Kendin Yap / DIY FFB 900° Direksiyon Seti

Encodere takılan dirençler ise eğer rotary encoder kullanıyorsanız lazım daha stabil çalışır direksiyonunuz ama yazıcı encoderi kullanıyorsanız gerek yok. Kolay gelsin
edit: çizim nası ama :))

1 Beğeni

Emirhan sen bu işi çözdün :smiley:

1 Beğeni

Herkese iyi akşamlar ağabeylerim, pedal işi ile alâkalı araştırmaya koyuldum. Potansiyometre ile güzel örnekler var. Ancak Hall effect sensörü ve loadcell ile yapılan örneklerde herhangi bir bağlantı şeması, parça ismi, yazılımda ayarlama gibi konulara neredeyse hiç ulaşamadım. Sizin bildiğiniz bir kaynak var mı bu iş ile alakalı? Maaliyet açısından gücüm el verirse loadcell pedal yapmak isterim. (yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın lütfen)

Dostum bende ileride yapacağım ancak şuan için araştırmaya hiç girişmedim biraz bakınayım vakit bulabilirsem

Teşekkür ederim ağabey ilgin için :slight_smile:

herkese iyi günler ben sizin önerinizle emc ye geçtim ama vitesleti nasıl yapacağımı bulamadım ve direksiyon u bağladığımda encoderim çalışıyor ölçüyor ama motorum çalışmıyor ve geri tepkime alamıyorum( ilk bağladığımda 540 dereceyi geçince motor çalıştı ama şu anda çalışmıyor) yardımcı olabilecek varmı

sisteminin bağlantılarının bir fotosunu paylaşırmısın motor kasnaklar ve enkoder bağlantısını görmek istiyorum

1 Beğeni

Lehimleri dikkatli kontrol et bir yerde kısa devre olabilir. düzensiz yapılmış görünüor.

Acil yardıma ihtiyacım var
Güç kaynağını aldım bağlantılarını yaptım prize taktığımda led ışığı yanıyo ama fanları dönmüyor. Sisteme bağladığımda ise direksiyonu en sağa ya da sola çevirdiğimde sinek vızıldaması gibi bi ses çıkıyo acaba motorlardan kaynaklı mı yoksa güç kaynağından mı

Trafodan da biraz dolandırıldım gibi hissediyorum, hepsiburadadan s link diye aldım strong diye bir marka geldi geri iade edecem olmazsa

Mavi kahverengi ve sarı kabloların doğru bağladığınızdan emin misiniz?

Trimpot var aletin üstünde bi kaç volt verdiğinizi ölçün belki ayarı değişmiştir.

İlgiyle takip ediyorum burayı. Bende bu motor var matkap motoru bu sistemde kullanabilirmiyim . Encoder 1000 pulse almak istiyorum . Elimde 12 v LED trafosu var

Bu motorlar pek güçlü sayılmaz yani kullanılabilir ama randıman alamazsiniz

Tavsiye edeceğin bı motor var mı .neler de kullanılan motorlar uygundur . 12v trafoya 2 motor kullanılır mi

Evet eminim multimetreyle ölçtüm 12v u verdi. Yarın geri kargoluyacam ben markasına güvenip fazla para vermiştim saçma sapan bi marka geldi. Alet bozuk büyük ihtimal fanı da çalışmıyo zaten.

Videolarımda bahsettiğim motorları kullanabilirsin 12v zaten motorlar

Yeni Video yayında

5 Beğeni

Ben de yaklaşık 1 hafta önce yapmıştım tasarım mantığı olarak aynı yapmışız görünce şaşırdım baya😂

7 Beğeni

çalışmalarınız “diy” kategorisinde değerlendirildiğinde gerçekten çok başarılı. insanlara yardımcı olma isteğiniz de harika. biraz daha profesyonel bir bakışla ben de yardımcı olmak isterim. öncelikle pedallarda kullandığınız mekanik yapı 4 çubuk mekanizması olarak geçer. bu mekanizma yer yer işe yarasa da açısal hızı sabit değildir. yani lineer bir hareket yakalayamayacağınız için tepkileri yeterince tutarlı olmaz. hobi amaçlı kullanımlarda işinize yarar. fakat daha ileri götürmek isteyenler için eğer potansiyometre kullanacaklarsa dişli sistemi kullanmalarını tavsiye ederim. bu sayede 30 derecelik bir gaz pedalı hareketini potansiyometreye 120-150 derece gibi aktarabilirsiniz. ikinci önerim ise ana yapının plastik olması rijitliği sağlayamaz. imkanınız varsa çelik veya aluminyum sac kullanmanızı öneririm.

2 Beğeni