Otobüslere özel Yeni Türkiye Haritası (1/1 ölçekli Bursa-İnegöl)

Teşekkür ederim ama o kadar uğraşmana gerek yok. Allah razı olsun elinden geleni yaptın. 1.55’e çekince olacaktır muhtemelen. Sonuçta burada 1.55’te olup oynayanlar var diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Attım özelden.

1 Beğeni

Hala oyunun 1.54 sürümünde kalan bende haritayı kurmayı denedim ve 22sercan yaşadığı sorunun sebebini buldum. Yeni profil kurulumunda modu aktif edip ‘‘Varsayılan Harita:Avrupa’’ şeklinde bırakılınca attığı ekran görüntüsündeki gibi haritada karmaşa oluyor.

Ancak varsayılan haritayı öğretici videodaki gibi moda göre değiştirince, asıl sorun ekran görüntüsündeki gibi, muhtemelen bunun çözümü 1.55 sürümüne geçiş :slight_smile:

2 Beğeni

1.54’te oynayan çok kişi varsa sürümü düşürüp fixleyebilirim arkadaşlar.

edit: 1.54’ü indirip denedim, olmuyor arkadaşlar, yani zipsiz, saf harita dosyasını editor’de aç dediğimde hata veriyor. yabancı forumlarda da bunun mümkün olmadığı, oyunun downgrade değil upgrade mantığıyla çalıştığı yazıyor. Aslında uzun süre 1.54’te çizdim ama sonra ne olur ne olmaz diye 1.55’e geçince de 1.54 defteri kapanmış olmuş.

merhaba hocam projeniz güzel duruyor bandırma ve gönene getirebilirseniz mutlu olurum

1 Beğeni

Karacabey’den aşağı inerim büyük ihtimalle ama Çanakkale’ye karar verirsem Bandırma olur zaten. Gönen zor, ters kalıyor.

Merhaba bişey harita izmir manisa ve balikesir mi

Karacabey olursa en azından otogar kısmı güzel olur

Yok o taraflar değil.

Olacak büyük ihtimalle, çünkü paralı çevre yolunun Karacabey’de çıkışı var. Ama haritada batıya gidersem insanlar bir ucundan bir ucuna 2 saat yol gidip hala Bursa’dan çıkamamış olacaklar :slight_smile: O yüzden önce doğu.

1 Beğeni

rgt kardeşim merhaba mapini bugün denemeye fırsatım oldu çok güzel fakat sana bir öneride bulunacağım herkes senin gibi dolu dolu yapmıyor bi sen bide hvt yapıyor önerim dlc mantığıyla şehir şehir yapman isteyen örnek veriyorum inegöl bursa { varsayıyorum } yalova arasını istiyor ikisini indirir dlc mantığı olur biliyorum 1.1 basit değil ama herkes bende dahil bu kadar kaliteli yapamıyor

1 Beğeni

Estağfurullah, daha emekleme aşamasındayız biz de. Burada 1:1 ölçeğe ek olarak tek kişi çalışma sorunu da var o yüzden uzun bir süre amatör ruhla ilerleyecek, sonrasında beğenen sayısı artarsa Dlc mantığı da olur, komple de olur çok önemli değil.

Burada benim için karar verilmesi gereken çok önemli bir seçim olacak o da modelleme meselesi. Harita kassın istemiyorum çünkü, ets 2’nin assetleriyle akıyor, hatta 1:1’de bile boyutları 20 mb’ı geçmiyor oyun dosyaları kullanıldığı için. Ama görüyorum ki insanlar UCUZLUK MARKET ZİNCİRLERİ ve TÜRK BENZİNLİK vb. görünce çok mutlu oluyorlar, gerçeklik kıstası olmuş durumda bunlar. Bunları oyuna sistemleri zorlamadan koymanın yolunu bulamazsam sadece benzinlikle yetinebilirim. O da haritayı soluk gösterecek ama dediğim gibi bir karar meselesi. Çünkü blender’da çizip koymakla bitmiyor, optimizasyon başlı başına bir sektör ve milyon dolarlık firmaların zorlandığı şeyi bizim yapmamız imkansız gibi.

İzleyelim görelim bakalım neler olacak.

3 Beğeni

başarılar kral ilerde bu map belkide oyuncuyusbismapi de geçecek şimdiden çok kaliteli

Türkiye için her haritanın kendine has bir özelliği var.

Biri 1:19, bir oturuşta birden çok şehir görmek isteyenler için ideal.

Biri 1:3, şehirler arası biraz sürsün, ama tam sıkılacağım zaman da bitsin diyenler için ideal.

Biri şehir içi 1:3, dışı 1:1, otobüslerin aksine tırlar için ideal, otogar yok ama bol şirket var.

Benim yapma amacım da çayını kahveni krakerini alıp, 100le giderken keskin viraj gelmeyeceğini bilerek chill takılmak. Msfs2025 gibi birebir zamanlarla Türkiye’yi deneyimlemek, orada havalimanı merkezde burada otogarlar. Örneği olsa zaten yapmazdım gider orada sürerdim. Herkesin sıkılacağı otoban benim için en zevkli yerlerden biri mesela çünkü; 3 şerit, trafiği artırınca (artık şehir içi otobanlar da çok dolu maalesef) bir şeridin yavaş aktığını görüyorsun ve sola geçip akan şeridi buluyorsun, dakikalarca rahat rahat yapabiliyorsun bunu. Çünkü yol var. Akıyor AI’lar. Bu da ayrı bir zevk bana göre.

5 Beğeni

videonda izledim.Otobüs içi yolcu ambiyans seslerini nerden buldun.Sakıncası yoksa burdan paylaşır mısın ?

Yarın video olarak ekleyeceğim, hem oyuna nasıl aktardığımı hem ses dosyalarını.

1 Beğeni

Teşekkürler.Scs nin eski yol dokularını kullanmanın sebebi nedir? Hazır çok şehir eklenmemişken bence daha yeni dokular ve iyileştirilmiş bitki örtüsü kullanabilirsin.

2 Beğeni

Tek tuşla değiştiği için hepsini elden geçiricem. Scania truck simulator vardı scsnin. Ondan bile eski gözüküyor evet :slight_smile: Hatta şehir içlerine ve otogarlara süspansiyonu çalıştıran yamalar yapmayı düşünüyorum.

Ambiyans videosu yükledim bu arada, ses dosyaları videonun altında linkte.

2 Beğeni

Video yayınlandımı

Evet.

2 Beğeni