Otobüslere özel Yeni Türkiye Haritası (1/1 ölçekli İnegöl-Bozüyük)

Yok işte 1/1’deki rakım limitinden dolayı yükseklere çıkamıyorum.

1 Beğeni

reisim ankara istanbul gelir mi senden

Yukarida detayli bahsettigim 1/1 haritadaki 700 metre yukseklik limitinden dolayi simdilik bundan doguya gidemiyorum. Ilerde SCS bu konuda bi guzellik yaparsa olur ancak.

1 Beğeni

bence global talep var açarlar. bir esenler yap da dadaşı bursa sabit yazalım. :smiley:

1 Beğeni

Abi sanmıyorum yaa, resmi forum konusu bu, hiç oralı bile olmamışlar:
https://forum.scssoft.com/viewtopic.php?t=340396&sid=760be6159ae8f5c0ce9128858580a5a6

Ama bir gün olursa yapılmayan şehri yapma misyonum devam eder. Zaten insanlar ilk olarak kendi yaşadığı yeri istiyor ama o ilk anlık heves geçince yine bilinmeyeni görme isteği ağır basıyor. En azından bende öyle oluyor.

7 Beğeni

keşke biraz da iç anadolu - doğu taraflarına gidilse veya akdeniz olabilir

2 Beğeni

oyunda hiç akdeniz yok olabilir aslında böyle otellerden falanda yük alabilsek falan

2 Beğeni

Mecburen öyle olacak gibi duruyor. Önce ege, sonra akdeniz. Mümkün olduğu kadar otobansız, küçük şehirlerden, mümkünse ilçelerden, denizlere yakın.

Ama öncesinde marmara’da kafamda netleştirdiğim 2 ilçe daha var.

2 Beğeni

Tam da Akdeniz Sahil Yolu bu tanıma uyuyor -ama Doğu Akdeniz:

Anamur/Mersin’den Yenice/Adana’ya dek -hatta devam edip Bahçe/Osmaniye’ye ya da Arsuz/Hatay’a dek.

Güzergah denize sıfır (veya rakım sorunu yok), işlek, kesintisiz eski ücretsiz mavi renkli bildiğimiz devlet yolu:

Olabilir ama sirayla gidilirse uzun yillar surer oraya gelmesi.

Rakım deyince aklıma geldi, yüksekten başlayıp eksiye düşünce ne olur acaba. Deniz seviyesi -1.500 veya orada da limit varsa, minimum ne izin veriyorsa. Hmm :thinking:

1 Beğeni

otogar anonslarını nereden kısıyoruz biraz fazla yüksek ayarlanmış :slight_smile:

2 Beğeni

Hocam babamdan geçer not aldı harita :smiley: @RGT

2 Beğeni

Sadece editor’den :smiley:

Biraz kisip biraz da aralara es vermek lazim galiba. Havayolu gibi trafik var masallah, fazla olmus biraz. Bursa oyle gerci ama Bozuyuk ve dinlenme tesisleri sakin olmali. 1.61’le duzeltirim belki.

2 Beğeni

Bu gerçek hayat karsilastirmasi benchmark testi gibi guzel oldu benim acimdan. Yeni yerleri yaparken, surekli bu videonun gelecegini dusunerek, butun yan yol, tali yol, bina ve yerleskeleri eklememi saglayacak. “Eklemezsen videoda okla gosteremezsin” kalite acisindan guzel bir otokontrol yontemi.

3 Beğeni

1.61’de tüm Türk firmaları custom olarak, kendi yükleri ve zorlu park yerleriyle birlikte gelecek.

2 Beğeni

Grandütopia haritasından biraz bakınabilirsin o adam bir kaç bir şey yapıyor göz atmakta fayda var yapmanı isterim çünkü Uludağ yolunu :shushing_face::shushing_face::blush:

1 Beğeni

Grand utopia’da maksimum rakım 1.000 metrelerde doğru ama hayali bir harita olduğu için bunu çok kısa km’2 içinde verip işini bitirmiş. Gerçekte uludağ zirve 2.000 metre ve gerçek 1:1’de km’ler çok daha uzun.

Yani o çok kısa bir alan içinde fazla detaya girmeden o tırmanışı vermiş. Ki yine çok zorlanmıştır. Ama gerçek 1:1’de neler olduğunu yukarıda yazdım. Çok zor.

Tabii bir de haritanın otogardan otogara konsepti var :slight_smile:

Senin haritada Ölçek 1 e 1 olduğu için zaman da gerçek akışta gidiyor.Oyunun saatini gerçek saat yapıyorum çok iyi oluyor.Aracın kokpite bakarak reel saati anlayabiiliyorum:)

Yanlız farklı marka otobüsler de ekleme şansın var mı ? Bir de bundan sonraki güzergah neresi olacak ?

2 Beğeni

1:1 harita yapma sebebi vol.123123 :slight_smile: en sevmediğim şeydi sabah yola çıkıp 10 dakika içinde akşam olması.

(sırf bu yüzden fernbus’ta en uzun gün olan 21 haziran sabah 8’de kalkıp hava kararana kadar yol gidecek şekilde hedef ayarlıyordum (gün ışığı gitmeden 3 saat sürüyordu ölçeğe göre))

Başka otobüsler şimdilik uzak hedef. İleride olabilir.

İlk hedef: Bursa-İnegöl rework
İkinci: Mümkünse rework’le aynı anda çıkacak sürpriz, hatrı sayılır bir rota
Üçüncü: Kesin değil ama şimdilik Gemlik. Dürdane rampalarından ve otoban olarak alternatif yollarla. Bunu A’dan Z’ye tutorial olarak (map editor, modelleme, blender, def dosyaları) youtube’a koymayı düşünüyorum. Hem YouTube’ta bu şekilde bir yeri baştan sona çizen hiç olmamasından hem de beni harita çizmeye motive edeceği için. Grand Utopia bazen tutorial videosu koyuyor ama hem fransıcca hem de a’dan z’ye değil.

Üçüncü hedefle birlikte ‘‘kardeşim daha 1 şehir bile bitmedi bu ne böyle’’ tepkileri gelebilir, bunları yapana kadar egeye veya iç anadoluya gidilebilir ama önemli olan yolun nereye değil, nasıl gittiği bence.

6 Beğeni

Kişiye göre değişiyor maalesef. Şu anda kendi roblox oyunumda kocaeli ile altınova arasını yaparken bile bazı detayları yapsam mı yapmasam mı diye düşünüyorum. Fazladan zaman harcıyorum ki daha izmit bitmedi bile. Özenle yapmak ayrı bi emek ve sonuna kadar saygı duyuyorum umarım güzel bi iş çıkar.

1 Beğeni