Otobüslere özel Yeni Türkiye Haritası (1/1 ölçekli İnegöl-Bozüyük)

Her boşlukta.

bence gayet iyi olur. Mesela bu ölçekte Alanya Manavgat Seydişehir üçgenini kesinlikle oynamak isterim. Gerçi oralarda rakım 1860 a çıkıyor buda rampalar gerçek oranda olamaz demek.

1 Beğeni

Rampalar birebir aynısı olur da o rakımlarda çizim yapılamaması sorunu var.

1 Beğeni

işte kast ettiğim 700ün altında kalacak devamlı olarak o şekilde yapılabilir ama rampalar birebir aynı olamaz gerçekteki kadar yükseğe çıkılamayacağı için.

sen bir şekil bağlarsın yaa şöyle eskişehir afyon :smiley:

1 Beğeni

Eğer bölgesel olacaksa 700 metrelik bir yükselti gerçekçi yapılabilir, şöyle olur, başlangıcı 1200 metre alırsın, buraya 0 dersen 1900’e kadar çıkarsın, google mapsten ölçtüğün her yükseklikten 1200 düşsersin. uğraştırır mı. hem de nasıl. değer mi? eğer yapılacak alan tarihi veya çok keyifliyse değebilir ancak.

1 Beğeni

Hem teknik açıdan engel var hem de çok düz oralar. Mesela bu detayda otoban çizsem, yol kenarındaki doğayı istediğin kadar gerçekçi yap kimse yüzüne bakmaz haritanın :smiley: virajlar, tırmanış, iniş bunlar oynatıyor biraz da.

1 Beğeni

Yalan yok otoban mape karşıyız kalsın otobandan bol ne var zevk 0 manzara 0 :smiley:

2 Beğeni

kral sen aslında yeni yolu yapabilirsin yada yettiği kadar seydişehir yolundan sonrası ibradıdan doğru yeni yola

1 Beğeni

Eline sağlık ama birçok yer elden geçirilse daha iyi olur. Bazı yerler sadece gerçeğine benzemekle yetinmiş.

1 Beğeni

ne olcaktı zaten

2 Beğeni

Hayır, demek istediğim bazı yerler cidden aynısı olmuş ama bazıları ise bu kadar iyi aktarılamamış. A yerini kopyala-yapıştır misali oyuna geçiren biri neden B yerini de güzel yapamasın ki? Onlar da düzenlense çok iyi.

Oguz ben seni ilkte anladim, sen de bu konunun ilk mesajindaki 3. goruntuye bakarsan bahsettigin kismin yuzdesini gorup neden boyle oldugunu netlestirirsin. Su an bahsettigin kisimlar komple bastan yapiliyor.

2 Beğeni

@RGT Öncelikle eline emeğine sağlık diyerek başlamak istiyorum. İlk versiyonunu deneyimleme şansım olmamıştı. O dönem sağolasın sende epey uğraşmıştın oyun sürümü ve şu an hatırlayamadığım sebeplerden olmamıştı. Bu sefer yeni sürümde deneyimle şansım oldu ve ilk izlenimim olarak beğendiğimi söyleyebilirim. En azından ölçeğinden de kaynaklı olarak oynama hissi ve keyfi verdi. İlk sürüm olarak çıkardığın Bursa-İnegöl arası evet seninde bahsettiğin gibi eski ve ilk ETS2 haritası modellemesi ağırlıklı olsa da yine de keyifli.İnegöl-Bozüyük arası ise özellikle Bozüyük’teki tesis bölgesi ve Eskişehir’e doğru uzanan yol çok başarılı.Eskişehir’i sanırım getirmeyeceksin bu şekilde bir şeyler okudum ama haritanın devamı için yazmış olduğun Antalya-Kaş bölgesinden ziyade,şu anda yapmış olduğun bölgeyle alakalı olarak buralarda bir genişleme yapsan şahsen bence çok daha yerinde olur.Bura ile ara yollar olmadan bağımsız bir yer olacağına,Bursa-İnegöl-Bozüyük çevresinden bağlantılı Coaches DLC’nin çıkacağını varsayarsak bu bölgede yapılacak genişlemeyle çok güzel gerçekçi roleplay otobüs seferleri yapılabilir.Benim önerim ve düşüncem genişleme İstanbul içinde zor dediğini bildiğim için İznik-Kocaeli ve Güney ilçeleri,Sakarya tarafına doğru olabilir.Yada batıya doğru Balıkesir-Ayvalık tarafına doğru bir genişleme yada Balıkesir’in kuzeyi Bandırma’dan Çanakkale’ye doğru bir genişleme yapılabilir diye düşünüyorum. Tabi projenin sahibi olarak son karar senindir,benim ki sadece bir öneri.Hatta ileriki sürümlerde maddi olarakta sana bir kazancı olursa,seninde projeye tutunman ve daha ileriye taşıman için kamçılayıcı bir unsur olabilir.Şu ana kadar ki emeklerin için tekrardan eline sağlık,geriye kalan çalışmalarında da başarı ve kolaylıklar dilerim.

Haritadan da iki görsel ekleyelim. :slight_smile:

5 Beğeni

Tesekkurler. Map editor’deki rakim limiti olmasa ben hep dogu ve ic anadoluya gidip yaapilmayanlari yapmak istiyordum ama simdilik bu durum rafa kalkti. E madem oyle neden tatil beldelerine gidip vatandasin gercekte de butun yil 1 hafta kalma hayaliyle para biriktirdigi yerleri yapmayayim ki :slight_smile: omur kisa, 1:1 uzun, madem oluyor tam olsun. Ege’den akdenize inelim.

Genişleme olarak da yoldan cikip kisa mesafe kasabalara da ugranacak Bursa-inegöl rework’unde. Ama bu durumda bir sorun da google earth ya da yandex street view arabalari oluyor. Cogu ara koye girmiyorlar. Bozuyuk’teki company bolgesini bile bu sekilde korlemesine cizmek zorunda kaldim. Sadece bikac yerin fotografi vardi ama kamera arabasi girmemis.

Para kisminda da cok bir sey olacagini sanmiyorum. 1:1 cok nish bir kitleye hitap ediyor. Bu yuzden yaparsam da asiri makul tutacagimi dusunuyorum cunku zaten fazla bir download’u olmayacak. Yoksa onu da indirmezler. Bugune kadar 5.000 indirme almis, parali olursa 500 bile olmaz.

4 Beğeni

Rakım limiti benim de dikkatimi çekmişti, bir yükseklikten sonra sanırım bitkiler gözükmüyordu. İlginç bir bug…

700’den başlıyor. Sadece bitkiler de değil, çoğu model, curve, aynı şekilde gözükmüyor. Çok yüksekte değilsen gölgeleri gözükebiliyor, ama o da çok yaklaşırsan. bug değil de bir tercih.

konsolda da
00:00:13.117 : < ERROR > suspicious Y pos! (707.066)
00:00:13.117 : < ERROR > suspicious Y pos! (707.359)
00:00:13.117 : < ERROR > suspicious Y pos! (702.641)
hataları veriyor, bunların her biri yol yükseklikleri, bunlardan yüzlerce var haliyle. ama oyuna geçince bir zararları yok. En azından benim gördüğüm.

1 Beğeni

Aslında İnegöl - Yenişehir - İznik güzergahı üzerinden Sakaryaya gelebilirsiniz. Harika yolculuk çıkar

Bunların arasından bir sürpriz olacak.

1 Beğeni

Madem tatil beldeleri diyorsun, senden bir Uludağ yolu bekleyelim mi ? :shushing_face::grin:

1 Beğeni