1:19

ayrica neden öyle düsündünüz, bir promods gelistirici olarak :slight_smile:

1 Beğeni

Birincisi ekip arkadaşlarında aranan özellikler. Bir ProMods geliştiricisi olarak editör deneyim saatini ya ucundan karşılıyorum ya da karşılamıyorum. Bitirip paylaştığım bir harita modum da daha yok. Biz takıma girmek için başvuru kabul etmesek de takıma alacağımız kişilerde aradığımız aslında sadece iki özellik var. İkinci en önemli olanı ne kadar kaliteli harita yaptığı. Birinci en önemli özellik ise kişiliği ve bir takım içerisinde çalışmaya ne kadar uygun olduğu

Aylık ortalama 80 saat ise çok aşırı yüksek bir saat. En çok harita editöründe zaman geçiren geliştiricimizin bile 80 saate yaklaştığını zannetmiyorum, ki bizim takımımızda herhangi bir süre diliminde en az şu kadar çalışmalısınız diye bir koşul da yok. İsteyen her gün 12 saat harita da yapabilir, isteyen aylar boyunca editörün yüzüne de bakmayabilir, bu karar tamamen yapımcılara kalmış bir şey. Aynı zamanda her ne kadar ara sıra harita yaparken Discord’da takılsak bile bu bir zorunluluk olduğundan değil, onun yerine tamamen eğlenmek için

Biz gönüllülük esasında çalışan bir ekip olduğumuz için harita yapımcılığından herhangi bir ücret elde etmesek de ekibimizdeki herhangi bir geliştiricinin sadece 2100 TL için bu koşullar altında çalışacağını da zannetmiyorum. Düzgün kişilikli ve takım ortamında çalışmaya uygun kişilerin de bu karşılaması çok daha zor koşullar aksine tıpatıp aynı bölgeleri çok daha özgür şartlar sağlayan ve her sürümünde 10 binlerce indirilen bir takım ortamında yapmayı tercih edeceğini düşünüyorum

2 Beğeni

Olabilir, saat konusunda biraz fazla söyledim evet farkina vardim, onu azaltmam gerek, fakat Maalesef promods ekibine katilmak cok zorlayici olabiliyor, sonucta kendiniz basvurmuyorsunuz, mecburen promods ekibinden kesfedilip secilmeniz gerek. ayrica ben calisanlarimi gayet özgür kosullar altinda calistiriyorum, istedikleri zaman harita yapabilirler, fakat sadece bir limit koydum, aylik ne kadar saat ayirmalarini belirliyorum. suana kadar yabanci büyük ekiplerde calisan bir cok kisi basvurdu ekibime, cünkü ben hic kimsenin emegini yemiyorum karsiligini veriyorum. ve bir cok insan scs kalitesinde bir türkiye haritasi istiyor…

Editörden gercekten anlayan ve basarili isler cikartmis insanlari aliyorum ekibe, piyasada yillar boyunca adam akilli bir türkiye haritasi cikmadi, artik biz cikaracagiz, yoksa roextended ve diger türkiye haritalari gibi, gercegi le uymayan haritalarda oynamaya devam ediyoruz

ben yillar önce promods ekibine katilmayi düsünüyordum zaten, ve gercekten ne kadar kaliteli bir ekip oldugunuzu biliyorum, helal olsun iyi is cikariyorsunuz

1 Beğeni

Road To Anatolia Yol Haritası
:yellow_circle:V1
:orange_circle:V2
:large_blue_circle:V3
:green_circle:V4
:red_circle:V5
:white_circle:V6
:green_circle:V7 (Karadeniz Bölgesi)

Hedefim komple türkiye yi yaklasik 2 sene icinde bitirmek, suanki ekibin büyüklügüne bakarsak, bu süreyi 1.5 yila kadar indirebiliriz. Ve bu isi gercekten ciddiye aliyoruz ve asla yari birakmayacagiz ayrica promods ile uyumlu halde olacak.

4 Beğeni

Gelibolu Feribot Limani

5 Beğeni

hocam inşallah verilen sürede bitirirsiniz de biz de keyifle oynarız. bu arada promodsla uyumlu olması da çok hoşuma gitti.

2 Beğeni

ilk surumu beta olarak yayınlamayı düşünüyorum eger tr extended haritalarıni haritamiza dahil etmeyi izin verirse bu haritayı devam ettirmeyi istiyoruz ve 2-3 hafta sonra ilk betayi paylasiriz.
Icerigi tam olarak bu sekilde olabilir

2 Beğeni

istanbula ilçe getirecek misiniz

Evet, Arnavutköy, Ataşehir ve Beykoz ve ekstra olarak Acarkent’i de ekleyeceğiz artık villanıza aracınızla gidebileceksiniz.

Bu resim konsept mi yoksa sizin yaptığınız mı?

1 Beğeni

Konsept, fakat ilk sürüm icin hedefimiz bu sekilde

Mod Icon ready!

7 Beğeni

daha hangi şehirler gelecek

81 il gelecek kardesim

Harita icin en güncel referans görüntüleri için Türkiye’ye geldim, yarın araba kiralayıp haritamız için en güncel verileri toplayacağım. Şimdi haritanın ne kadar iyi olacağını tahmin edebilirsiniz :slight_smile:

3 Beğeni
8 Beğeni

Bilgilendirme:
Road to Anatolia Arel ve Hakan (Ben) tarafından oluşturuldu. Şu anda 5 haritacı ve 2 3D Artist ile geliştiriliyor. Öncelikle bu harita tamamen kamyonculuk için yapılıyor, otobüsler için değil. Bu proje Gelibolu Yarımadası ve Güney Marmara Bölgesi ile tasarlanmaya başlandı. Şehirdeki ara sokaklar ve caddeler hala tasarlanmaya devam ediyor ve harita büyümeye devam ediyor.

Şimdilik bu projede 5 Haritacı ve 2 3D Artisti ile beraber çalışıyoruz, ekip veya buna benzer bir şey var ama bu projede bana katılacak ekip üyeleri aramadığım anlamına gelmiyor.

Harita hakkında;
1:19 ölçekli şehirlerarası yollar, 1:19 ölçekli köy yolları temel alınarak gerçekçi dinlenme tesisleri
Modellenmiş ve yeniden modellenmiş Türkiye’ye ait 3D modeller içeriyor
Yerler olabildiğince gerçege yakın olarak tasarlandı, bunu zaten oynadiginizda fark edeceksiniz
Haritamiz güncel referans görüntülere uyayarak yapiliyor
Sanayi bölgeleri/depolar kamyonculara göre uygun tasarlanıyor
Güzel ve geniş manzaralara sahip çevre
Harita herhangi bir ücrete tabi olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı.
Ekibimiz çok sayıda yabancıdan oluşuyor ve uluslararası bir ekibiz.
Bütün 1:19 haritalar modlari ile uyumlu hale getirildi
Amacımız Türkiye haritasını SCS kalitesinde oyuna aktarmak.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz, her ekibe sonuna kadar destek veriyorum.

6 Beğeni

Otogarlar yapilmayacak herhalde