Otobüslere özel Yeni Türkiye Haritası (1/1 ölçekli İnegöl-Bozüyük)

Bursa-İnegöl-Bozüyük şu an. Otogardan otogara konseptte.

1 Beğeni

ilerki sürümlerde otogarların bazı kısımlarına kir detayı eklersen daha gerçekçi olur ama haritan mükemmel

Ankara’daki nato zirvesinde koca şehiri misafir odası gibi temizlediler daha temiz bir dünya mümkün :smiley: Şaka maka şu girişteki çatı kirletilebilir mesela saniyelik bir ao_bake’e bakar ama çizerken benim aklıma bile gelmiyor, ben varsa yoksa yerdeki o yamalar otobüsü nasıl güzel sallayabilir onu kovalıyorum.

Ya da o kadar yol geliyorsun, artık Türkiye’ye dair her şeyi gördüm diyorsun ama tam son otogar kavşağında karşına şöyle bir coğrafi yapı çıkıyor, buradaki eğim benim için önemli, etrafındaki çalı çimen kaldırımdan ziyade.

Veya km’nin ve rakımın (80 metre yükseklikten 920 metre yüksekliğe) birebir olması çok önemli.

Çeşmeye akıntı kirliliği eklemişim hayret ama ben yine o şoförün bir gün uyku molası gibi yemek molası da verebilme ihtimalini seviyorum :slight_smile:

O yüzden 100’e yakın değişik şekilde ve renkte yama ekledim, hepsi de geometrik şekline uygun lastiğe titreşim ve ses verecek. İsteyen gerçekteki gibi kaçar, forcefeedback seven girer :slight_smile:

Senin harita nasıl gidiyor.

8 Beğeni

valla zor iş paylaşamadım kaldı öyle yine kendimce bişeyler deniomda paylaşmam göstersem bile boş yere umutlandırmaya gerek yok

1 Beğeni

sağlam geliyor kral…

1 Beğeni

Mapte çok güzel yenilikler var. En azından ilham verecek şeyler var. Başarılı bir çıkış yakalayacağını düşünüyorum. Ellerinize sağlık hocam

1 Beğeni

Otogarları ambians sesli hareketli yaya ve iş alınabilir yaparsan daha motive edici oluyor.

2 Beğeni

anons sesleri eklendi, hareketli yayalar da. ama otogardan yolcu yükü almaya şunun şurasında scs’nin orijinal insan almasına ramak kalmışken geçmeyeyim diyorum.

zaten eski harita 180 mb’ken aynı boyuttaki yeni rotayla 1 gb oldu. yani eskiden otogardan otogara yük varken, şimdi yol kenarlarında, kavşaklardan çıkınca, köy arkalarında vb. derken 25-30 fabrika var. yani otogarsız da bayağı idare eder bu haliyle oynanabilirlik açısından.

5 Beğeni

Merbaha Bişey Harita Eskişehir mi

1 Beğeni

Bozhöyük İnegöl kısmı çok iyi olmuş.

1 Beğeni

Merhaba Fatih. Eskişehir’e doğru gidemiyorum sebebini yukarıda yazmıştım, 1:1 haritada eğer rakımı da birebir yansıttıysan (ki olması gereken) scs oyun motoru 720 metreden sonrasında çizim yapmanı istemiyor. Bu haritada bursa terminal 80 metre (neredeyse deniz seviyesi), en yüksek yer olan Bozüyükteki muratdere rampasının tepesi 920 metre. Ne oluyor 720 metreden sonra? Öncelikle terrarin kayboluyor. diyelim ki çam ağaçları koydun. gözükmüyorlar. yeşil bir halıdan ibaret oluyor dünya. zoom yapıyorsun, 10 metre kala gözüküyorlar, 50 metre daha yukarı çıkınca 5 metre kala, 900 metre üstüne çıkınca 1 metre dibine kadar girmezsen gözükmüyorlar. O yüzden çizimi 600 metrelerde yapıp koca ilçeyi sonradan yukarı taşıyıp birleştirdim. ama nasıl birleştirme. onu da 5-6 parçaya bölüyorsun, her bir parçada 1000e yakın item var. Bunları tutup z ekseninde yukarı 300 metre taşıman şöyle oluyor; hepsini seç, taşı tuşuna bas, z ekseninden tutup mouse’la biraz yukarı çek, önce bir işlemci o meşhur videoda uyandırılan dayı gibi ‘‘ne oluyo lan, hı?’’ oluyor, başlıyor ötmeye, sonra fanlar coşuyor kasada, harita hala bir mm kıpırdamış değil, 10 saniye bekliyorsun ve tık diye 1000 adet item yukarı zıplıyor bir anda. kaç metre yukarı çıktık? 5 metre. daha kaç metre çıkılacak bu şekilde? 295 metre. peki mouse’u 5 metre değil de 10 metre yukarı çıkacak şekilde hareket ettirirsen? geçmiş olsun crash yedin ve harita kapandı. eğer o ana kadar kaydetmediysen her şey sil baştan. o nesneleri seçmesi bile dakikalar sürüyor. sadece taşımakla da bitmiyor, sonra onları birleştirmen lazım, birleşince çoğu şey kopuyor, bozuluyor, onları düzeltmen lazım, ama nasıl? 1 metre diplerine girip çıkarak. çünkü gözükmüyorlar. çoğu zaman hayali bir şekilde çiziyorsun. kör çizim. sonra test et deyip oyunu açmasını bekliyorsun. hepsi bir metre kare alanı görmek için. sonra bu işlemi 100lerce alan için 100lerce tekrarlıyorsun. çiz, test et, olduysa devam, olmadıysa yine. (çoğu zamanda olmuyor çünkü kör çizim) yani böyle bir zahmet var o rakımlarda.

merak eden arkadaşlar için scs konusu da bu, adminler bu hata değil ki tercih diyor: Details above 700m are not visible in the map editor - Page 2 - SCS Software

o yüzden bizim tercihimiz de doğudan yana olamıyor. yoksa ben hep yapılmayan yerlerden yanaydım. abi niğde’yi yapar mısın kimse yapmıyor dediğinde ben şakasız ciddi bi buruluyorum. ama elden bişey gelmiyor.

3 Beğeni

Bozüyük ismi de tam olarak bu höyük kelimesinden geliyormuş bu arada. Keyifli sürüşler.

2 Beğeni

Bahsettiğimiz videoyu yaptım, yarın öğlen yayında :partying_face:

6 Beğeni

ellerine sağlık kral <3

2 Beğeni

Reis ankarayq kadar gidiyor hay maşallah

1 Beğeni

Harika olmuş baya takılınacak harita. Gelişmeleri takipteyiz hocam.

1 Beğeni

güncelleme gelicekmi ilerleyen zamanda

1 Beğeni

Reis haklısın ama scs uzantılı dosyayı şifreledin eyvallah. Lakin ets 2 nin bir sonraki sürüm için de o mod uyumsuz olmasa bari. Manifest dosyasının içinde sürüm sayısı yazmasa inan bir sonraki güncellemede sıkıntı olmasa… Tek şikayetim budur. Kolay gelsin.

2 Beğeni

Önceki sürümde güncelleme gelmemesinin sebebi haritanın amatör tarafta kalmasıydı. Oynamaya değer görmüyordum. Şimdi İnegöl-Bozüyük hattı oynanabilir olduğu için (en azından benim gözümde) sürekli güncellenecek. Bursa-İnegöl komple rework yapılacak bir yandan.

Bknz: Bir üstteki mesaj :slight_smile:

Dipnot: İsterseniz şu an manifest dosyasını silip 1.61 betada da oynayabilirsiniz.

1 Beğeni