Harici bir kod ile motoru ve motor sürücüsünü dene bi
Ben şu siteden ilk baştakini denemiştim
step 2 deki kodları denedim bağlantıları ona göre yaptım ve kodları attım arduinoya, sitedeki adamın videosundaki gibi bi sağa bi sola dönmedi sadece sağa doğru döndü motor, galiba yeni motor sürücü almanın zamanı geldi. Teşekkürler yardımın için.
ingilizce bilmeyenler için çok faydalı bir video olmuş. lastik yerine yay kullanmanı tavsiye ederim. bu tavsiyeyi tasarımın sahibi olan akaki kuumeri’ye de yapmıştım. deneyeceğini söylemişti. fakat son durum ne bilmiyorum
yabancı kaynakları türkçe videoyla anlatan arkadaşlar gerçekten büyük işler yapıyolar. bu işlere nispeten yaşı küçük arkadaşlar ilgi duyuyor ve işin içinde elektrik olduğundan tehlikeli olabilir. bu konuyu açan ve vakit harcayıp bilgilerini paylaşan, yabancı kaynakları türkçeye çeviren arkadaşlara teşekkür ederim.
Biz teşekkür ederiz. Dediğiniz gibi elektrik elektronik hatta yer yer mekanik işleri tehlikeli olabiliyor. Videolarımda güvenlik ve öneminden sürekli bahsediyorum ancak yine de korkutucu sorular alıyorum insanlardan Elimizin uzanabildiği yerdeki herkese yardım etmeye çalışıyoruz. Umarım başarılı da oluruz
vallah sayende aydınlandık konu harbi çok iyi oldu sağol tekrardan kendi direksiyonunu yapanlar bir bir ortaya çıktı
Buyrun dostlar sıcak sıcak yeni tasarım var daha artık g29 demeyin bana bi sonraki hedefimiz Fanatec
Yapıyoruz bişeyler Loadcell pedallar hazır. Ruslar yine garip tasarımlarıyla akıyorlar bende kasamadım çok fazla tasarım vs kestirdim cncde sıra platform tasarımında.
Beklemedeyiz abi. Kolay gelsin.
iyi akşamlar ben sistemi tamamen bitirdim ama sistem bazen sıkıntısız çalışırken bazen de motor bir kaç kez çalışmayıp bir anda sürekli dönmeye başlıyo yada çok düşük güçte çalışıyor acaba neden kaynaklanıyor
motor nedir?
rs 775 motor kullanıyorum
rs motorlar çok problemli bu sistemler için güç kaynağınız nedir?
led trafosu var 33 amper
Motor çok ısındığı zaman kömürler etkisini kaybeder bu yüzden de güç kaybeder rsler çok hızlı şekilde. Bi anda sonsuz dönme mevzusuda yük altında rsler çok yüksek akımlar çekmeye başlayınca bts korumaya geçer ve kendini devreden çıkarır bu da sürekli akım almasına sebep olur ve doğrudan dönmeye başlar
çok ısınacak kadar daha çalıştıramadım max 2 dk falan çalıştı daha direksiyonu bağlamadım sadece encoderi elimle çevirerek çalıştırdım motor boşta çalıştı yani çok ni yükte binmedi
emc yi açtığımda derece fullenip daha fazla çevirdiğimde leanardo nun üzerinde bir ışık yanıyor ve derece düşene kadar yanıp motor çalışmaya devem ediyor ama bazende hiç tepki vermiyor muhtemelen sıkıntı ondan kaynaklanıyor ama nasıl çözeceğimi bilmiyorum
Motor ve enkoderi mile bağlayıp kullan motor boştayken kullanma
iyi akşamlar direksiyon seti yapmak isteyenler için
yarım kalmış bir projem var (sadece motor çalışmıyor) uygun fiyata satacağım isteyenler yazabilir