Hearts of Iron IV - Genel Sohbet, Devletinizi Paylaşın

Paradox Interactive’nin en iyi yaptığı serilerden biri olan HoI’nin 2016’da çıkan versiyonunu ilk çıktığı günden beri severek oynuyordum ama forumlarda pek göremediğim bir oyun olduğu ve etiketlerinin arasında “Simulation” geçtiği için konusunu buraya açayım dedim.

Oyunu kısaca özetlemem gerekirse; 1936 yılının Dünya haritasından herhangi bir ülke seçip oyuna başlıyorsunuz ve 2. Dünya Savaşı yıllarını kendi ülkenizin lehine atlatmaya çalışıyorsunuz. Oyun daha çok savaşta büyük payı olan ülkelere odaklanmış. Mesela Almanya ile Türkiye politikasının detay seviyesi aynı değil bu yüzden müttefik bulmadan harikalar yaratmak biraz zor, fakat Workshop’taki modlarla bu farkı kolayca kapatabilirsiniz. Oyun Dünya haritası üzerinden oynandığı için pek bir aksiyonu yok, ama araştırmasıydı savaş planıydı çıkarmasıydı derken ayrıntıların içinde kaybolabiliyorsunuz.

:point_down: Aşağıda kendi ülkenizin fotoğraflarını paylaşabilirsiniz :point_down:

2 Beğeni

Türkiye ile oynayacaksanız bu modu yükleyin, bence paradox’un alıp resmi olarak getirmesi gereken mod.

bu aralar ck3 oynuyorum, eu4’ü hiç beceremiyorum.

1 Beğeni

Şöyle bi video gördüm umarım Türkiye odak ağacı da tez zamanda gelir. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu oyunu oynamaya benim beynim yetmiyor herhalde. Ekranın her köşesinden kutucuklar çıkıp bir şeyler okuyup oynamayı benim bunyem kaldırmıyor :smiley:

1 Beğeni

İlk 15-20 saat hangi tuş nerdeydi diye geçiyor ama oyunu tamamen öğrenmek imkansız öyle bi beklentin varsa vazgeç :smiley: 490 saatim filan var ama daha bilmediğim veya yanlış yaptığım bir sürü şey vardır kesin.

1 Beğeni

An itibariyle Türkiye odak ağacı duyuruldu.

3 Beğeni
5 Beğeni

Bu gönderi topluluk tarafından bildirildi ve geçici olarak gizlendi.

1 Beğeni

oyunla alakası olmayanlar deve görünce biz Arap değiliz diye sövmeye başlamış. :smiley:

2 Beğeni
4 Beğeni

yayında bizim cahillere tarih ders vermeye çalışıyordum Erzurum’da kürt isyanı yoktu orası milliyetçi diyorlar, tarihi bugün ile karıştırıyorlar sinir oldum bıraktım.

1 Beğeni

Benim kanım ısındı ama vakit alacak diye bu oyunlara çekiniyorum. Şimdi sırf TR geldi diye bu ülkede başlayıp öğrenmek güzel olurdu. İndirime girerse önce ana oyunu mutlaka alırım.

2 Beğeni

Şansına şimdi indirime girdi :smiley: bence süper bir fırsat.

Bu arada oyun gerçekten göründüğü kadar zor değil, Paradox’un çoğu strateji oyunundan daha basit diyebilirim. Basit mekanizmaları öğrenince gerisi ip söküğü gibi gelir. Gerçekten çok zevk veren bir oyun.

2 Beğeni

malum key sitesinden iste veya adamlara mail at oyunu versinler bana bile verdiler.

2 Beğeni

Stability olarak en çok Japon imparatorunun özellikleri iyi (+60%) ama onun da başka özelliği yok. Atatürk’ün Political advisor cost ve ekonomi özelliği bayağı işe yarar :+1:

2 Beğeni

indirimde almayı unuttum :smiley: 15 ekim’de tekrar indirim olur muhtemelen bekleyeceğiz

1 Beğeni

Tanıtımdaki Türk askerlerinin sakalları gelen tepkiler sonrası düzeltilmiş.

2 Beğeni

Yeni DLC az önce 18,50 TL’den satışa sunuldu.

3 Beğeni