Otobüslere özel Yeni Türkiye Haritası (1/1 ölçekli Bursa-İnegöl)

Başıma bişey gelmeden belirteyim harita tamamlanmış durumda arkadaşlar. Ama yollar tam da Bursa yangınlarının olduğu Kestel, Gürsu, İğdir taraflarından geçtiği için yangın dinene kadar paylaşmayacağım. Maddi manevi hasar gören herkese tekrar geçmiş olsun diyorum.

Scs bildiğiniz gibi oyuna otobüs getiriyor. Bu yüzden hep aklımda olan (sıkıcı da olsa) 1/1 ölçek neden olmasın fikrini hayata geçirdim ve Bursa - İnegöl arası 1 ayda bitti. Tek çalıştım, sıfırdan öğrendim. Daha sonra 1 ay da DEF dosyalarıyla uğraştım desem yeridir, hiç yeterli kaynak yok.

İnegöl’den sonra Mezit geçişleri keyifli olacağı için Bozüyük otogarına kadar gitmek istiyorum. Sonrasında da aşağıya iç anadoluya inebilirim.

Görsellere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Edit, Download Linki: Real Bus Turkey 1:1 Map for Euro Truck Simulator 2 - TruckyMods

Yükleniş videosu: https://www.youtube.com/watch?v=tb-ieESoH8U

Sürüş videosu: https://www.youtube.com/watch?v=q0A-dhyjaVk

9 Beğeni

çok güzel gözüküyor umarım en kısa sürede oynayabiliriz

1 Beğeni

yine başlıyoruz { başarılar }

1 Beğeni

ellerine sağlık hocam

2 Beğeni

Ellerine sağlık güzel olmuş. Ah becerebilsem şu haritayı yapmayı, Sinop-Rize-Hopa-Sarp sınır kapısı arasını yapardımda…

1 Beğeni

Ellerinize sağlık gerçekten güzel görünüyor umarım Türkiye’nin diğer şehirlerini de bu azimle yılmadan bu özenle yaparsınız. :slight_smile:

1 Beğeni

Teşekkürler herkese.

@Selamise611 bir yerden başla bence, en kötü kendin oynarsın. ki ben öyle yapıyorum mesela. orası da olsun burası da olsun derken bir bakmışsın şekillenmiş.

@kaplanemral bu azim devam eder ama bu özen kısmı göreceli :slight_smile: ilk versiyona özel gerçek hayattaki ‘‘doluluğa’’ %90 oranında yakın yaptım ama 1:1 olunca en ıssız yolda bile sağ tarafta bir ‘‘pimapenci’’ ve ona giden yol olabiliyor, bunları eksiksiz aktarmak için 1 kişi 1 şehri 1 yılda ancak yapar herhalde.

Gerçi bu harita sadece otogarlara girip çıkacağı için çizgisel olacak, Bursa terminal hemen otobana bağlanıyor, İnegöl de yol üstünde. Şimdilik kolay başladı :slight_smile:

2 Beğeni

Kestel, Gürsu, İğdir taraflarından geçtiği için yangın dinene kadar paylasım olmayacaktır sonuna kadar arkadayım emegın basarılı ellerıne kollarına saglık sımdı den Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa eklenecek mı

1 Beğeni

Teşekkürler, bu sayılanlardan Gemlik, Karacabey ve M.Kemalpaşa olma ihtimali var, neden? Buralarda otogar var. Mesela M.Kemalpaşa otogarı otobana bağlı değil, bazı firmalar uğruyor bazıları uğramıyor, tercihe göre şekillenecek. Ama otobanı hem çizmesi hem sürmesi çok keyifsiz, oyunda Bursa’dan çıkana kadar yarım saat geçiyor uykum geliyor.

Ne zaman çıkar :smiley: Başarılar bu arada

1 Beğeni

Teşekkürler @cayci Harita hazır ücretsiz de olacak ama Bursa’da 5. gününe giren yangınların olduğu yerin göbeğinden geçiyor yollar. İnşallah eli kulağında söndürülecek. Map’in çok fazla bir iddiası veya yayılma imkanı yok ama oynayıp video çeken olursa arşivlere ‘‘şimdi buralar hep yandı’’ diye geçsin istemiyorum. Mahalle-saç-tarak misali.

1 Beğeni

Link ilk mesaja eklendi.

4 Beğeni

İlk deneme için gayet güzel bir harita olmuş.Yolcu yükü eklentisi getirirsen daha da anlamlı olur.

1 Beğeni

Scs yakında orijinalini getirecek diye hiç girişmedim.

1 Beğeni

Elinize sağlık. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Sanırım 1.55 için yayınlanmış,1.54 için yayınlama şansınız var mıdır? Ben video da çektiğim için açıkçası İnegöl Seyahat’le bir Bursa-İnegöl yapıp kayda almak istemiştim. Oynadığım bir çok mod 1.54 olduğu içinde henüz 1.55’e geçmedim. Böyle bir imkanınız varsa güzel olur.Yoksa da sağlık olsun 1.55’e geçince deneyimleriz. Aslında dosya açılabilir olsaydı bazı modlardaki gibi manifestten sürümü ayarlayabilirdim hiç sizi uğraştırmadan ama,maalesef ki olmuyor. Tekrar çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

3 Beğeni

Sercan sürümü 1.54’e düşürdüm bir dene bakalım olacak mı.

1.54’te çizmeye başlayıp 1.55’e geçince bitirmiştim o yüzden sorun çıkacağını sanmıyorum.
Dosya açma konusuna gelince herkesin masum olacağını bilsen yaparsın ama neler duyuyoruz.

Bu vesileyle yeri gelmişken İnegöl küçük ama Bursa otogarı zaman alıyor, Hvt, Oyuncuyusbis gibi büyük gruplardan isteyen olursa bu kısımları verebilirim, zaman kazandırır, süsleyip püslerler, maksat sektör gelişsin. Ben de firma tabelalarının modelini koyacaktım ama ne Bursa’da ne İnegöl’de tabela yok, yazıhaneler içerde :slight_smile:

3 Beğeni

İlgilendiğin için teşekkür ederim. Mod ekranında uyumlu gözüküyor ve yükleme ekranlarında da senin uyarladığın görseller çıkıyor. Hatta harita menüsününde arkası yine senin ayarladığın gibi ama oyunda karşıma çıkan oyunun kendi base map’i. Bu arada hem varolan profille, hem de sıfırdan profil açarak denedim sonuç değişmedi. Belki benim oyun sürümümle alakalı olabilir. 1.55’te sorunsuz kullananlar vardır muhakkak. Ama maalesef bende 1.54 ve üzgünüm ki olmadı.

1 Beğeni

Rica ederim taş atıp da kolumuz yorulmuyor ya, manifestte bir yeri 1.55 bırakmışım, düzeltip tekrar atıyorum; olmazsa yine yaz hallederiz bir şekilde.

1 Beğeni

Teşekkür ederim ama değişen birşey olmadı maalesef ki. Sağlık olsun. Oyunu 1.55’e çektiğim zaman tekrar deneyeceğim.

1 Beğeni

Sana özelden şifresiz dosyayı atıyorum, en kötü map editor’e girip halledersin. Baktın yine olmadı ben 1.54’e çekip kaydederim :man_shrugging: :blush:

1 Beğeni