2020 eklentileri bu oyunda da çalışacak mı?
abi çok iyi görünüyor ya araziye göre tekerlerin ezilmesi falan vardı galiba dimi ?
11GB indiriyor. İlginç.
BÜYÜK ZORTLADI
Bu ana konuyu oluştururken Bismillah’ diye açmışım fakat zort çıktı
Dün akşam oynayabilen var mı? Görüşlerinizi merak ediyorum.
Baba bu ne bi girdim 5 dk sonra çıktım FS ye girdim nefes aldım niye zortladı bu
https://x.com/simulasyonturk/status/1859150520163688891
bunlar sadece başlangıç daha ne aptallıklar göreceğiz
Oyunun tamamını stream etme fikri kimden çıktıysa…
2020den daha kötü
x-planecilerin ahı var galiba, iadeler artıyor, farming bu kadar tepki alsa ne olurdu acaba?
asıl sorun şu an bu altyapı değişmeyecek
Aslında konu şöyle; uçak simülatörleri diğer simulatör olan yapımlardan biraz farklı çalışıyor. Çünkü hem uçağın içindeki yüzlerce veya binlerce sistem ve kontrol ve harita ölçeği, harita noktaları (SID, STAR gibi) direkt gerçekle bire bir olduğu için olay tamamen uçağın kokpitinde. Ve oyunun çoğu mevzusu kokpitteki ekranları, tuşları, butonları ve navigasyon ekranında geçtiği için diğer şeyler çok önemli değil. Sonuçta 3. şahıs kamerasında sürmüyoruz GTA gibi. Ve konunun kısası, yıllarını X-Plane’de geçirmiş ve MSFS 2020’de biraz deneyimlemiş biri olarak uçak sistemleri, ses ve diğer uçuşla ilgili elzemler olarak X-Plane halen en üstte. MSFS ise uçak sistemlerinin yarısından bir haber, tek olayı resmî yolcu uçağı ve gerçekçi grafik getirmek. Fiziğine aldanmayın MSFS’nin, emin olun X-Plane fizik konusunda da yıkar geçer. MSFS insanlara profesyonel uçuş simulatörünü bile arcade GTA 5 gibi yutturmaya çalıştığı için YouTube’taki kıyaslama videolarından insanlar X-Plane’in grafiklerine laf edip X-Plane seçiyorlar. Kısacası, X-Plane’den vazgeçmeyin. Ve genelde uçak simülatörlerini çok iyi kaldıran sistemlerin sayısı da az, ki zaten çoğu kişi 30 - 40 fps arası oynuyor ve şikayet etmiyorlar, çünkü ekran kokpitte genelde hep sabit olduğu için.
dün çok zorlandım herkes gibi… ama gece stabil hale düştü TR saatiyle 4 gibi rahat indirebildim. an itibariyle de biraz 2020’yi andırsa da çok fazla sıkıntı olmadan oynanabiliyor.
sistemsel mi problem yaşıyorsunuz? optimizasyon olarak mı? 4090ti kullanıyorum. evet belki de vardır ilk çıkış sonuçta çoğu kullanıcı da bu şekilde yazmış ama FPS ve akıcılık konusunda 2020’den (daha tam stabil değil) bi tık altta.
Göründüğü kadarıyla fizik adına dair hiçbir gelişme yok bir tık dahi. Altyapıyı streaming adına kurmaları korkunç olmuş, 2020de söz verilip 24te çözeceğiz dedikleri hiçbir problem çözülmemiş. Simulasyon adını hala haketmiyor bildiğin oyun. Simulasyon isteyenler için zaten saçma sapan loading animasyonları gerekmeyecek, default uçaklar hala kötü ve vatsim gibi online networkte uculmayacak durumda.