PMDG 737 [Microsoft Flight Simulator]

Microsoft Flight Simulator için deli gibi beklenen PMDG 737 eklentisi son açıklamaya göre bu yaz sonunda yayınlanacak. PMDG ekibi MSFS için önceklikle DC-6 uçağını yakında çıkaracak. Ardından 737 modeli için süreç başlayacak.
İlk duyurduğu uçak Boeing 737 olmasına rağmen MSFS’in çeşitli eksiklikleri ve tamamen yeni bir platform olması nedeniyle ertelenmişti.
Hatta uzak ihtimal dahi olsa bu yıl sonunda 777’yi yayınlamak ve 2022’nin ilk yarısında ise 747 modelini çıkarmak istiyorlar. Bunlar aksayabilir ancak 737’nin artık gerçekten şakası yok. :smiley:

MSFS ilk çıktığında paylaşılan görüntülerdir.

5 Beğeni

p3dv5’deki ngxu’dan daha iyi durmuyor. şimdilik oyunun grafiklerine yeni adapte oluyor olmasına veriyorum bunu. pfd ve nd de fazla benzer gelmedi gerçek uçakla ama hadi hayırlısı… PMDG yaptıysa doğrusu odur gerçi. Benim bildiğim pfd de yanlış olabilir.

1 Beğeni

Uçuş dinamikleri farklı olur MSFS’de. Gerisi aynı daha ne ekleyecekler.

1 Beğeni

P3dv5’deki daha gerçekçi geldi. Aynılarsa bile. (ki büyük ihtimal öyledir)

1 Beğeni

Aynı model temel alınıyor da simulasyonun kodlarına göre uyarlanmış diyelim. ACARS mesajlaşmaları vs. bazı özellikler tam kullanılamıyordu P3D’de. GFO’da kullanılıyor mu bilmiyorum. Ek olarak gelişmiş loadmaster gelirse tadından yenmez.

1 Beğeni

737 nin cıkıs tarihine kadar gelecek olan sim update ler sayesinde ve Pmdg nin popularitesine nazaran flight dinamikleri bize daha uculabilir bir ucagi verecegine inaniyorum. Daha once @HasanOfke nin de dedigi gibi aceleci ve amator bir dizune calısma yapildi. EC135 ve bredok u gorunce hala gulmekten kendimi alamıyorum. Aerosoft Crj ve haziran sonu gelecek Dc-6 sim in donum noktalari sayilabilir. Ve Pmdg sayesinde de tekrar bu platform da goklerde olacagız o zamana kadar truboprop ve vfr devam :wink:

2 Beğeni

Ben niyese mcp nin Honeywell oluşuna takıldım, umarım Collins mcp seçeneğini de eklerler. Onun dışında bir sıkıntı yok bence, güzel gözüküyor. Çıktığı gün msfs’e geçme vakti geliyor demektir :slight_smile:

2 Beğeni

Görseldeki kokpit eski nesil. Analog standby altimetre falan var ortada panelde.2003 öncesi üretilmiş 737NGlerde olan kokpit bu şekilde Honeywell mcpli. Collins mcp tabi ki de olacak çıktığı zaman. PMDG uçaklarına bunun gibi çok opsiyon tanıyor. FMC’den seçilebilir yada uçak boyamasına göre gerçekteki modelin birebir aynı konfigurasyonu şeklinde de seçilebilir.

2 Beğeni

dc-6 sırasını savdı sıra 737’de :slight_smile:
ağustos 2021’de pmdg’nin 24. yılı kutlanacak o dönem çıkarmayı düşünüyorlar zaten yaz sonu da ağustos-eylül’e denk geliyor ve msfs’in de yıl dönümü oluyor

şimdi baskı olacağı için doğru dürüst bir şeyler paylaşıp nasıl olacağını gösterseler bari + diğer uçak yapan stüdyolardan da artık bir şeyler paylaşılmalı 1. yıla girdik

prepar’a geçmeyeceğim malum artık gerek kalmadı gibi haziran bitti temmuz’da başka şeyler olacak zaten geçsem de doya doya uçabileceğim bir yer değil artık msfs’de onca şey varken orada aşırı gerçekçi sim olsa da hitap ettiğimiz kitlenin umrunda değil

737’yi özetle msfs’de öğrenip uçurabiliriz xp11’de göz atıp birkaç uçuş yapmıştık @Alpiinoo belki öncesinde daha iyi araştırma yapıp orada antrenman da yapar msfs’e çıktığında daha donanımlı oluruz
biraz da kaptanx videoları
gerisi gelir

2 Beğeni

KaptanX yetmiyorsa ve ingilizce de yeterli seviyede varsa flightdeck2sim öneririm. Her olayın prosedürünü gösterdi zamanında. Uçak NGX ama olsun sonuçta aynı makine.

1 Beğeni

sim update 5 biraz sıkıntıya sokmuş ama bence her zaman ki pmdg ağlaşması

1 Beğeni

PMDG 737 için çıkış tarihi, yeni bilgiler ve ekran görüntüleri geldi! :airplane:#MicrosoftFlightSimulator

:point_right:https://www.simulasyonturk.com/pmdg-737-icin-cikis-tarihi-yeni-bilgiler-ve-ekran-goruntuleri-geldi-microsoft-flight-simulator/

1 Beğeni

‘‘Şu an düzgün çalışmadıklarını bildikleri birkaç şey varmış. Ancak 1 Haziran’a geri dönecek olursa düzgün çalışmayan 10 kat daha fazla şeyin var olduğu söylüyorlar. Bu konuda çalışmayan özelliklerle ilgili yapılacaklar listesi üzerinde çalışıp bunu da Asobo’ya iletiyorlarmış. Bu uzun ve yavaş bir süreç olarak değerlendiriliyor.’’
Yani kanunen o suclu :smile:

2 Beğeni

maalesef durumun özeti :smiley: şıkayatçıyımmm aylardır bekliyok o uçağı ddenedik bu simülatörü kurduk baktık geldik gittik olmadı tamam adi ben noobum

1 Beğeni

Asobo dayi isalla yuzun gozun gulmez de isalla yuzun gulmez dayi :sunglasses:

1 Beğeni

İsin espri tarafi bi yana ‘‘revize’’ yada update artik herneyse, dedigimiz olayın icinde yaptıgın seyi bozmazsin uzerine koyakoya gidersin anlamıyorum…
kendi isimde de eskiden olsa cok sinir olurdum cunku support etmek zorundasın ve bedelsiz isler bunlar ama bundan sonra bu fransizlari ornek alacagım :sunglasses:

1 Beğeni

Msfs oynamasam bile dışarıdan gördüğüm kadarıyla pmdg baştan savma yapmayarak yine bir şeyleri başaracak gibi duruyor. Fizik konusunda sim’in altyapısına muhtaç mı tam bilmiyorum ama sistemleri harika bir biçimde aktarırlar gibi geliyor. Bununki sonuçta öyle bir study level’dı ki p3d tarafında 737 denildi mi rakip falan çıkamıyordu başka uçak üreticileri. Çok eskiden sanırım ifly vardı diye hatırlıyorum fsx zamanlarından. O da sanırım detaylı değildi fazla.

Konuyu çok dağıttım, pmdg demek en nihayetinde captainsim gibi karpuz fırlatırcasına simden sime uçak atmamak demek. Sabırsızlıkla bekliyorum açıkçası. :slight_smile:

1 Beğeni

ayni fikirdeyim dostum Dc-6 cikis yaptiginda bu platformdaki atmosferik acidan fizikler tepkimeler gayet basarili oldugundan dinamigini cok merak etmistim nasil tepki verecek diye gyropilot haric full manual bir ucak cunku ancak o ucagin cok hantal oldugunu gozardi etmistim.
Simdi ise daha guclu birsey geliyor bakalım…

1 Beğeni

Elektrik tesisatını dosememisler heralde. Hiçbir goruntude hala elektrik yok. Ayrıca ucmuyor :smiley: Umarım şu an kalkabilecek haldedir. Yoksa oww

2 Beğeni

PMDG, en iyisi olmak durumunda mantığıyla bekleme yaptı.MSFS çıkmasaydı başka projelerini görürdük ama optimizasyon sıkıntısı sebebiyle çok üzerinde durdular 737’nin.

1 Beğeni