Ertelenmemiş bir Gta oyunu tarihte zaten yok.2026ya Ertelenmesi doğrudur muhtemelen.
Bu arada %101 gerçekleşmeyecek ama ben bu oyunun patlamasını istiyorum.Rockstardan
Sam hauser,Laslow gibi isimler ayrıldığından beri çıkan projelerin durumu ortada.
Fakat çok güçlüler.
ertelenecek zaten asıl tanıtım ertelenme süreci ve ilk verilen sözde çıkış tarihinden sonra başlar ve her şeyi gösterirler yavaş yavaş.
gta6 da olsa mal maldır.
şu an ne olursa sonbaharda çıkacak hiç görmediğimiz bir gta oyunu rezil durumda olur.
sam houser değil dan houser ayrıldı ve rockstardan ayrılan insanlar gta 6nin ekibindeydiler yani gta6ya büyük katkıları sağlamışlar öyle ayrılmışlar. özellikle dan houser senaryo kısmındaydı. gta 6nin senaryosunu yazıp öyle çıkmış ve kardeşi sam houser de senaryoyu ellemez zaten
Ben halen daha erteleneceğini düşünmüyorum.
İyiye paranoyak oldu herkes. İllaki çıkacak. Yeter ki sağlam çıksın. Abuk subuk sorunlarla çıkmasın. Sapasağlam taş gibi çıkacaksa 1 sene ertelemeden bir şey olmaz.
ilk konsola çıkacağı için taş gibi olur diye düşünüyorum sonra pc de nasıl oluyor rdr 2 problemliydi biliyorsunuz ama tabi teknoloji gelişti 12 sene önce çıkmış gta 5 ya
12 hadi buna 11 senedir yapılıyor diyelim
bence ertelenmez herhalde ya bekleyip göreceğiz yine
yabancılar Türkçe dil desteği gelsin diye bizlere destek oluyorlar. Ama içimizdeki bazı oçlar “türkçeye ne gerek var? ingilizce öğrenin zaten oyunu satın almayacaksınız” diyerek geziyorlar.
Hocam O Yalamalar Bitmez Ne Yazsak Boş.Ama Neden Almanca,Fransızca,Rusça Var Diye Sorgulamaz Hatta Eliyle Pilav Yiyen Afgan,Paki,Hintlilerin Bile Hatta Afrika Kabilelerine Özel Ayrı Dili Konurken Türkçe Yok Birtek Bunların Hiç mi Zoruna Gitmiyor.Ayrıca Gta Gibi Oyunun Korsanıyla Kimse Uğraşmaz Türkiyede Gta VE Rdr Gibi Yapımların Yeri Saygısı Ayrı.Hele Hele Türkçe Gelse Satışlar Daha Fazla Artacak.
Ah Aral ahh, oyun sektörünün ağzına s*çtın…
galiba bu sefer gelecek gibi umudum arttı
Türk oyun sektörünün uzun adamı…
Benim umudum yok ya. En dandik oyunlar bile Türkçe dil desteği var. Bazıları çeviridende olsa en azından var. Büyük yapımlar neden Türkçe dil desteği getirmemekte neden bu kadar kararlı anlamıyorum.
Valla abi kesin %90 ihtimalle gta 6 türkçe ile gelecek gibi. Oyuna 2 milyar dolar para harcandığı konuşuluyor. e haliyle geniş kitlelere ulaşmak isteyeceklerdir. En az 15+ dil ile gelir bu oyun.
@HasaN.T sanırım zamanında gta 5e Türkçe gelecekmiş hatta Aral game ile iletişime geçtiler ama Aral game işleri bok etmiş. haliyle rockstarda Türkiye ile iletişime geçemeyince öyle kalmış.
versin text dosyalarını millet bedava bile çevirir yeter ki Türkçe olsun. Ana dil gibisi yok cidden
Kingdom come deliverance 2 Türkçe çıkmış, oyun 45 dolar, muhtemelen gta’dan dana çok metin vardır, bazı firmalar puşt işte, paradox da böyle, ck3’ü adamlar oyunu Türkçe’ye çevirdi resmi olarak ekletemedi, hoi4’e Türkiye ek paketi çıkardılar askerde saçma sapan bıyık vardı sövünce düzelttiler, civ serisinde Osmanlı lideri rezalet ve civ 7’de de Türkçe yok, disco elysium Türkçe yoktu talep edildi diye eklendi ki tamamen metin oyunu, baldrus gate 3 Türkçe bazı Türk yapımcılar da Türkçe eklemiyor, Suzerain Türk yapımı oyun ama Türkçe değil.
satılmıyor diyen yalakalar açsın baksın kaç tane yorum var, kingdom daha dün çıktı 200 yorum var, diğer oyunlarda da bir sürü yorum var, kimse korsan ile uğraşmak istemiyor.
Türkçe yapmamaların sebepi satılmaması yada oyunları korsan oynadığımız değil. Türkler oyunları çok oynuyor. Ayrıca Çoğu oyunlarda (Buna GTA 5da dahil.) Rusça bulunuyor. Oyunları kıranlarda Ruslar. En azından duyduğum bilgiye göre bu. Türkçe olmamasının sebepi oyun geliştiricileri Türkleri takmaması ve Türkçe dil desteğini gereksiz para harcama oalrak görmesi. Tabi firmalar bunu demeyeceklerine göre “Türkler korsan oynuyor, türkler video oyunu fazla oynamıyor” diye bahane üretmişler. (Benim görüşüm böyle. Bu benim düşüncemdir.)
rockstar ozelinde konusursak turk oyunculari umursamiyor degiller, vaktinde turkce tester ilani dahi actilar. hatta bu ilan duyuldugunda o donem gta v turkce geliyor haberleri yapilmisti. ha sonra noldu 7-8 ay acik kaldiktan sonra ilan kapatildi oyun da turkce gelmedi. ya calisma vizesinde sikinti cikti ya basvuranlar gereklilikleri karsilamiyordu vs. bilemiyorum.
her şey günün sonunda siyasi politikadan da etkilenir. bile bile görmüyorlar. satış mazeretleri beyaz yaka yalanlarından biri sadece.
gta6’nın türkçe dil desteği kampanyası daha iyi zeminde şu an yabancı gta sayfalarında sitelerinde yayınlanınca daha değerli oluyor yoksa ben paylaşmışım ne önemi var.
https://x.com/simulasyonturk/status/1886528409687245303
ama burada her zaman kızdığımda nokta ya sorumlu kişi senin mailine dönüp sallamıyorsa ne yapalım. çeviri şirketi her zaman her yere teklifini yapar listelerde eklidir. gerektiğinde lobisini de yapar.
hep yalvardıktan sonra olursa olmaz. ama sonynin terk ettiği microsoft xbox tarafının da sallamadığı bir oyun sektörü her şeye rağmen büyüse bile globalin gözünde hep karmaşık konumda. satıyor, oynanıyor, her şeyi yapıyorlar ama niye garipsiniz? çünkü biz ne ettiysek kendi kendimiz ettik. dış güçler mi batırsaydı.
gta6’da başka hangi diller olacak şu an o bile belli değil ama şimdiden hatta geç kalınan bir yerelleştirme olur. tamam belki senaryo yazımı, metinler, arayüz çevirileri zaten bir noktada finish olsa da çeviri şirketlerine büyük gizlilik ile veriliyordur.
ama bence rockstar şu an da olsa mutlaka türkçe bilen oyun dünyasına hakim çalışan bulur. support, community dahil çeviri kontrolü yaptırır. bunlar mazeret sadece mesela kritik kişilerde artık dil desteğimiz arasında bu diller kesin olacak demesiyle ilgili bence.