Harici Harddisk Yardımı

Aslında açmayacaktım ama mecbur kaldım elimde 3 adet harici diskim var bunları bilgisayara takınca device olarak gözüküyor. Bunla birlikte normalde televizyonum diskleri okurken bu durumdan sonra okumamaya başladı bu konuda bir bilgisi olupta yardımcı olabilecek varmıdır?

Televizyonda diskleri filim izlemek için kullanıyorsan yükleyeceğin filimleri mp4 kaydet

Televizyon harddiskleri okumuyor sıkıntı orda film videolarında herhangi bir problem yaşamıyorum harddiski okuyordu device aygıtı yazdıktan sonra okumamaya başladı
Olayın resmide bu şekilde
fdsafsdafasd

Disk ki bilgi sayar da denedin mi bilgi sayar disk ki görüyor mu bir dener misin bir de disk formatı nedir bunlara bakıp söyler misin.

Diski bilgisayar görüyor çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok Disk Formatı:NTFS
Hatta Şöyle Disk Yönetimi Görüntüsünüde atayım

Hami kardeş şimdi sırasıyla bakalım çalışmayan disk ki televizyona bağlarmısın televizyon ayarlarına bakmanı istiyorum ayarlarda disk aktif mi söyler misin senin demene göre aktif olmaması lazım doğrumu eğer öğle ise disk aktif etmen gerekiyor bakıp söyler misin.

Bilgisayar disk ki görüyor disk te sorun yok sorun televizyon ayarlarında televizyon arkasında ki bağlantıda sorun olmuş olabilir farklı yere tak.

Şimdi size şöyle anlatayım diski televizyona bağladığımızda diskimiz elektriği alıyor ama girip açmaya kalktığımızda diskin adı felan gözükmüyor alttaki resimde daha net görebilirsiniz. Ama herhangi bir usb flash bellek taktığımızda içeriğe ulaşabiliyoruz. Dediğim gibi device yazmaya başladığından beri televizyon üstünde çalışmıyor. Zaten televizyon arkasında bir tane usb bellek girişi mevcut. Acaba düşündüm televizyon hard disk boyutundan dolayı mı okumuyor diye daha öncesinde okuyan diski neden şimdi okumasın diye
Hard Disk Takılı İken;

USB Flash Bellek Takılı İken;

Kullandığınız usb bağlantı kablosunda bir sorun olabilir. Başka bir usb bağlantı kablosu ile deneme imkanınız oldu mu?

Bilgisayarın gördüğünü yazmış kablo arızalı olsa bilgisayar görmez

Evet denedim zaten ilk resimde görebilme şansınız var mavi bir kablo ile denedim kendi orjinal kablosu ile de denedim her hangi bir çözümü ulaşamadım.

Aynen öyle bir durum var

Bulunduğun binada komşularının televizyonunda deneme imkanın var mı. Anlattığın olay biraz garip bilgisayar görüyor diyorsun televizyonun daha önce gördüğünü söylüyorsun şu an görmüyor diyorsun televizyonun flaş belleği gördüğünü söylüyorsun televizyon girişlerinde arıza olsa flaş da çalışmaz dediğimi yapabilir misin başka bir televizyonda denersen sorunun ne olduğu net anlaşılır.

Gözümden kaçmış :eye:

Kullandığınız:

Harddisk,
USB flash bellek,
USB bağlantı kablosu,
Tv’nin USB çıkışı,
Bilgisayarın USB çıkışı

Yukarıda yazdıklarımın hangi USB versiyonu (USB 2.0 - USB 3.0) olduğunu yazabilir misiniz?
Cihaz-bağlanılan çıkış versiyonlarının farklı olması durumunda bazen algılamama durumu oluşabilir.

2.0 ve 3.0 destekliyor

Hami kardeş dediğimi yapabildin mi dönüş yapmadın.

Evet denedim onda da gözükmüyor
Şöyle device yazdığından beri hiç bir televizyonda görmüyor normalde yazan “my passport aygıtını çıkar” diye gibi bir kelime yazıyordu.

Disk ki tam biçimlendirmeyi denedin mi eğer disk kinde önemli bir şey yoksa yeniden biçimlendir yalnız hızlı biçimlendirme yapma normal olanı yap disk kin yüzünü tamamen temizlesin bunları denedin mi

Denedim tabiki ama şöyle bu sadece hard disklerde yazmıyor bilgisayara usb flash belleklerde de yazıyor onları bir kaç defa biçimlendirdim ayrıca bilgisayara format dahi attım ama gene aynı şekilde

Eğer yanlış anlamadıysam sen şöyle demiştin disk ki tv görmüyor fakat bilgisayara bağladığımda bilgisayar onu tanıyor demiştin doğrumudur eğer böyle ise bilgisayarın tanıdığı disk ki TV görmüyor ise bunda bir tuhaflık var hatta disk ki biçimlendirdiğini söylüyorsun sonuç gene olumsuz. Sen kendini tanıtmışsın bende kendimi kısaca tanıtayım 1987 yılından beri bilgi sayarlar la içli dışlıyım böyle bir durumla ilk defa karşılaştım ama merak etme konu ilgimi çekti araştıracağım bu işleri benden daha iyi bilenlere sormayı düşünüyorum sen bu ara sorunu çözsen dahi ben öğrenmek istiyorum benimde başıma gelebilir.