ya bu gereksizler kendilerinde bir fikir söyleme hakkını nereden buluyorlar iki şarkı söylüyor diye hemen fikir söyleme hakkını buluyorlar kendilerinde. ki şarkıları da çok berbat
kardeşim madem bu kadar çok meraklısınız ingilizceye siz ingilizce olarak seçer oynarsınız. Zorla kafanıza silah dayayan yok. Ben Türkçe oynayacağım. Neden gidip ingilizce oynayayım?
Zaten bir ekip var, programlarında trojan virüsü var diye uyarı veriyor defender.
Bu ekip Türkçe yama yapıyor aylık abone sistemine sahip 250-300 tl istiyorlardı en son galiba.
Bunlar vatana 5 kuruş faydası olmayacak kişilerdir. Kendi dilini umursamayan insanlar karaktersiz insanlardır bunlara sövmek farzdır. Parkta sövmek uygun değil bu yüzden sövemiyorum ama aklımı okuyacak insan çok onu biliyorum.
Aramızda böyleleri var işte. Türkler bile Türkçe dil desteğini umursamıyorlar. Hatta istemiyorlar bile. Bunlar ile “Türkçe dil desteği yok diye düşük yıldız vermeyin” diyenler olduğu süreçte. Oyunlarda türkçe dil desteği beklemek mantıklı değil gibi.
Çoğu oyunda nüfusu ve müşteri sayısı az olan Slav ülkelerinin dili kullanılıyor. GTA gibi bir oyun serisinin fanı olan bir ülkenin dili mi kullanılmayacak? Çince, Rusça, Korece, Japonca, Arapça, Farsça dil desteği veren oyunlar var. Bir Türkçeyi mi veremeyecekler? Kimse dublaj vs istemiyor alt tarafı bir Türkçe menü ve Türkçe altyazı o kadar zor değil. Oyunlara Türkçe yama bile yapılıyor yalan mı?
Otur yerine sıfır
Rockstar Games’in değil Aral Games isimli Türk oyun sektörümüzün harikası (!) olan firmanın ayıbıdır. Zamanında çeviri için astronomik rakamlar istemeselerdi sırasıyla önce GTA V’te daha sonra RDR’de Türkçe olurdu…
Ayrıca Rockstar’ın duyuru tweetide vardı bu konu hakkında
Yerelleştirme konusunu bir kenara bırakalım, Take2’nin son açıklaması:
“Looking ahead, this calendar year is shaping up to be one of the strongest ever for Take-Two, as we plan to launch Sid Meier’s Civilization VII on February 11th, Mafia: The Old Country in the Summer, Grand Theft Auto VI in the Fall, and Borderlands 4.
İstediğiniz kadar dil bilin ama cidden ana dil gibisi yok benden söylemesi kimse oyunla ingilizce öğrenemez oyun sürekli aynı metni gösterir tekrar yaptırır, öğrendiğin şeyde sınırlı olur ingilizce işine devlet büyüklerimiz baksın biz Türkçe istiyoruz aga.
rockstarin Türkiye fan hesabı yine isnaflı davranmış. Böyleleri daha ağır şeylere hakkediyor. Neymiş Efendim; “GTA 6ye Türkçe dil desteği eklenmesin. İngilizce öğrensinler.” Bize ne kardeş. Biz ingilizce öğrenmek istemiyoruz belki. İngilizce öğrenmek isteyen dili İngilizce yapar. Zaten oyundan ingilizce öğrenmen mümkün değil. Hiç ingilizcen yoksa 3 5 yeni kelime öğrenirsin o kadar. Ben ingilizce öğrenmeye karar verdiğidme oynadığım tüm oyun dili İngilizce yaptım inan hiç bir işe yaramadı. Oyunlar ingilizceyi sadece kelime oalrak öğretir. Ama o yetmiyor işte.