Prepar3D [Screenshots] v4 & v5

İyi yine çok az değilmiş. Tabi keşke diğerleri gibi çok olsa diyor insan ama olsun, buna da şükür :slight_smile:

He ama Türk Hava Yolları genel olarak Airbus uçak tercih ediyor. Artık kaplaması mı kolay yoksa birtakım olaylardan dolayı mı? Yoksa Airbus tarafında say say bitmez. Özellikle A321 ve A330 tiplerde.

1 Beğeni

İlgilenen varsa texture işiyle Corendon Antalyaspor liverysi ni bekliyorum.Bulamadım o uçağı.Alman takimi için olanı var.

DXB-IST // Dubai - İstanbul

Kalkış

Yaklaşma

6 Beğeni

Landing Rate Monitor kurduktan sonraki ilk uçuş için bence güzel :slight_smile: ben daha hassas iniyorum sanıyordum ama olsun :smiley:

(Ekran görüntüsünde belli olmamış; -128fpm, 0,91g)

4 Beğeni

Hassas inmek iyi inmek anlamına gelmez. Kabul edilir iniş aralığı 150 ile 300 fpm arasıdır. Eğitimlerde 0-150 fpm arası soft landing sebebi ile kalınıyor.

2 Beğeni

Hatta bazen denir ki fren ve sonumleme yaylarin omru icin kontollu sert inilir :+1:

2 Beğeni

Aynen, bir Airbus pilotundan duyduğuma göre uçağın indiğini hissetmesi gerekiyormuş spoiler açması için. Belli miktarda G yiyerek tabiki. :slight_smile: Onun dışında ıslak pist gibi konuları açmıyorum bile :smiley:

2 Beğeni

Benden pilot olmazmış bunu anladık :rofl: 40-50 fpm iniyorumdur herhalde diye düşünüp gurur falan duyuyordum kendimle :cowboy_hat_face:

2 Beğeni

gerçekte bildiğim kadarıyla iniş sertliğini ölçen alet yok olumlu iniş var diyebiliyorum bir de sert iniş yağmurlu havalarda karlı havalarda bilerek sert iniyorlar karlı havada pistte buzlanma varsa buzu kırması için sürtünmeyi arttırmak için yağmurlu havada da mantık aynı diye biliyorum sert inip sürtünmeyi arttırmak için.

2 Beğeni

Yağmurlu havada suyun yüzey gerilimini kırıp tekerler piste temas etsin diye yapılıyor diye biliyorum sert inişler :slight_smile:

@JetsGo Bu arada normal 150-300 arası dedik, sert inilmesi gereken ıslak kondisyonlarda bu sayılar nedir?

2 Beğeni

Çok fazla bilgim yok ancak -450 fpm ve üstünde uçak teknik servise uğramalıdır. Belki uçak kırıma bile uğrayabilir.

3 Beğeni

Demin Santos Dumont’un kısacık pistinde yanlışlıkla -76 fpm yaptım, zirvede bırakıyorum :smiley: Ğ

2 Beğeni

6 Beğeni

Efsanevi bir şekilde opere ettiğim samsun 31 pisti yaklaşması ve sonunda bi çuval inciri hiç ettiğim -477 fpm’lik, strut’lara zarar 737-900er inişinden bir kare :smiley:

4 Beğeni

Istanbul - NewYork J.F.K. (Flood’dan dolayı özür dilerim)

Kalkış

Yaklaşma ve iniş

8 Beğeni

@Emre54 üzülme bizim de bunları uçuracağımız günler gelecek :cry:

4 Beğeni

Baya uzun bir uçuş. Büyük daire seyri yaptın heralde rota koyarken. Okyanus üzeri seyirlerde intersection bulunmaz açıklarda çünkü.

1 Beğeni

NATD kullanarak uçuş yaptık, Shanwick Radar’da vardı güzel uçuş oldu bir o kadar da yorucuydu haliyle :slight_smile:

1 Beğeni

Adana semaları.

Adana

Can sıkıntısına motorları kapattık, rat ve apu ile devam :smiley:

5 Beğeni