HORI Force Feedback Truck Control System

Doğduğun yer kaderindir :slight_smile:

7 Beğeni

heyt be çok iyiymiş mangırı ne kadar bunun :smiley: tahminim trde en az 35-50 bin arası olur t300rs gt bile 30 bini buluyor komple beraber

@Tolgasky bak bak gördün mü :smile:

2 Beğeni

600 dolar kaç tl ederse

1 Beğeni

Güzel ve kullanışlı bir direksiyon seti ama bizdeki alım gücünden dolayı almak imkansız anca uzaktan bakıyoruz.

2 Beğeni

20 bin tl yapıyor yaklaşık ama vergisidir carttur curttur 30 bine 40 bine kadar çıkar. Direksiyon setlerinin ülkemizde çok garip fiyatlandırması var g29 mesela asla 14 bin etmez.

3 Beğeni

Maksimum 20.000 civarı olursa alırım.

1 Beğeni

meşhur hesaplama sitesine göre 20 bin ₺ etiketi olursa

Sipariş Tutarı: 20.000,00 TL
Gümrük Vergisi (%30): 6.000,00 TL
Özel Tüketim Vergisi (%20): 5.200,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 22,00 TL
Damga Vergisi: 3,40 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 11.225,40 TL
Siparişin Toplam Maliyeti: 31.225,40 TL

AB üyesi ülke ise

Sipariş Tutarı: 20.000,00 TL
Gümrük Vergisi (%18): 3.600,00 TL
Özel Tüketim Vergisi (%20): 4.720,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 22,00 TL
Damga Vergisi: 3,40 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 8.345,40 TL
Siparişin Toplam Maliyeti: 28.345,40 TL

kargo dahil değildir

3 Beğeni
4 Beğeni

Merhabalar. İlk duyurulduğundan beri bu konsolu takip ediyorum. Cihan’ın paylaştığı gibi ülkemizde Gizala sitesine satış yetkisi verilmiş, bunu direkt HORI ile mailleşerek de teyit ettim fakat fiyattan dolayı alternatif arayışına başladım tabii. Dün Ebay üzerinden ABD’li büyük bir satıcı da stok bulunan bir ilan buldum. Türkiye için sipariş mümkün fakat vergilendirme ve kargo masrafları malum, fiyat Gizala’ya yakın acayip yerlere gidiyor.

Size danışmak istediğim ; Bulgaristan’da bir kaç bağlantım var. Oraya teslim şekilde hem kargo hem de vergilendirmeler dahil peşin ödeme yapılabiliyor, hem de buradan neredeyse %40 daha ucuza geliyor. Şimdi ben buradan siparişi oluşturup teslimi de Bulgaristan’da ki arkadaşımın adresine istesem daha sonra kendisi buraya gelirken bana getirse sizce bir problem çıkar mı ? Yani ödemeyi ben kendi Ebay hesabımdan yapacağım, teslim adresini Bulgaristan seçeceğim. Arkadaşım da gelirken bana getirecek onu. Daha önce benzer yolu deneyen oldu mu ? Var ise paylaştığınız tecrübeleriniz ya da yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

1 Beğeni

gümrükte girişte kutusu açık olursa ellemezler. kendi ürünüm der vs. daha önce hiç böyle bir şey geçirmemiş mi? 45bin tl buna verilmez.

Kendisi sık sık bu tarafa gelip gidiyor. Bir çok kez de ürün getirdi eş dost için, konsol gibi şeylerde kişi başı 1 adedi geçmediği sürece gümrükte sorgulamıyorlar söylediğiniz gibi. Siz Edirne’de ikamet ediyorsunuz diye biliyorum, ben de orada 5 sene bulundum esasen biz de muhaciriz (macırız) yani, bağlantı da akrabalardan zaten. Yani özetle Bulgar’dan buraya geçirmesi bir şekilde çözülür diye düşünüyorum, esasında benim yoğunlaşmak istediğim kısım Ebay tarafında. Buradan Bulgaristan teslimli sipariş vermede problem çıkar mı acaba, hiç bu siteden alışveriş yapmadım o sebeple soruyorum ? Eğer bu yöntemle getirirsek 27 bin civarına gelecek, diğer türlü söylediğiniz gibi 45 bin edecek ürün değil, bu sebeple alternatif çözebilir miyim diye araştırıyorum.

Sorduğunuz soruya cevap verecek deneyimim yok ama ben de acaba PlayStation 5 de olduğu gibi yurt dışından başka yollarla getirip satan olur mu diye bekliyorum. Hem standart PS5i hem slimi resmi fiyata kıyasla 20 bin tl daha ucuza alabildim şimdi pro için de bu geçerli. Direksiyon setlerinde durum farklı mıdır bilemedim. Ortak olduğumuz tek konu 45 hakikaten çok.

2 Beğeni

ps5 vb uçakla yanında getirebiliyor ; iki arkadaşım yurtdışından gelecek yakınlarına aldırıp getirtmişti. Hori için bende tır şöförü arkadaşlarıma danışıcam bakalım artık hayırlısı.

1 Beğeni

Bugün için stok problemi de mevcut. Normalde iş seyahati için 4 günlüğüne Hannover’deydim, geçen Cuma döndüm. Bulabilsem bizzat kendim getirmeyi deneyecektim. Orada çok araştırdım hatta belirttiğim gibi direkt HORI ile mailleştim fakat stok olan mağaza ya da sevk yapabilecek bir Amazon ya da alternatif bir site bulamadım, hepsinde stok yetersizdi en azından benim kaldığım bölge için. Mesajda bahsettiğim Ebay mağazası da ABD’li bir satıcı zaten, o sebeple biraz zahmetli süreç oluyor. Sonuç olarak netleştiğimiz konu bu konsola 44 - 45 bin verilmenin mantıklı olmadığı. Sanırım önümüzdeki ay sorduğum yöntemi deneyeceğim, umarım şansım yaver gider.

Hiç gerek yok bu kadar parayı dişli sisteme vereceğinize DD alın.

https://www.hobicadde.com/urun/spardox-sr-ms12a-truck-simulator-icin-masa-takma-aparati-moza-tsw-vb-icin?srsltid=AfmBOooasXFEokpn9wsn5F-zxiY9ggU-fFcaK9cM78TNH0EZQ3XVoJ6_mg8

Hori için amazon yorumlarını okudum da kalitesini kimse beğenmemiş. Birkaç kişi de iade etmiş. Bunu öğrenene kadar bende takip ediyordum.

https://www.amazon.com.tr/product-reviews/B0D2Y35MCX/ref=cm_cr_dp_mb_top

Kalitesi noktasında ben de olumsuz dönüşler gördüm. Ki Bertan’ın belirttiği gibi kullanılan güç motoru çok da bu fiyatlarda tercih edilecek bir sistem değil esasen. Fakat benim bu konsolu istememin en temel sebebi çok geniş tuş ve kontrolcü desteği olması. Retarder kolundan, otomatik vites seçicisine, körük kontrolcüsünden kamera seçicisine kadar oyunda klavyeye uzanmadan verilebilecek her türlü komut için bir tuş var. Yani kalite ve hissiyatı ile değil fakat boyutu ve diğer tüm opsiyonları ile kamyon, tır sürüşünü oldukça iyi simüle edebileceğini, tam olarak o aracın direksiyonunda gibi hissettireceğini düşünüyorum. Diğer yandan Bertan’ın tavsiye ettiği Moza sistemi de araştırdım fakat o markaya bu sistemdeki gibi retarder ve sinyal kolları, diğer komutlar için tuş takımları gibi eklemelere girince fiyatlar yine acayip boyutlara gidiyor. Bunda hepsi bir arada. Bakalım eğer bir şekilde getirebilirsem belki ben de memnun kalmam, bunlar hepimiz gibi internet kaynaklarından araştırdığım kadarı ile ulaştığım sonuçlar ve düşünceler.

1 Beğeni

Merhaba, ürünü ön sipariş edenlerden biriyim. Setin bir pazar boşluğunu doldurduğunu düşünüyorum. Piyasada gözlemlediğim kadarıyla üç üründen (Hori/Moza/Aerosoft) spesifik olarak ağır vasıtaya en çok odaklanan ürün olduğunu gördüğüm üzere Hori’yi tercih ettim. Buradaki tercih, tamamen kişinin beklentisi ve algısı üzerine aslında ortada nesnel bir durum bulunmamakta şu iki soruya yanıt vererek bu setin size hitap edip etmediğini anlayabilirsiniz:

• “Direksiyon Seti” dediğimde aklıma ne geliyor?
  • Yalnızca ETS 2 ve ATS’de mi yoksa başta binek otomobil olmak üzere farklı sürüş simulasyonlarında da vakit geçiriyor muyum?

Ağır vasıta sürüşüne tam anlamıyla uygun, doygun bir deneyim sunacak bir Moza kombinasyonunun absürt paralara ulaştığını gördüğümde de tercihimin -benim adıma- doğru olduğuna karar verdim.
Üründen beklentim bir Logitech G29’un ağır vasıta ekosistemine uyarlanmış hali şeklinde olduğu için de kötü yorumlar beni pek etkilemedi.
Set elime geçtiğinde (benden önce davranan biri olmazsa) bir yakın bakış yazısıyla sete sahip olmak isteyen ancak soru işaretleri olan simülasyon dostlarını aydınlatabilirim.

4 Beğeni

Bende bu setten almayı düşünüyorum. Ama sizin yorumlarınızözellikle tıkırtı sesinin çok rahatsız ettiği şeklinde olursa moza için bira daha birikim yapmayı tercih edebilirim. Yani yorumunuzu dört gözle bekliyorum

Çıktığından beri takip ediyorum ama çok pahalı ve yılbaşından sonra daha da pahalı olacak.